ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω

…τα γράφω, τα έχω ξαναγράψει, όποιος θέλει ακούει και όποιος μπορεί καταλαβαίνει.
makrabet 300x250

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι στην ομάδα 6 χρόνια, η επόμενη θα είναι η 7η σεζόν του. Δεν απαξιώνω τίποτα, είχαμε πρόοδο σε κάποια θέματα (προπονητικό κέντρο, οργάνωση στις ακαδημίες), έχουμε κρατηθεί μακριά από παρασκήνια / στημένα / συμμαχίες, όμως από εκεί και πέρα η ποδοσφαιρική επαγγελματική ομάδα που είναι το Α και το Ω του οργανισμού Ο.Φ.Η. δεν έχει προοδεύσει.

Να το πω απλά: Αν θελήσει ο Μπούσης να πουλήσει, τι πουλάει και πόσο πουλάει; Πήρε μια ομάδα εντελώς δωρεάν, αναλαμβάνοντας ένα μικρό χρέος (γύρω στα 2 εκατομμύρια ταβάνι, ρυθμισμένα). Το άνοιγμα / χρέος της ΠΑΕ παραμένει στα ίδια επίπεδα (φυσιολογικό, δεν σημαίνει πως έκανε κάτι λάθος, οι περισσότερες ΠΑΕ έτσι λειτουργούν), άρα δε μπορεί να αξιώσει χρήματα (από την στιγμή που πήρε δωρεάν τις μετοχές).

Χρήματα τα πρώτα χρόνια έβαλε και αρκετά. Τα έχασε όλα. Επένδυσε σε λάθος ανθρώπους ή απλά υπήρξαν ατυχίες – δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως η αρχική επένδυση χάθηκε. Και αυτή την στιγμή υπάρχει μια ομάδα χωρίς κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό της (πωλήθηκαν οι πάντες όλοι…), χωρίς συμβόλαια, στα ίδια περίπου επίπεδα χρηματιστηριακά με την ομάδα που ανέλαβε πριν 6 χρόνια. Ούτε εδώ πρόοδος. Αντιθέτως μέσα στα 6 αυτά χρόνια με την αλλαγή σήματος και τις απανωτές αδιάφορες έως κακές σεζόν της ομάδας, η συσπείρωση του οργανισμού Ο.Φ.Η. έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλά.

Τα έσοδα έχουν αυξηθεί πολύ, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ΠΑΕ της SL1, καθώς τα τηλεοπτικά αυξήθηκαν και έχουμε και ένα πολύ μεγάλο ποσό από την φορολογία του στοιχήματος.

Τι θέλω να πω; Ο άνθρωπος πριν λίγους μήνες ξεκάθαρα έδειξε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Προφανώς όμως στόχος του ήταν να πουλήσει και να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει βάλει. Ε, όπως είναι η ομάδα, κατάλαβε και ο ίδιος πως δε μπορεί να τα πάρει – ξεκάθαρα.

Έκανε μια σωστή κίνηση με τον Δέλλα, κυρίως διότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχει καλή επικοινωνία και δεδομένα και ο Σερραίος θα θελήσει να προστατεύσει την επένδυση του κουμπάρου του. Επίσης μιλάμε για μια ισχυρή προσωπικότητα που δεδομένα εμπνέει σεβασμό στους παίκτες του και για έναν επαρκέστατο για ελληνικό πρωτάθλημα προπονητή.

Τώρα είναι η στιγμή όμως και ο Μπούσης να προστατεύσει τον Τραϊανό Δέλλα και την ίδια του την επένδυση. Να περάσει ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στον κόσμο «είμαι εδώ, έχω καταλάβει τα σφάλματά μου, θέλω έμπρακτα να επανορθώσω», να συσπειρωθούμε ξανά. Πως; Ανεβάζοντας το μπάτζετ σε επίπεδα που θα μπορούσαν να στηρίξουν ρεαλιστικά (και όχι στα λόγια, όπως συμβαίνει έως σήμερα) την προοπτική να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας και να ξεκινήσει πάλι να διεκδικεί παρουσία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Δέλλας μίλησε για μια «βάση», για έναν κορμό που πρέπει να διατηρηθεί. Ε, δεν γίνεται στον κορμό αυτό να μην είναι οι Βούρος, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Τοράλ! Τι μαθαίνω; Πως στους τρεις που λήγουν τα συμβόλαια (Βούρος, Μεγιάδο, Τοράλ) δεν έχει γίνει καμία συγκεκριμένη πρόταση και για εκείνον που έχει (Μπάκιτς) έχει ανοίξει θέμα πώλησής του (στην Κύπρο). Ήδη ο Βούρος έχει προτάσεις και ο Μεγιάδο είναι κοντά σε συμφωνία (πιθανότατα επίσης με ομάδα της Κύπρου). Δεν τα θεωρώ καλά δείγματα αυτά. Διότι κορμό με Λαμπρόπουλο, Μαρινάκη πχ δεν φτιάχνεις – εκτός αν μιλάμε για το γλυκό.

Η γνώμη μου είναι η εξής:

1) Ανανεώνεις χθες Βούρο, Μεγιάδο, Τοράλ. Σιγά τα πολλά που ζητάνε, μια χαρά είναι τα χρήματα που θέλουν - θα φανεί και απο τις ομάδες που θα πάνε αν φύγουν.

2) Επεκτείνεις χθες τα συμβόλαια σε Χριστογεώργο, Μπάκιτς, Ισέκα.

Σε αυτούς τους 6 κρατάμε και κάποιες μονάδες που έχουν συμβόλαια και έστω από τον πάγκο μπορούν να δώσουν βοήθειες (Μπάουμαν, Λαμπρόπουλος, Μαρινάκης, Γκλάζερ, Αμπάντα, Γκαγιέχος, Ριέρα, Μπρεσάν, Χιμένεθ) συν κάποια νέα παιδιά που μπορούν αξίζουν να είναι στο ρόστερ (Σηφάκης, Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης, Φαιτάκης).

3) Κάνεις τουλάχιστον 6 μεταγραφές παικτών 11άδας, χωρίς υπερβολές στο οικονομικό – υπάρχουν οι επιλογές. Στόπερ, δεξιός μπακ, αριστερός μπακ, κεντρικός μέσος, δεξί εξτρέμ, αριστερό εξτρέμ. Θα προτιμούσα να ήταν όλοι τους κάτω των 28 ετών, ταχυδυναμικοί με καλό κορμί και ύψος και Έλληνες (έχουμε ήδη πολλούς ξένους), με συμβόλαια 3 και 4 ετών. Έχω κατά νου και ονόματα, αλλά είναι για άλλο άρθρο.

… και φτιάχνεις ένα ρόστερ που πραγματικά μπορεί να χτυπήσει υψηλούς στόχους και να είναι ανταγωνιστικό απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
Δυνατότητα σχολιασμού και πρόσβασης στο chat room με ΔΩΡΕΑΝ απλή εγγραφή στο oficrete.gr

Oficrete