Oficrete

Η ώρα της κρίσης για όλους!

Στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης, σήμερα είναι μια καλή μέρα να γκρινιάξω. Πήρα και τις απαραίτητες βαθιές ανάσες μετά από το 44ο γκολ που δεχόμαστε μετά το 85’ με Σίμο προπονητή.
makrabet 300x250

Το λοιπός, το γεγονότο πως η νοοτροπία μας σαν ομάδα από πέρυσι είναι κάτι σαν «έρχονται οι Μήδοι, ελάτε να τους μαδήσουμε, φτερά φτερά και πούπουλα» είναι δεδομένο, δεν αλλάζει, πρέπει να το δεχτούμε. Ο παλιός Ο.Φ.Η. που κατάπινε σίδερα και με την ψυχή του μέσα σε πλήθος προβλημάτων έκανε αδιανόητες υπερβάσεις (ειδικά στα δύσκολα χρόνια μετά Γκέραρντ…), ανήκει στο παρελθόν. Ζήτω ο νέος Ο.Φ.Η. που δεν έχει κανένα πρόβλημα, που έχει οργάνωση και πλάνο, που έχει ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα. Μεγάλη ηρεμία. Τεράστια ηρεμία. Μεταξύ των δύο καταστάσεων δεν προτιμώ καμία, αλλά επιλέγω την δεύτερη και δεν γκρινιάζω περαιτέρω για το θέμα αυτό!

Πάμε στην ουσία: Φέτος η ομάδα έχει επενδύσει χρήμα. Ο Μπούσης έχει κάνει υπερβάσεις και ας μην το καταλαβαίνουμε. Σε μια εποχή τραγική, με τα έσοδα ελάχιστα (μειωμένα τηλεοπτικά, μειωμένες χορηγίες, μηδενικά έσοδα από χρήση γηπέδου/εισιτήρια/διαρκείας κλπ), ο big Mike στηρίζει την επένδυσή του στο μέγιστο βαθμό και στέλνει μηνύματα. Και δεν είναι μόνο το μεγάλο και ακριβό ρόστερ που διαθέτουμε, είναι επίσης τα γύρω – γύρω και τα στελέχη της ΠΑΕ… Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στον Ο.Φ.Η. σήμερα στα γραφεία, την ομάδα, τα τμήματα υποδομής, έχετε αναρωτηθεί; Πολλά χρήματα και δεν βγαίνουν από τα έσοδα. Μακάρι να βγαίνουν δηλαδή, αλλά οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δείχνουν το μέγεθος της επένδυσης.

Και η ομάδα έχει επενδύσει και τεχνογνωσία. Διότι ο τρόπος που λειτούργησε τόσο το τμήμα σκάουτινγκ, όσο και οι διοικούντες ήταν περίπου υποδειγματικός: κλείσαμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ παίκτες που σε πολλές περιπτώσεις ήταν πρώτες επιλογές στην θέση τους!

Το ρόστερ όπως είναι σήμερα είναι το ποιοτικότερο που θυμάμαι εγώ από τα 20 τουλάχιστον τελευταία χρόνια (μην το κάνω και 25…)!
Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Βούρος, Ουές, Στάρτζεον, Γιάννου είναι μεταγραφές πραγματικά από το πρώτο ράφι. Συν τους σούπερ εξελίξιμους Διαμαντή, Λυμπεράκη, Μπαλογιάννη, Γρίβα, Γκαργκαλατζίδη, που αποτελούσαν στόχους του τμήματος σκάουτινγκ από την πρώτη στιγμή και τον Σολίς που είναι το… αίνιγμα που δίνει την έξτρα γεύση στην μεταγραφική ενίσχυση. Να προσθέσουμε τους γνωστούς Σωτηρίου, Γιαννούλη, Μαρινάκη, Κοροβέση, Σακόρ, Μεγιάδο, Στάικο, Νέιρα, Ναμπί, Σαρδινέρο, Φερέιρα, Τσιλιανίδη; Μην το συζητάμε, η ομάδα έχει ροστεράρα για πολλά γούστα!

Καταλαβαίνω πως το ξεκίνημα είναι δύσκολο, καθώς η στελέχωση καθυστέρησε και προέκυψαν πολλοί τραυματισμοί.

Θέλω όμως να επισημάνω το εξής: Η ομάδα φέτος πρέπει να κριθεί με το δεδομένο πως διαθέτει το 6ο καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και μάλιστα μακράν του 7ου… Και δεν απέχουμε σε ποιότητα πολύ ούτε από Παναθηναϊκό, ούτε (κυρίως) από Άρη, ο οποίος υπερέχει ΜΟΝΟ σε εμπειρία.

ΑΥΤΟ είναι τα κριτήριο και όχι ο Ο.Φ.Η. των τελευταίων ετών που κινδύνευε με υποβιβασμό και βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με ΑΥΤΟ το κριτήριο πρέπει άπαντες να κριθούν στο τέλος της σεζόν.

Θα έχει παίξει ο Ο.Φ.Η. ποδόσφαιρο αντίστοιχο της ποιότητας των παικτών του;

Θα έχει πάρει ο Ο.Φ.Η. τα αποτελέσματα που αντιστοιχούν στην ποιότητα των παικτών του;

Θα έχει πετύχει ο Ο.Φ.Η. τους στόχους που αντιστοιχούν στην ποιότητα των παικτών του;

Ελπίζω η απάντηση να είναι ΝΑΙ σε όλα. Κυρίως διότι μέσα από τα αποτελέσματα η ομάδα κερδίζει χρόνο, μεγαλώνει σαν μέγεθος και δίνει δύναμη στον ιδιοκτήτη να συνεχίσει να στηρίζει την επένδυσή του. ΔΕΝ είμαστε τόσο υπεράνω αποτελεσμάτων, όσο ίσως επικοινωνιακά θέλουν να περάσουν ορισμένοι… Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τις οικογένειές τους μέσα από αυτό το project και μια πτυχή της επιτυχίας του project είναι και τα αποτελέσματα της ομάδας. Να μην το ξεχνάμε!

ΥΓ. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται και συμβάλλουν για να μεγαλώνει ο Ο.Φ.Η. καθημερινά. Πολλά συγχαρητήρια στο τμήμα επικοινωνίας, στο τμήμα marketing, στο σκάουτινγκ και στους ανθρώπους της ΠΑΕ για την οργάνωση και την αγάπη με την οποία διαχειρίζονται τον σύλλογο. Σας ευχαριστούμε, συνεχίστε να μας κάνετε περήφανους και σύντομα η αναγνώριση θα βγει και εκτός συνόρων!

Oficrete