Oficrete

Ας σοβαρευτούμε, (σχεδόν) σωστά το πάει ο ΟΦΗ, για τους άλλους θα δούμε

Έχουνε φαγωθεί μερικοί φίλοι για τους παίκτες που παίρνει ο Άρης (και ο κάθε Άρης).
Ο ένας ζηλεύει για τον Κολάσο, ο άλλος για τον ενδεχόμενο δανεισμό του Σιώπη (!) και για κάτι Ισπανούς που δεν τους ξέρουμε, όμως σίγουρα είναι καλύτεροι από αυτούς που πήραμε εμείς, γιατί σίγουρα κάτι θα ξέρει ο Ισπανός προπονητής του Άρη που πήρε αυτούς και έδιωξε τον Πλατέλλα και τον πήραμε εμείς.

Καταρχήν, δεν καταλαβαίνω την εμμονή με τον Άρη. Πέρσι ήταν ανταγωνιστής μας για την άνοδο, φέτος κάθε ομάδα ορίζει τους στόχους σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει (ή που νομίζει ότι έχει στην περίπτωση του Άρη). Ο ΟΦΗ δεν έχει φέτος στόχο να ανταγωνιστεί τον Άρη, αλλά να περάσει Χ ομάδες (όπου Χ = όσες ομάδες υποβιβάζονται όταν κάποια στιγμή αυτό καθοριστεί από την Λίγκα). Δηλαδή αν αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ έφερνε αντί για Έλληνες παίκτες στα δικά του χαμηλά οικονομικά στάνταρ, Λατίνους (πρώτοι φύγανε οι Λατίνοι που είχαμε πέρσι το Δεκέμβρη να θυμίσω), σίγουρα περισσότερο ακριβοπληρωμένους, χωρίς μάλιστα να έχει εξοφλήσει τα περσινά του χρέη, θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι;

Το πρόβλημα μας είναι ότι ο δανεικός που πήραμε εμείς δεν είναι το ίδιο καλός με αυτούς που παίρνει ο Άρης ή ο Ατρόμητος; Ας αποφασίσουμε, θέλουμε δανεικούς, ή όχι; Προσωπικά δανεικούς από Ελληνικές ομάδες πιστεύω ότι δεν έπρεπε να παίρνουμε. Δανεικούς σαν τον Μεγιάδο με ρήτρα αγοράς (ακόμα και αν δεν είναι ρεαλιστική για τα δεδομένα του ΟΦΗ αυτή της στιγμή), καλά κάνουμε και παίρνουμε. Βέβαια όσο άγνωστος μας είναι ο Κολάσο, τόσο άγνωστος μας είναι και ο Μεγιάδο και ο Νέιρα.

Απλά στον ΟΦΗ, τράβηξαν τα λαχεία αφού στελέχωσαν το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ με Έλληνες παίκτες που ήξεραν, οπότε το ρίσκο που πήραν είναι λελογισμένο και διαχειρίσιμο. Και θα δούμε πού θα βρίσκεται ο Άρης του χρόνου τέτοια εποχή και αγωνιστικά, και οικονομικά. Γιατί πιστεύω ότι πάλι κάτω από τον ΟΦΗ θα είναι ο Άρης και με ένα τεράστιο οικονομικό άνοιγμα.

Μέχρι στιγμής, έχουμε κινηθεί με πολύ σοβαρότητα και προσοχή, χωρίς υπερβολές, όπως επιβάλλεται για μια ομάδα που έχει περάσει όσα έχει περάσει ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Στα πλαίσια αυτής της οικονομικής αβεβαιότητας που υπάρχει στη χώρα και στο ποδόσφαιρο, ακόμα και η μικρή διάρκεια των συμβολαίων που κάνουμε είναι σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό του οικονομικού ρίσκου.

Πραγματικά δε βλέπω τη χρησιμότητα στο δανεισμό του Δεληγιαννίδη, που δεν ξέρω γιατί και για πού τον πήραμε. Αριστερό μπακ είναι μόνο κατά συνθήκη, δεξί μπακ έχουμε ήδη δύο καλές λύσεις από πέρσι, στο δεξί εξτρέμ έχουμε μάλλον καλύτερες επιλογές. Θα προτιμούσα να έχουμε πάρει ένα κανονικό αριστερό μπακ με ελεύθερη μετεγγραφή.

Το μελανό σημείο του σχεδιασμού, αν αυτό μπορεί αν ειπωθεί, είναι ότι δεν αξιοποιήσαμε τη γνώση από την παρουσία μας στην Football League για την απόκτηση νεαρών, εξελίξιμων παικτών που σίγουρα υπάρχουν στην κατηγορία, και τους οποίους βλέπουμε να καταλήγουν σε ανταγωνιστικές ομάδες (Λεό, Ξύδας, Λουκίνας, Κόκκορης, Αγρόδημος, Γκίνο, Τσιλούλης). Νομίζω ότι ο σχεδιασμός έπρεπε να περιλαμβάνει 2-3 τέτοιες επιλογές για να δίνουν βάθος στο ρόστερ και φυσικά για να αποτελέσουν επένδυση για την ομάδα.

Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια, γιατί η εμπιστοσύνη μου στον Παπαδόπουλο είναι πάντα δεδομένη και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα δούμε ωραία πράγματα από τον ΟΦΗ.

Oficrete