Oficrete

Γιατί μονοετές ο Νέιρα;

Αυτό που διαβάσαμε είναι πως ο Νέιρα υπέγραψε για ένα χρόνο στον Ο.Φ.Η.!
makrabet 300x250
Και θέλω να ρωτήσω: γιατί για ένα χρόνο; Αφού υποτίθεται πως κάνεις μια επένδυση σε ξένο παίκτη, σε καλή ηλικία, προϊόν (υποθέτω) σκάουτινγκ (τι, όχι;) και με καλές προδιαγραφές. Έναν παίκτη που αν «πιάσει», μπορείς κάλλιστα να τον πουλήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι και σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ σου στοιχείο, πάνω στο οποίο αξίζει να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Υπογράφοντας για ένα χρόνο, στην ουσία είναι σαν να παίρνεις… δανεικό τον παίκτη. Και ο ίδιος ο παίκτης δεν θα σκεφτεί «να βοηθήσω τον Ο.Φ.Η. για να βοηθηθώ και εγώ», αλλά «να κάνω μια καλή σεζόν να φύγω».

Αντίστοιχα και ο δανεικός παίκτης έτσι σκέφτεται. Ναι, ίσως βοηθήσει, διότι ενδεχομένως είναι καλός παίκτης. Επί της ουσίας όμως σαν Ο.Φ.Η. προσφέρεις ΥΠΕΡΑΞΙΑ σε περιουσιακό στοιχείο ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (στην περίπτωση του Δεληγιαννίδη, στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα).

Εμένα το σκεπτικό μου είναι πως ο Ο.Φ.Η. πρέπει να αρχίσει να δημιουργεί δικά του περιουσιακά στοιχεία. Να αναπτύξει το τμήμα σκάουτινγκ, να μπορεί να βρει ο ίδιος παίκτες σε μικρή ηλικία, να φτιάξει «κορμό», να τους εξελίξει, να βγάλει χρήματα από αυτούς, να αυξάνει χρόνο με τον χρόνο τα έσοδα και να αναπτύσσεται σαν σύλλογος.

Επαναλαμβάνω πως η ελληνική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, ακόμα και η Φούτμπολ Λιγκ. Διότι εκτός από τους έμπειρους, θέλεις και παίκτες να συμπληρώνουν το ρόστερ. Σε αυτούς, είναι προτιμότερο να ρισκάρεις με νέα, ορεξάτα και με προδιαγραφές παιδιά, τα οποία μελλοντικά μπορούν να στηρίξουν ένα ελληνικό κορμό ή ακόμα και να σου αποφέρουν έσοδα (δείτε πόσα χρήματα έχουν βγάλει ΠΑΣ και Αστέρας Τρίπολης, έχοντας παράλληλα αξιοπρεπέστατες ομάδες με ευρωπαϊκές συμμετοχές – και μιλάμε για μεγέθη ομάδων ΣΑΦΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ του Ο.Φ.Η.!).

Με συμβόλαια ενός έτους, με μηδενικό σκάουτινγκ και προγραμματισμό σε στυλ «να βγάλουμε την σεζόν όπως – όπως» μακροπρόθεσμα δεν θα εξελιχθούμε. Όσο κι αν ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπαθεί και όραμα να δώσει στην ομάδα και βάσεις για το μέλλον να βάλει και… ξύγκι από την μύγα να βγάλει!

ΥΓ. Το επόμενο άρθρο θα αφορά τα «συνεργαζόμενα γραφεία μάνατζερ» και τον τρόπο δράσης συγκεκριμένων μάνατζερ παικτών, σε συνεργασία με μεγαλοπαράγοντες ομάδων. Επίσης πώς οι τελευταίοι δημιουργούν «αθόρυβα» σχέσεις εξάρτησης με άλλες ομάδες που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα με την δική τους. Υπομονή…

Edit: Για τον Πλατέλλα αυτό που έμαθα είναι πως η πρόταση από την Κινέζικη ομάδα είναι δεδομένη και με πολύ καλύτερα χρήματα από αυτά που είναι να παίρνει στον Ο.Φ.Η.! Από εκεί και πέρα όμως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις πιθανές εξελίξεις έχει η ίδια η διοίκηση του Ο.Φ.Η.!

Άποψή μου; Αν όντως έχει πρόταση για πολύ περισσότερα χρήματα, του ζητάς ένα ποσό σαν αποζημίωση για τον χαμένο μεταγραφικό χρόνο (οι επιλογές για αντικαταστάτη έχουν περιοριστεί συγκριτικά με όταν υπέγραψε) και τον στέλνεις στο καλό. Με τα χρήματα που εξασφαλίζεις συν αυτά που προόριζες για το φετινό του συμβόλαιο, βγαίνεις στην αγορά και όλο και κάτι θα βρεθεί. Που μπορεί να είναι και καλύτερο…

Oficrete