Oficrete

Αξιολόγηση ρόστερ… updated

Νωρίς ακόμα, όμως κάποια συμπεράσματα έχουν βγει. Πάμε να τα δούμε θέση – θέση!
makrabet 300x250

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Παρά τα λαθάκια Στρέζου, δεν έχουμε πρόβλημα. Το παλικάρι είναι κορυφή, δεν έχω κανένα φόβο. Υπάρχει και Σωτηρίου 2ος, εμπειρότατος.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Πρόβλημα! Ο Αργυρόπουλος δείχνει πολύ πεσμένος συγκριτικά με τον παίκτη που θυμόμασταν σε Πλατανιά, Πανιώνιο, Τρίπολη, Ηρακλή. Ο Μπολάκης όσο φιλότιμος και αν είναι έχει «χτυπητές» αδυναμίες (ειδικά όταν έχει τη μπάλα στα πόδια) που πρέπει να δουλέψει. Ο Κυριακίδης δεν πρέπει να παίζει δεξιά, καθώς όταν συμβαίνει αυτό έχουμε πρόβλημα στον άξονα. Δεληγιαννίδη δεν έχουμε δει, είναι δανεικός και μακάρι να μη δούμε κιόλας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Μεγάλο πρόβλημα. Ο Κοροβέσης δεν είναι μπακ, τουλάχιστον όχι για να παίζει σε 4άδα στην άμυνα (θα μπορούσε να είναι ο αριστερός του «4» σε διάταξη 3-4-3 με 3 στόπερ, παράδειγμα). Κοιλιάρα συμπαθούμε άπαντες και αυτό. Δεληγιαννίδη δεν έχουμε δει, είναι δανεικός και μακάρι να μη δούμε κιόλας.

ΣΤΟΠΕΡ: Δεσπόζει ο Ποτουρίδης! Δίπλα του θα επέλεγα Παπάζογλου για βασικό. Ο Κομεσίδης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς επιπέδου σε SL/FL: στην FL πάντα πρώτος στη μπάλα, καθάριζε φάσεις, είχε ηρεμία στο παιχνίδι του/στην SL δείχνει υπερβολικά αδύναμος. Μιχόγεβιτς δεν έχουμε δει, είναι δανεικός και μακάρι να μη δούμε κιόλας.

6ΑΡΙ: Δεν ήταν καλός ο Μεγιάδο στα πρώτα παιχνίδια, όμως υπήρχαν στιγμές που έδειξε πως μόλις προσαρμοστεί θα είναι δύναμη. Ο Νάστος φιλότιμος, αρχηγός, συμπαθέστατος, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ φάνηκε πως είναι μια ταχύτητα κάτω από την κατηγορία που παίζουμε (ο Μπίσεσβαρ θύμιζε Κριστιάνο κάθε που κατέβαινε από τον άξονα).

8ΑΡΙ: Δεν έχουμε πολυτέλεια να χαραμίζουμε Κυριακίδη στα άκρα, εδώ μας είναι πιο χρήσιμος. Είναι από τους λίγους ποιοτικούς και ξεκάθαρα Σουπερλιγκάτους παίκτες του ρόστερ μας. Αργός, χωρίς τρεξίματα, αλλά έμπειρος και τίμιος ο Παπαστεριανός, αποτελεί καλή εναλλακτική. Οικονόμου καλά θα ήταν να πάει το παιδί κάπου δανεικός.

10ΑΡΙ: Νέιρα! Έχει δείξει πως μόλις προσαρμοστεί πλήρως θα αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας και έχουμε υπομονή να περιμένουμε. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης, έχει αδυναμίες, δεν έχει τρεξίματα, όμως για αυτόν τον Ο.Φ.Η. είναι μάλλον πολυτέλεια. Λύσεις θα δώσει και ο Ντίνας αν χρειαστεί, άρα είμαστε καλά.

ΕΞΤΡΕΜ: Υπάρχουν λύσεις με Κουτσιανικούλη, Ντίνα, Πλατέλλα, Σάσι. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο παίκτης να κάνει την διαφορά όμως… Μέτρια πράγματα και παίκτες με παρόμοιο αγωνιστικό στυλ.

ΦΟΡ: Περιμένουμε λύσεις από Αραβίδη, καθώς ο Σάσι είναι περισσότερο για τα άκρα. Προσευχόμαστε ο Άραβας να βρει σύντομα ρυθμό και να προσφέρει λύσεις (και πάλι βέβαια δεν είναι σε καμία περίπτωση Μάνος…), καθώς ο βασικός Βουό δεν μπορεί. Τον συμπαθούμε, αλλά δεν γίνεται σε 300 λεπτά να μην έχει κάνει τελική. Υπερβολικά αργός για SL, δεν μπορεί να απειλήσει κατά μέτωπο και μοιάζει σαν ένα αμυντικό χαφ σε θέση φορ. Παίρνει κεφαλιές, παίζει με πλάτη, όμως θέλουμε κάτι παραπάνω…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υπάρχουν «χτυπητές» αδυναμίες. Προτεραιότητα σίγουρα είναι ένα φορ να μπορεί να απειλήσει κατά μέτωπο και να έχει καλά τελειώματα στην αντίπαλη περιοχή. Κατά την ταπεινή μου άποψη θέλουμε επειγόντως και ακραίους αμυντικούς (ΚΑΙ δεξί ΚΑΙ αριστερό μπακ). Αυτές οι 3 προσθήκες για εμένα είναι βασικές… Θα έλεγα όμως πως η ομάδα έχει ανάγκη από ακόμα ένα στόπερ και από ένα κεντρικό μέσο (box – to – box).

ΥΓ. Προφανώς δεν έχω καμία πρόθεση να… κράξω παίκτες. Ποδοσφαιροκουβέντα κάνουμε για το τι έχουμε δει μέχρι στιγμής!

Oficrete