Oficrete

Αυτούς τους παίκτες ψάχνουμε! (μέρος Α’)

Ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός του Ο.Φ.Η. στο… πιάτο σας.
makrabet 300x250

Χωρίς εισαγωγές και προλόγους, πάμε να δούμε πού βρισκόμαστε σε επίπεδο ρόστερ στις αρχές Ιουνίου και τι πρέπει να περιμένουμε τον ερχόμενο μήνα και μέχρι τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας (που περιμένουμε να έχει ολοκληρωθεί το 80 – 90% του ρόστερ). Θα ξεκινήσουμε από τον τύπο παικτών που θέλουμε, συνέχεια με το προπονητικό μας τιμ και θα καταλήξουμε στους παίκτες εξετάζοντας θέση – θέση!

Α) Τι παίκτες ψάχνουμε

* Ο Ο.Φ.Η. πλέον έχει οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ και τεχνογνωσία. Καμία σχέση με το μπάχαλο προηγούμενων ετών, που οι μεταγραφές γίνονταν περίπου κατά τύχη και σε πολλές περιπτώσεις με κριτήρια «ποιόν μάνατζερ θέλουμε να ικανοποιήσουμε» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται…).

* Αναζητούμε κυρίως παίκτες νέους σε ηλικία, «διψασμένους» για ένα βήμα μπροστά στην καριέρα τους και με μεταπωλητική αξία. Προφανώς θέλουμε και 1-2 παίκτες με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και εμπειρία στα αποδυτήρια, προκειμένου να κρατηθούν οι ισορροπίες και να υπάρχουν σημεία αναφοράς.

* Δεν παίρνουμε πλέον δανεικούς χωρίς όρους ή πληρωμένους από άλλες ομάδες (επίσης με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται…). Θα υπάρχουν δανεισμοί παικτών, όμως θα πληρώνονται από τον Ο.Φ.Η., θα έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η ομάδα μας θα διατηρεί δικαίωμα αγοράς τους με συγκεκριμένη και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ρήτρα. Με άλλα λόγια ουσιαστικά θα μας ανήκουν (ενεργοποιούμε ανά πάσα στιγμή την option αγοράς).

* Αγωνιστικά καθαρά ψάχνουμε παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση, ποδοσφαιρική παιδεία (ή από χώρες με ποδοσφαιρική παράδοση) και ΑΡΙΣΤΗ τακτική αντίληψη. Έξυπνους στον αγωνιστικό χώρο παίκτες με άλλα λόγια, που θα μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που θέλει να αναπτύξει ο Ο.Φ.Η.!

Β) Προπονητικό τιμ

* Η προσωπική μου αίσθηση είναι πως ο οργανισμός Ο.Φ.Η. κινείται πλέον προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς το προπονητικό να επηρεάζει τόσο καθοριστικά τον τρόπο παιχνιδιού και την στελέχωση της ομάδας.
Προφανώς είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να υπάρχει ένα καλό προπονητικό επιτελείο, όμως εγγυητής για όλη την λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας είναι ο Γιάννης Σαμαράς, η «σφραγίδα» του οποίου θα έχει μπει πολύ σύντομα σε όλα τα επίπεδα.

* Πιστεύω πως οι Βέρα/Ίσις δεν ήρθαν για βόλτα στην Κρήτη από την άλλη άκρη του κόσμου και γνωρίζοντας και την προσωπική σχέση που υπάρχει με τον Γιάννη Σαμαρά, εικάζω πως θα στηριχθούν όσο χρειάζεται για να παρουσιάσουν έργο. Υπάρχει ασφαλώς το θέμα με το δίπλωμα προπονητή του Χάιμε, οπότε αναμένουμε εξελίξεις.

* Η γνώμη μου είναι πως είναι άδικο να κριθούν από ένα 6μηνο στο οποίο οι καταστάσεις ήταν οριακές, ωστόσο έχω παράπονο για την πνευματική διαχείριση που έκαναν στα αποδυτήρια. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα, όμως ακόμα και η εικόνα του Βέρα όταν ισοφαριστήκαμε από τον Πλατανιά σε 2-2 ήταν αποκαρδιωτική…

Γ) Τρόπος παιχνιδιού

* Δεδομένα θα έχουμε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, σίγουρα θα υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα, όμως αυτό που υπάρχει σαν αίσθηση είναι πως ο νέος Ο.Φ.Η. θα δομηθεί πάνω σε ένα 4-3-3, που είδαμε και στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

* Ένα 4-3-3 που μπορεί όμως να μεταφραστεί και σε 4-1-4-1 και θα είναι άκρως επιθετικό. Με έναν καθαρό «κόφτη» και δύο χαφ με επιθετικές αρετές μπροστά του, σαν ανάποδο τρίγωνο στη μεσαία γραμμή (με βάση Μεγιάδο και πιο μπροστά Ναμπί/Νέιρα για παράδειγμα). Με δύο ακραίους επιθετικούς που θα πατούν περιοχή και θα έχουν καλά τελειώματα.

* Ασφαλώς τα συστήματα και οι διατάξεις δεν έχουν μεγάλη σημασία, είναι περισσότερο για τα… καφενεία. Στην ομάδα ασχολούνται κυρίως με το ΠΩΣ θα υπάρχει τακτική αρτιότητα, σωστές αλληλοκαλύψεις και συγκεκριμένος τρόπος ανάπτυξης.

Για να μην «μπουκώσω» το κείμενο, το… κυρίως μενού (τερματοφύλακες, στόπερ, πλάγια μπακ, αμυντικοί μέσοι, επιθετικοί μέσοι, ακραίοι επιθετικοί, φορ – αναλυτικά για κάθε θέση) στο επόμενο άρθρο!

Oficrete