Oficrete

Μεταγραφές Ιανουαρίου: οι παίκτες!

Πάμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τους παίκτες που αποκτήσαμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου.
makrabet 300x250

Θέλω να υπενθυμίσω τις τέσσερις ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παραμέτρους που έθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου.

9 παίκτες ήταν στο πλάνο να αποκτηθούν, οι 8 αποκτήθηκαν: ένας στόπερ, ένας δεξιός μπαξ (Μπραουν), ένας αριστερός μπακ (Γιαννούλης), ένας box-to-box μέσος (Σακόρ), ένας επιτελικός μέσος (Ναμπί), δύο εξτρέμ (Βαζ, Φερέιρα) και δύο φορ (Γιακουμάκης, Πέρσον).

Αριθμητικά είμαστε καλά, εντοπίστηκαν ΣΩΣΤΑ οι θέσεις και πήραμε παίκτες.

Ακόμα και στόπερ που δεν αποκτήθηκε, θεωρώ ήταν επειδή υπήρχαν ήδη Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, ενώ στη θέση θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι Μπράουν/Γιαννούλης. Επομένως υπήρχε περιθώριο να πάμε σε μια λογική «πάμε για κάτι που θα κάνει την διαφορά, αλλιώς μένουμε όπως είμαστε». Πιθανολογώ εκείνος που θα έκανε την διαφορά για χ,ψ λόγους δε μπορούσε ή δεν ήθελε να έρθει στον Ο.Φ.Η. και τον ελληνικό πρωτάθλημα.

Με πράσινο το θετικό πρόσημο, με κόκκινο το αρνητικό!

Μπράουν: Δεν είμαι ικανοποιημένος. Για να πας σε ξένο, 28 ετών (χωρίς μεταπωλητική αξία) και μάλιστα παροπλισμένο το τελευταίο διάστημα, για τη θέση του δεξιού μπακ (θέση στην οποία θεωρώ εύκολο να βρεθεί και Έλληνας παίκτης), πρέπει να είναι κάτι… σπέσιαλ. Ο Μπράουν δε μου έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Γιαννούλης: Παρά τα 31 χρόνια του και την απραξία του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Έμπειρος, ηγέτης στην άμυνα και ποιοτικός.

Σακόρ: Είναι καλός παίκτης, φαίνεται αυτό, θέλει όμως λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. Πιστεύω πως τη νέα σεζόν, έχοντας κάνει κανονική προετοιμασία, θα είναι άλλος παίκτης. «Ψαγμένη» επιλογή!

Ναμπί: Ακόμα μια «ψαγμένη» κίνηση! Διαθέτει τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, θεωρώ όμως πως τακτικά είναι πίσω. Υπήρχαν παιχνίδια που δε μου άρεσε ο τρόπος που κινήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν δεν είχαμε κατοχή μπάλας. Σε κάθε περίπτωση, είναι παίκτης που δείχνει πως μπορεί να έχει εξέλιξη!

Βαζ: Εδώ νομίζω είχαμε μια άτυχη επιλογή. Δεν είναι αυτό που θέλαμε… Από την Ισπανία ακόμα, οι οπαδοί της ομάδας του τον κορόιδευαν για τα τελειώματά του. Το επιβεβαίωσε, δυστυχώς έχει χάσει ΠΟΛΛΑ γκολ σε φάσεις που ακόμα και παιδί δημοτικού θα είχε σκοράρει. Δεν είναι κακός παίκτης συνολικά, καθώς και τεχνικά είναι σε καλό επίπεδο και αργός δεν είναι και γενικά έχει ποιότητα στις κινήσεις του. Τι να το κάνω όμως όταν στα 10 τετ-α-τετ θα μου κάνει γκολ το ένα…

Φερέιρα: Ό,τι καλύτερο! Επιλογή Βέρα, μόλις 20 ετών, που δείχνει πως πραγματικά έχει ψηλό ταβάνι. Πολλά μπορώ να γράψω για τον διασκελισμό, την τεχνική του κατάρτιση, το ξεπέταγμα και την προσωπική ενέργεια που διαθέτει (και βέβαια για την πολλή δουλειά που θέλει σε τακτικό επίπεδο), αλλά μόνο ένα θα ήθελα να τονίσω: «ΔΕΣΤΕ» τον με συμβόλαιο και επενδύστε πάνω του!

Γιακουμάκης: Επιλογή χαμηλού ρίσκου. Δυστυχώς είναι δανεικός (πάγια η άποψή μου για τους δανεισμούς) και έχω και ένα παράπονο από τη διοίκηση διότι σε περιπτώσεις δανεισμού θα πρέπει ο κόσμος του Ο.Φ.Η. να έχει ξεκάθαρη εικόνα αν ο παίκτης έχει ρήτρα αγοράς και σε ποιο ποσό ανέρχεται ή αν υπάρχει κάποια άλλη συμφωνία. Καλός παίκτης είναι, Κρητικός είναι, τον θέλω στον Ο.Φ.Η., δεν πιστεύω πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Πέρσον: Και εδώ ατυχήσαμε. Θα του δώσουμε ασφαλώς πίστωση χρόνου, όση χρειάζεται, όμως έως τώρα δεν έχει δείξει το παραμικρό – εκτός από μαχητικότητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πιστεύω ρισκάραμε περισσότερο από όσο έπρεπε σε κάποιες επιλογές, καθώς μπορούσαν να βρεθούν σαφώς πιο έτοιμες λύσεις, χωρίς προσαρμογές, που θα βοηθούσαν άμεσα (όπως ήταν οι Γιακουμάκης, Γιαννούλης, που ήδη έχουν βοηθήσει). Και του χρόνου ρίσκαρε όσο θέλεις… Από την άλλη ήρθαν παίκτες όπως οι Φερέιρα, Σακόρ, Ναμπί, που ίσως μελλοντικά αποδειχτούν «λαχεία»! Είναι θέμα οπτικής γωνίας…

Να σωθεί η χρονιά, λοιπόν, και πιστεύω πως του χρόνου υπάρχουν προϋποθέσεις να έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα, που θα παίζει σωστό ποδόσφαιρο και θα διεκδικεί υψηλότερους στόχους.

Oficrete