Oficrete

Μεταγραφές Ιανουαρίου Α’

Ήταν επιτυχημένος τελικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός; Έκαναν οι νέοι παίκτες την διαφορά; Ποιοι ξεχωρίζουν; Χρειαζόμασταν κάτι περισσότερο;
makrabet 300x250

Στο πρώτο μέρος θα αναφερθώ γενικότερα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου και στο δεύτερο θα αναλύσουμε έναν – έναν τους νέους μας παίκτες, τι περιμέναμε από αυτούς και τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα. Η διακοπή του πρωταθλήματος άλλωστε μας δίνει το περιθώριο για Ομιλοκαφενειακές συζητήσεις!

Θέλω να βάλω στο τραπέζι κάποιες παραμέτρους που λίγοι έχουν κατά νου όταν εύκολα ασκούν κριτική τύπου «είναι παίκτες αυτοί που έφεραν ρε; με αυτούς ασούμε θα σωθούμε;» κλπ.

1) Το μεταγραφικό μπάτζετ δεν ήταν απεριόριστο!

Ήρθε ένας άνθρωπος – νοικοκύρης, ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ επενδυτής, ένας επιχειρηματίας με όραμα για την ομάδα – ΝΑΙ! Αυτό δεν σημαίνει πως με το «καλημέρα» θα τον «ξεζουμίσουμε», ειδικά όταν ο ίδιος πριν ακόμα πέσουν υπογραφές έπρεπε να πληρώνει χρέη και υποχρεώσεις που ΔΕΝ του αναλογούσαν και δημιούργησαν οι πρώην διοικούντες με την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που έκαναν. Και μιλάμε για ΠΟΛΛΑ χρήματα, πολύ περισσότερα από όσα έχουν ακουστεί, φανερά και… κρυφά (ας μην επεκταθούμε, για καλό της ομάδας).

Επομένως εξ’ αρχής στο πλάνο υπήρχε ένα συγκεκριμένο ποσό σαν αρχική βάση επένδυσης και ΤΜΗΜΑ αυτού του ποσού αφορούσε τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

2) Οι ανάγκες της ομάδας… αυξήθηκαν!

Όταν ανέλαβαν την ομάδα οι νέοι διοικούντες, είχαν στο μυαλό τους πως με 3-4 πραγματικά καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά, παίκτες που θα έκαναν την διαφορά, θα σώζαμε την κατηγορία εύκολα.
Δυστυχώς δεν ήταν έτσι και το αντιλήφθηκαν νωρίς. Προέκυψε εκ των πραγμάτων ανάγκη απόκτησης περισσοτέρων παικτών… Ο αρχικός σχεδιασμός για 3-4 παίκτες πήγε «περίπατο» και έπρεπε πλέον με το ίδιο μεταγραφικό μπάτζετ να πάμε για 8-9 παίκτες!

Καταλαβαίνει κανείς πως άλλη στόχευση έχεις με 3 παίκτες των 120.000e και άλλη με 9 παίκτες των 40.000e! Στην δεύτερη περίπτωση είναι δεδομένο πως το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο…

3) Είμαστε ομάδα Ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν θέλει μεγάλη ανάλυση. Όταν στους 10 παίκτες που προσεγγίζεις, οι 9 μόλις ακούνε «Ελληνικό πρωτάθλημα» και μάλιστα για ομάδα που είναι στον «βυθό» του βαθμολογικού πίνακα, θα αρνηθούν ευγενικά ακόμα και να συζητήσουν στη λογική «που θα πάω να θαφτώ εκεί». Ειδικά όταν προσεγγίζεις παίκτες από προηγμένα πρωταθλήματα (θέλοντας να αλλάξεις και τη νοοτροπία στα αποδυτήρια) και μικρούς σε ηλικία (διότι πλέον το βλέμμα είναι στο ΜΕΛΛΟΝ).

4) Είμαστε ο Ο.Φ.Η. με 20 χρόνια αναξιοπιστίας και κακοδιαχείρισης.

Και πες πως πείθεις τον παίκτη! Του μιλάς για την δυναμική και την ιστορία του Ο.Φ.Η., του αναλύεις το project, του μιλάς για την Κρήτη και τον ήλιο της – τον πείθεις να δεχτεί να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Έλα όμως που υπάρχει αυτό το γαμ, συγνώμη, αυτό το εργαλείο που ονομάζεται «αναζήτηση google»… Μπαίνει ο άλλος να ψάξει και βλέπει μια λίστα με 300 προσφυγές, βλέπει φωτογραφίες διαφόρων ευγενικών (…) φυσιογνωμιών που διετέλεσαν πρόεδροι της ομάδας, βλέπει υποβιβασμούς στην Γ’ λόγω χρεών, βλέπει εράνους οπαδών, βλέπει Αιγινιακούς και στημένα παιχνίδια…

… και την άλλη μέρα απλά δεν ξανασηκώνει τηλέφωνο μη μπλέξει και ο ίδιος!

Λοιπόν, αθροίστε αυτές τις 4 παραμέτρους και θα καταλάβετε πόσο δύσκολο έργο είχαν οι Γιάννης Σαμαράς, Δημήτρης Μάρκος, Γιώργος Σαμαράς και όσοι άλλοι χειρίστηκαν τις μεταγραφές Ιανουαρίου! Πόσοι παίκτες που αποτελούσαν ΠΡΩΤΕΣ επιλογές για διάφορες θέσεις αρνήθηκαν ευγενικά... Όχι για οικονομικούς λόγους απαραίτητα, αλλά για όλα τα άλλα!

Συνεχίζεται…

Δείτε το Video

Oficrete