Oficrete

Ο πιο καλός ο μαθητής στους δανεικούς λέει ΟΧΙ

Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να είναι ομάδα «ψηστήρι».
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναγνωρίζεται από το φίλαθλο κοινό του ΟΦΗ ως συνεχιστής του Ευγένιου Γκέραλντ και, ίσως, ως ο καλύτερος εκ των μαθητών της σχολής του Ολλανδού.

Προσωπικά είμαι θερμός υποστηρικτής του και θεωρώ τεράστια τη συμβολή του στη «διάσωση» της ομάδας τον περασμένο χειμώνα, ενώ βλέπω σε αυτόν τον ιδανικό άνθρωπο για την αναγέννηση του ΟΦΗ και την επανακαθιέρωση του στους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά, ο Παπαδόπουλος έχει την δική του ιστορία, φιλοσοφία και ποδοσφαιρική προσέγγιση και, αν και καλός μαθητής του Ευγένιου, σε κάποια πράγματα ίσως θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση από τον Ολλανδό, για να μην επαναληφθεί η Ιστορία.

Ένα κακό είχε ο Ολλανδός που λόγω της ιδιότυπης ιδιοσυγκρασίας που έχουμε ως Κρήτες, τον έφερνε τότε σε αντιπαράθεση με τον κόσμο του ΟΦΗ. Ο Ολλανδός έδειχνε ανοχή στους δανεισμούς παικτών απο τον Παναθηναϊκό, για να μη χαλάσει το χατίρι των τότε μεγαλομετόχων, και με αυτό τον τρόπο γιγαντώθηκε η ρετσινιά που ήδη υπήρχε, λόγω της κοινής ιδιοκτησίας. Το τίμημα της ρετσινιάς το πληρώσαμε πολύ ακριβά, με την ομάδα μας να πέφτει στη Γ’ Εθνική για να καταφέρει να απαλλαγεί από τα χρέη που δημιούργησαν οι διάφοροι αφανείς μεγαλομέτοχοι και διαχειριστές και να περάσει στα χέρια Κρητικών επιχειρηματιών που υποτίθεται θα ανέβαζαν την ομάδα ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ πως από όλη αυτή την ιστορία, τόσο ο Νίκος Παπαδόπουλος, όσο και οι άνθρωποι του ΟΦΗ, δεν έχουν πάρει το μάθημα τους. Στον ΟΦΗ θα έπρεπε να ακούμε δανεικούς και να τρέχουμε και αντί για αυτό, πάμε να πάρουμε δεύτερο παίκτη ρολίστα, από την ίδια ομάδα.

Κάποιοι λένε ότι αν δεν υπάρχει σχέση εξάρτησης, τότε ο δανεισμός δεν είναι πρόβλημα. Διαφωνώ. Όταν μια ομάδα σε δανείζει, κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς, ένα περιουσιακό της στοιχείο, μπορεί να μην υπάρχει σχέση εξάρτησης, αλλά σίγουρα υπάρχει σχέση επιρροής, η οποία επίσης δεν είναι αποδεκτή.

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι αφού παίρνουμε δανεικούς, να πάρουμε τους πρωτοκλασάτους, όπως παίρνει ο Ατρόμητος και ο Άρης, να κάνουνε λέει τη διαφορά. Είτε είναι ο Σιώπης, είτε είναι ο Δεληγιαννίδης, ο δανεικός είναι δανεικός και ίσως με τους πρωτοκλασσάτους η σχέση επιρροής είναι ισχυρότερη, καθώς σίγουρα ο ΟΦΗ δεν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιο τους.

Συμπέρασμα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΦΗ.

Οι οπαδοί του ΟΦΗ θεωρούμε τον ΟΦΗ μεγάλο μέγεθος και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να μπαίνει ταβάνι στην ομάδα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη και μεταβατική φάση. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη δημιουργία νέας ρετσινιάς. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να είναι ομάδα «ψηστήρι». Δανεικούς ο ΟΦΗ είναι αποδεκτό να παίρνει μόνο από ομάδες του εξωτερικού, όπως ο Μεγιάδο. Το όφελος από τους δανεισμούς είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που έχουν, σε όλα τα επίπεδα και η λογική των δανεισμών είναι βραχυπρόθεσμη και ευκαιριακή.

Νομίζουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ ότι κάνουν καλό στην ομάδα, αλλά στην πραγματικότητα τη βλάπτουν. Αν είχαν κινηθεί δυναμικά να κλείσουν τον Κρητικό Παντελάκη, 23 ετών, τα πλεονεκτήματα θα ήταν πολλά και δε θα ανατρέχαμε τελευταία στιγμή σε λύσεις Μιχόγεβιτς.

Φτάσαμε 17 Αυγούστου και αναρωτιούνται στον ΟΦΗ γιατί δεν έχουν φύγει 3 χιλιάδες διαρκείας με την επιστροφή στη Super League. Μα γιατί επικοινωνιακά, δεν έχουν καταφέρει οι άνθρωποι της ομάδας να ζεστάνουν τον κόσμο της ομάδας.

Δε χρειάζονται μεγάλες μετεγγραφές και φανφάρες που θα διακινδύνευαν την οικονομική ισορροπία του συλλόγου, αλλά είναι κάποια μικρά πράγματα, στα οποία ο κόσμος δίνει μεγάλη σημασία και στη διοίκηση πρέπει να βρούνε τρόπο να τα διαχειριστούν σωστά, οργανωτικά και επικοινωνιακά, για να δημιουργήσουν στον κόσμο τον απαραίτητο ενθουσιασμό.

Oficrete