Oficrete

…Εμείς γουστάρουμε μόνο Γεντί Κουλέ!

Με πολύ χαρά διαβάζουμε τελευταία για κάποια, μικρά έστω, βήματα εκσυγχρονισμού του ιστορικού Γεντί Κουλέ.
728x90 general
Πρόκειται για ένα γήπεδο πολύ παλιό, αλλά σίγουρα αποτελεί συστατικό της δυναμικής της ομάδας του ΟΦΗ. Οι παίκτες χαίρονται να παίζουν εκεί και οι οπαδοί απολαμβάνουν να συμπαραστέκονται στην ομάδα στο γήπεδο αυτό, που όλοι μας έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές. Μέσα στο Γεντί έχουμε δεί παικταράδες να κάνουν απίστευτα πράγματα και τον Ευγένιο Γκέραρντ στον πάγκο να χτίζει το μεγάλο ΟΦΗ των προηγούμενων δεκαετιών.

Υπάρχει ένα ισχυρό δέσιμο τέτοιο , που είναι τόσο δύσκολο να σκεφτείς τον ΟΦΗ μακριά από το Γεντί Κουλέ, όσο να τον δεις χωρίς τα ασπρόμαυρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και οι οπαδοί άλλων ομάδων γουστάρουν το Γεντί Κουλέ και την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΟΦΗ, ενώ παίκτες προτιμούν τον ΟΦΗ, σε σχέση με άλλες ομάδες, για να παίζουν σε αυτό το γήπεδο και για αυτό το θερμό κοινό.

Είναι μια περίπλοκη σύνδεση όπου ο κόσμος κάνει το Γεντί Κουλέ καυτό και το Γεντί Κουλέ κάνει τον κόσμο του ΟΦΗ καυτό - και όλο αυτό δίνει μεγάλη δύναμη στην ομάδα και μεγάλη ευχαρίστηση στον κόσμο που είναι στο γήπεδο, αλλά ακόμα και σε αυτούς που παρακολουθούν από την τηλεόραση.

Η τωρινή οικονομική συγκυρία, δεν φαίνεται να ευνοεί την κατασκευή νέου γηπέδου για τον ΟΦΗ μέσα στα επόμενα χρόνια. Όμως μία μερική ανακατασκευή και επέκταση του Γεντί Κουλέ, θα έλυνε ίσως το γηπεδικό πρόβλημα του ΟΦΗ για τα επόμενα 10-20 χρόνια, θα αύξανε την εμπορική αξία της ομάδας και θα διατηρούσε τον ΟΦΗ στο γήπεδο με τον οποίο είναι συνδεδεμένος και στο οποίο θέλουν οι οπαδοί του να τον βλέπουν να αγωνίζεται.

Το κόστος μιας τέτοια επένδυσης σίγουρα δε θα είναι μικρό και θα πρέπει στον ΟΦΗ να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο πλάνο και κατόπιν να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης, από ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους. Το πλάνο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες ενός σύγχρονου γηπέδου που θα μεγιστοποιεί τα εμπορικά οφέλη της ομάδας από εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση χώρων.

Το κομβικό σημείο για την ανακατασκευή και επέκταση του γηπέδου είναι ο χώρος του νεκροταφείου πίσω από την θύρα 6. Αν αυτός ο χώρος είναι δυνατόν να περιέλθει στην εκμετάλλευση του ΟΦΗ και με σωστή αξιοποίηση του, θα μπορούσε να επεκταθεί η θύρα 6 ώστε να φτάσει το ύψος της θύρας 8, και το αντίστοιχο να γίνει στην θύρα 1 στο κομμάτι που ενώνεται με την θύρα 6. Φυσικά κάτω από τις θύρες 1- 6 θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σύγχρονοι βοηθητικοί χώροι καθώς και χώροι προς εμπορική εκμετάλλευση, στα πλαίσια μιας γενικής ανακατασκευής των δύο αυτών θυρών.

Επιπλέον, σε όλο το γήπεδο θα έπρεπε να τοποθετηθεί σκέπαστρο όμοιο με αυτό που καλύπτει τώρα τις θύρες 4-5 και 8-9, όμως βαμμένο στα ασπρόμαυρα χρώματα του ΟΦΗ.

Οι εξωτερικοί χώροι του γηπέδου πρέπει επίσης να καλλωπιστούν και να εξασφαλιστεί η στατικότητα όλου του γηπέδου, με ενίσχυση όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Εξίσου σημαντικό είναι να αναβαθμιστούν και οι εσωτερικοί χώροι του γηπέδου για να παρέχουν σωστές υπηρεσίες στον κόσμο της ομάδας, με τους κατάλληλους χώρους υγιεινής και αναψυχής.

Τέλος, πάνω από τις θύρες 2-3 θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κατασκευή που να μπορεί είτε να στεγάσει επιπλέον κερκίδα, είτε σουίτες και δημοσιογραφικά θεωρεία πάνω από τα ήδη υπάρχοντα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ομάδας προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και η τηλεοπτική εικόνα του γηπέδου του ΟΦΗ πρέπει να αναβαθμιστεί. Δεν νοείται να φαίνονται στην τηλεοπτική εικόνα από τα ματς του ΟΦΗ oι γύρω πολυκατοικίες και τα μπαλκόνια των περιοίκων.

Το Γεντί Κουλέ μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο που θα στεγάσει τα όνειρα του ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια, θα του δώσει επιπλέον έσοδα και θα αυξήσει την εμπορικότητα του συλλόγου.

Oficrete