Oficrete

Εμείς τι κάνουμε;

Άφησα να περάσουν κάποιες μέρες να ηρεμήσω και να αποτυπώσω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ τι είδα στην Τρίπολη.
makrabet 300x250

Να ξεκινήσουμε με την διαιτησία. Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι και δεδομένα η κατάσταση είναι βελτιωμένη συγκριτικά με το παρελθόν. Ο Παπαδόπουλος έχει ψυχολογικά με τον Ο.Φ.Η. και θα έπρεπε να έχει ζητηθεί η εξαίρεσή του από τα παιχνίδια μας πολύ καιρό… Αφού δεν έγινε, κακώς γκρινιάζουμε.

Κάποτε μας έσφαζαν στο γόνατο, μιλάμε για πλήρη αλλοίωση αποτελεσμάτων με 0-100 σφυρίγματα εις βάρος μας (όλες οι επιθέσεις μας να κόβονται με ανύπαρκτα επιθετικά ή offside και ο αντίπαλος να μπαίνει στην περιοχή μας από ανύπαρκτα φάουλ κάθε φορά που έχανε τη μπάλα) και πέναλτι/αποβολές αν ήμασταν τόσο ανώτεροι πού ούτε το 0-100 βοηθούσε. Τα ζήσαμε, τα ξέρουμε. Τώρα δεν είναι έτσι. Τώρα απλά όλες οι αμφισβητούμενες είναι εις βάρος μας. Ευκολάκι. Κάποτε ήταν εις βάρος μας και οι μη αμφισβητούμενες. Επομένως από τη στιγμή που έχεις επιλέξει πολιτισμό σε μια χώρα απολίτιστη και ευγενή άμιλλα σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο βόθρο της κοινωνίας, αυτή την αντιμετώπιση θα έχεις.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, την διαιτησία στην άκρη και να δούμε ΕΜΕΙΣ τι κάναμε στο παιχνίδι αυτό. Θα σας πω τι είδα εγώ. Είδα μια πολύ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ποιοτικά ομάδα να μας κερδίζει, έστω με ανύπαρκτο πέναλτι. Είχαμε πολλές απουσίες, είναι δεκτό. Όμως και πάλι η 11άδα μας ήταν 2 σκαλιά πάνω σε ποιότητα από την αντίστοιχη του Αστέρα. Εκτός αν θεωρούμε στο ίδιο επίπεδο ποιότητας τον Μπόρχα τον Φερνάντεζ με το Μεγιάδο, τον Ορότσκο με το Ναμπί, τον Βαλιέντε με τον Σακόρ, τον Σίτο με τον Στάρτζεον, τον Μπαράλες με τον Γιάννου, τον Παπαδόπουλο με τον Βάτερμαν κλπ… Δεν είναι ο Αστέρας του παρελθόντος με τους παιχταράδες μέσα (Ράγιος, Ντε Μπλάσις κλπ), δεν είναι ο Ο.Φ.Η. του παρελθόντος. Πλέον έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ποιότητας σε έμψυχο δυναμικό από τις ομάδες αυτές και το πιστεύω!

Η μεγάλη εικόνα για εμένα είναι πως ο Αστέρας ΜΟΝΟ με τον ρυθμό που είχε το παιχνίδι θα μπορούσε να ελπίζει. Και ο Ράσταβατς τον επέβαλε. Μεγάλη «γάτα» προπονητικά, θεωρώ έδεσε κόμπο τον Σίμο και για εμένα εκεί κρίθηκε το παιχνίδι: στο γεγονός πως η Τρίπολη επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι!

Από εκεί και πέρα η άμυνά μας ήταν απελπιστική για πολλοστή φορά. Ας μην κοιτάμε μόνο πως δεχτήκαμε ένα γκολ από πέναλτι, αλλά ας δούμε τις φάσεις προσεκτικά. Δείτε για παράδειγμα στο πρώτο 10λεπτο τις δύο φάσεις που βγάζει ο Αστέρας και παρατηρήστε την αμυντική μας (δυσ)λειτουργία.

Πάμε Σελίμοβιτς. Αφήστε το ήσυχο το κοπέλι. Εγώ γουστάρω που τρώει σίδερα και κάνει και την βρωμιά του εκτός φάσης. Άλλους 3-4 Μεγιάδο, Νέιρα και Σελίμοβιτς θέλω, να νιώθουν λιγάκι και να μην τραγουδάνε στα αποδυτήρια «λαλαλαλα στρουμφίζει στο στρουφοχωριό λαλαλαλα». Θέλει λίγο να μάθει το πρωτάθλημα και να μάθει να είναι πιο ΕΞΥΠΝΟΣ σε τέτοιες φάσεις, μικρός είναι, θα τη βρει την άκρη πολύ σύντομα. Θέλω να πω αντί να τον βρίζουμε, ας του μιλήσουν όσοι πρέπει και ας τον στηρίξουμε εμείς. Γιατί είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ παίκτης και με χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε!

Και κλείνω με το κλασσικό: Η ομάδα φέτος έκανε υπερβάσεις, το ρόστερ είναι το μακράν καλύτερο εδώ και 20 χρόνια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχουμε οποιοδήποτε παράπονο από την διοίκηση και πλέον ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ! Στηρίζουμε τους παικταράδες μας, την προπονητάρα μας, την διοικησάρα μας, τα πάντα. Κάνουμε ασφαλώς την κριτική μας μετά τα παιχνίδια, αλλά ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

Τι να γίνει ρε μάγκες, έπεσε κατάρα, έπεσαν τραυματισμοί, η ομάδα δε μπορεί με τίποτα να βρει ρυθμό με τόσες αλλαγές, η προετοιμασία δεν γίνεται σωστά με παίκτες να μπαινοβγαίνουν και να έχουν διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας, αδυνατούμε να βρούμε σταθερό σχήμα και αυτοματισμούς… Και βάζουμε και τη γκαντεμιά στα παιχνίδια που είναι όλη εις βάρος μας αυτή την περίοδο (θα γυρίσει και θα ισορροπήσει, αρκεί να αντέξουμε τώρα), έχουμε και διαιτησία, έχουμε και κωλοπρόγραμμα, έχουμε και κορονοϊούς, έχουμε και μειωμένα έσοδα, έχουμε και Γεντί Κουλέ (η δυναμή μας) άδειο…

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ μάγκες, πέσαμε στην περίπτωση, όλα πάνε στραβά, αλλά δεν φταίει κανείς. Απλά έγινε…

Oficrete