Oficrete

Απλά δε μας θέλουν

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, από την αλλαγή του σήματος
makrabet 300x250

Δηλώνω πολύ απογοητευμένος και απίστευτα στενοχωρημένος, με αυτό το έκτρωμα αποχέτευσης, που αποτελεί και επίσημα το νέο σήμα του πρότζεκτ (όχι του Ο.Φ.Η., διότι Ο.Φ.Η. είναι η ιστορία και ο κόσμος του).

Πολλά θα μπορούσα να γράψω, αλλά είμαι τόσο ξενερωμένος που δε μου κάνει όρεξη. Για το πόσο μεγάλο λάθος έκαναν σε εμπορικό επίπεδο, για το γεγονός πως ουδείς είχε θέμα με μια αλλαγή/εκμοντερνισμό σήματος σε νορμάλ πλαίσια, για το ίδιο το νέο σήμα και πώς αυτό δεν εκπροσωπεί τίποτα από όσα είναι ο Ο.Φ.Η. (ιστορία, κόσμος, Κρήτη, περηφάνεια) ή πόσο παρωχημένο, οπισθοδρομικό και παλιομοδίτικο είναι (αντιγραφή του παλιού σήματος του Ηρακλή δεκαετίας ’80, με μια κάθετη ρίγα και άλλα χρώματα).

Εγώ θέλω να σταθώ στο μήνυμα, που εγώ εκλαμβάνω πως εκπέμπει πλέον το πρότζεκτ (όπως συνηθίσαμε να το αποκαλούμε).

«Κύριοι, εμείς έχουμε στόχο τη δημιουργία μιας εντελώς νέας ομάδας χωρίς κανένα κοινό με την ομάδα που εσείς αγαπήσατε. Κύριοι, εμείς απλά αγοράσαμε ένα ΑΦΜ και τη δυναμική που αναπτύσσει πληθυσμιακά και οικονομικά η πόλη του Ηρακλείου και πατήσαμε σε μια παλιά και ιστορική ομάδα της πόλης, για να δημιουργήσουμε μια εντελώς νέα ομάδα. Κύριοι, δεν μας απασχολεί ούτε αν συμφωνείτε, ούτε αν διαφωνείτε με όσα κάνουμε, εμείς έχουμε ένα πλάνο και θα πάμε μέχρι τέλους. Κύριοι, εμείς δεν είμαστε περήφανοι για την ιστορία και το παρελθόν της ομάδας που αγαπήσατε και επομένως δεν έχουμε λόγους να έχουμε την οποιαδήποτε σύνδεση με αυτήν. Κύριοι, ακόμα και αν εσείς μας γυρίσετε την πλάτη, μας είναι αδιάφορο, διότι αυτή η νέα ομάδα θα δημιουργήσει σιγά σιγά νέους οπαδούς και εσείς θα «σβήσετε» στον χρόνο μαζί με την ομάδα που αγαπήσατε – σε κάθε περίπτωση όμως αν είστε διατεθειμένοι να δέχεστε κάθε μας απόφαση χωρίς αντιδράσεις, να μας στηρίζετε και να μας αποθεώνετε, είστε ευπρόσδεκτοι στο πρότζεκτ».

Ακούστε, εγώ έχω κουραστεί να γίνομαι κακός. Δεν έχω κερδίσει κάτι, εκτός ίσως από την εκτίμηση κάποιον συνοδοιπόρων, που γνωρίζουν πως ουδέποτε έκανα δημόσιες σχέσεις (κάποια στιγμή θέλω να γράψω και για τους επαγγελματίες δημοσιοσχεσίτες Ομιλίτες) και πάντα έλεγα την άποψή μου, χωρίς φόβο. Επομένως, δεν πρόκειται να ανοίξω μέτωπο, ούτε με την διοίκηση, ούτε με τον Μιχάλη Μπούση (που είναι ο τελευταίος που έχει ευθύνη), ούτε με αδέρφια Ομιλίτες.

Η δική μου προσωπική αντίδραση θα περιοριστεί στο να μην αγοράζω τίποτα που να περιλαμβάνει το νέο σήμα (από τσάντες και φανέλες έως δεκάδες άλλα προϊόντα, με τα οποία στο παρελθόν γέμιζα το σπίτι μου) και να στηρίζω με όση δύναμη έχω, όσα προϊόντα περιλαμβάνουν την ΑΣΠΙΔΑ, την οποία αγάπησα στη ζωή μου όσο τίποτα. Επίσης, θα συζητήσω με τα άλλα παιδιά του oficrete.gr το ενδεχόμενο μέσα από το site μας να εξακολουθήσει να είναι η ΑΣΠΙΔΑ το μοναδικό σήμα του Ο.Φ.Η. και όσο μπορούμε να μην έμφανίζουμε το νέο.

ΥΓ. Απογοητευτική και η νέα μας φανέλα. Μια ξερή μονόχρωμη φανέλα με ένα πεταμένο σήμα αποχέτευσης, στο μέγεθος του σήματος της Puma. Ακριβώς ίδια φανέλα παρουσίασε και ο Ιωνικός χθες, απλά με άλλο χρώμα και το γνωστό του σήμα. Μιλάμε τώρα πως πρέπει να ήταν πολύ κουραστικός ο σχεδιασμός της νέας φανέλας…

ΥΓ2. Με φαντάζομαι να κυκλοφορώ στην Αθήνα με ένα ολόλευκο ή ολόμαυρο φανελάκι και το νέο μας σήμα. Πόσοι θα καταλάβουν τι φοράω; Ακόμα και μετά από 10 χρόνια, αν υποθέσουμε πως αυτό το σήμα θα καθιερωθεί. Τι το ιδιαίτερο έχει, για να το θυμάται κάποιος, όταν το δει σε μια φανέλα και να καταλάβει πως είσαι Ο.Φ.Η.; Ποια η σύνδεσή του με την ΚΡΗΤΗ (και όχι το Ηράκλειο, όπως αναφέρει το σήμα) που εκπροσωπεί ο Ο.Φ.Η.; Πιθανότερο είναι να με δει καμιά γριά και να μου φωνάξει «1000 χρόνια Ηρακλής» ή να μου την πέσει κάνα παόρκι «ρε πχοιον είπατε τζατζίκι και πατατε γρχφρρπρρρ…σαλιαοργηστοπατωμα) ή το χειρότερο να έρθει βάζελος να σου πει «κουράγιο φιλαράκι, εύχομαι σύντομα να επιστρέψετε».

ΥΓ3. Μπράβο στους συνδέσμους μας για την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ανακοίνωση.

Oficrete