Oficrete

Έτσι να μην ξεκινήσει ποτέ!

Oι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΦΗ, θα πρέπει τώρα να μπλοκάρουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
728x90 general
Είχα γράψει πριν μερικές μέρες για την ... αναδιάβρωση που επιχειρεί ο κύριος Βασιλειάδης, παίρνοντας τότε ως δεδομένο ότι στο όποιο εγχείρημα θα συμμετέχουν ισότιμα όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος.

Το πρόβλημα το εντόπιζα στο γεγονός ότι αυτό θα είχε σαν συνέπεια ομάδες με χαμηλή εμπορικότητα να έχουν αντίστοιχα συμβόλαια με ομάδες με υψηλή, και ένα πρωτάθλημα γεμάτο με ξένους παίκτες αμφιβόλου αξίας, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πάσης φύσεως παρά των ΠΑΕ τρεχάμενων.

Αυτό που έγινε τελικά, είναι κατά πολύ χειρότερο. Τελικά συμφωνήσαν οι 7 τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ με την κυβέρνηση με αντίτιμο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τους έδινε η αγορά, πράγμα που δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πήγε να λύσει.

Συνηθισμένοι είμαστε να βλέπουμε «οπισθοχωρήσεις» από αυτήν την κυβέρνηση, οπότε δε μας ξαφνιάζει άλλη μία. Αλλά έτσι ονειρεύονται να φτιάξουνε το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Δημιουργώντας συνθήκες ανισορροπίας με χρήματα του Ελληνικού λαού, απλά και μόνο για λόγους ψηφοθηρικούς; Είμαι εντελώς αντίθετος με την διοχέτευση κρατικών πόρων σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, αλλά αυτό που έγινε, αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, καθώς δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Είναι τόσο μεγάλη η πίεση της κοινής γνώμης για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αλλά και για τις νέες περικοπές φοροαπαλλαγών και συντάξεων, που ήταν επιτακτική η ανάγκη να στραφεί η κοινή γνώμη στα λεγόμενα «θεάματα», εσπευσμένα και με οποιεσδήποτε παραχωρήσεις απαιτούνταν. Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα το ξεκινούσαν και ανήμερα το δεκαπενταύγουστο αν μπορούσαν. Οπότε δεν πρέπει να μας είναι έκπληξη που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου. Δεν είδα πάντως να υπάρχει η ίδια πρεμούρα και για τα πρωταθλήματα της Football League που ξεκινάνε τα τελευταία χρόνια λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Με περίσσευμα από φιλότιμο, ο απλός κόσμος κάνει - από το υστέρημα του - δωρεές προς τους πληγέντες των πυρκαγιών, την ώρα που το κράτος όχι μόνο δεν προνόησε να τους προστατέψει, αλλά ούτε φροντίζει να τους ανακουφίσει επαρκώς. 18 εκατομμύρια το χρόνο που θα διοχετευτούν στο ποδόσφαιρο ίσως θα ήταν ένα σημαντικό κονδύλι για την ανάπλαση της περιοχής, για την ανακαίνιση ενός νοσοκομείου ή για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων για την πρόσληψη μιας καταστροφής.

Αν το πάρουμε καθαρά ποδοσφαιρικά, μετά την ρύθμιση των 120 δόσεων για να εξυπηρετηθεί το σωματείο του Παναθηναϊκού και να γλιτώσει από τη χρεωκοπία, αυτή η περαιτέρω δωρεά κρατικών πόρων δημιουργεί ανισορροπία στο ποδόσφαιρο, και ομάδες με πολύ χαμηλότερη εμπορική αξία, βρίσκονται να λαμβάνουν περισσότερα τηλεοπτικά έσοδα από ομάδες με Iστορία, απήχηση και μεγάλη εμπορικότητα.

Νομίζω ότι αυτές οι ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΦΗ, θα πρέπει τώρα να μπλοκάρουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να αναβληθεί περαιτέρω η κλήρωση, καθώς δημιουργούνται πλέον ευνοϊκότερες συνθήκες για τους ανταγωνιστές τους.

Αν στον ΟΦΗ δεν αντιδράσουν για την κατάσταση αυτή και δε διεκδικήσουν συνθήκες ισοτιμίας, θα είναι αναγκασμένοι να ανταγωνιστούν με άνισους όρους και θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το όποιο αποτέλεσμα.

Δε ζητάω να διεκδικήσει παραπάνω χρήματα ο ΟΦΗ για να μαζέψει 20 ξένους, όπως άλλες ομάδες. Αλλά περιμένω τουλάχιστον να του δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με συνέπεια αυτήν την ωραία προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα, προς επιβράβευση ανθρώπων που έχουν κάνει μεγάλη υπομονή και πολύ κόπο.

Στον ΟΦΗ πρέπει να απαιτήσουν τηλεοπτικά έσοδα αντίστοιχα με του Άρη. Δεν είναι δυνατόν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, με πολύ μικρότερη εμπορική αξία, να έχουν διπλάσια έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε σχέση με τον ΟΦΗ.

Είναι λυπηρό η ομάδα που έχει επενδύσει περισσότερο στους Έλληνες παίκτες σε αυτό το ξενοκρατούμενο πρωτάθλημα, να έχει να ανταγωνιστεί αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και ρόστερ γεμάτα με ξένους παίκτες.

Oficrete