Oficrete

Νίκος Νιόπλιας, ΕΚΠΝΟΗ

Πήρε το μάτι μου χθες ένα ποστάρισμα της ΠΑΕ για τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή του Ο.Φ.Η. μας.
makrabet 300x250

Υποψήφιοι ήταν οι Μαχλάς, Νιόπλιας, Χανιωτάκης και Μαρινάκης, με το Νίκο Μαχλά να έχει την πλειοψηφία των θετικών σχολίων. Εντάξει, δεν δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλο αυτό, ένα χορηγικό παιχνιδάκι είναι και προφανώς δεν θα επιλέξουν τους καλύτερους, αλλά τους πιο εμπορικούς και… ιντριγκαδώρικους για να αυξήσουν σχόλια, like κλπ. Και πολύ καλά κάνουν, η ΠΑΕ δουλεύει άριστα το κομμάτι της επικοινωνίας!

Σε αυτό το πλαίσιο έμειναν εκτός ιερά τέρατα της ιστορίας μας, όπως οι Βουζουνεράκης, Παπαδόπουλος ή λίγο αργότερα οι Βλαστός, Τσινός, Γιάννης Σαμαράς. Επιτρέψτε μου όμως να θεωρήσω «φάουλ» το γεγονός πως από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Κώστας Κιάσσος! Του άξιζε για πολλούς λόγους να συμπληρώσει την πεντάδα, προφανώς χωρίς πιθανότητα να τερματίσει στο «1-2» που ήταν ήδη «καπαρωμένο» από Νιόπλια και Μαχλά.

Επίσης να αναφέρω πως ο Νίκος Μαχλάς είναι ίσως η κορυφαία ποδοσφαιρική μορφή στη σύγχρονη ιστορία του Ο.Φ.Η. και τους λόγους θα τους γράψω σύντομα σε ξεχωριστό άρθρο, επομένως καταλαβαίνω την διάθεση του κόσμου που σχολίασε.

Θέλω να σταθώ λίγο στο Νίκο Νιόπλια. Στον ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ Νίκο Νιόπλια. Ναι, όλους μας στενοχώρησε με κάποιες επιλογές του και δηλώσεις του στο παρελθόν, με το γεγονός πως στα κρίσιμα χρόνια της ανεξαρτησίας έκανε… πολιτική, ίσως με την έπαρση που είχε το διάστημα που ήταν προπονητής. Ακόμα και έτσι όμως ΔΕ μπορούμε να ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες και ίσως τον έχουμε αδικήσει.

Προσωπικά αγαπώ το Νίκο Νιόπλια. Είναι ο Αρχηγός του Ο.Φ.Η., με το «Α» κεφαλαίο και έτσι θα είναι στη συνείδησή μου για πάντα. Θεωρώ απίθανο μελλοντικά κάποιος έστω να πλησιάσει την προσφορά του Νιόπλια με την φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας του Σύμπαντος (έστω του δικού μου).

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να μιλήσουν από μόνοι τους (416 συμμετοχές / 64 γκολ/16 σεζόν στις οποίες μας οδήγησε σαν αρχηγός σε ότι επιτυχία έχουμε σημειώσει), ωστόσο και πάλι είναι λίγοι για να αποτυπώσουν τι ήταν πραγματικά ο Νίκος Νιόπλιας στον αγωνιστικό χώρο για τον Ο.Φ.Η.! Και ναι, ήταν πολύ πάνω από απλός ποδοσφαιριστής.

Θα το γράψω όσο πιο απλά μπορώ. Έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, εκπνοή. Όπως το ακούτε. Από το άγχος μην χάσουμε μπάλα και χαλάσει η επίθεση ή φάμε καμιά κόντρα, έπαιρνα την ανάσα και δεν την έβγαζα… Μπινελίκια έβγαιναν, ιδρώτας, άγχος, αδρεναλίνη. Και μέσα στο άγχος και την αδρεναλίνη, με την άκρη του ματιού πάντα να ψάχνω τη μορφή του Νιόπλια στο γήπεδο. Και μόλις έπαιρνε τη μπάλα, ΒΑΘΕΙΑ ΕΚΠΝΟΗ… Γνώριζα πως α) η μπάλα δεν θα χαθεί για κανένα λόγο, β) η επιλογή πάσας ή τελειώματος που θα γίνει θα είναι η καλύτερη δυνατή, γ) θα έχω ευκαιρία να ξαναπάρω ανάσα.

Ρε τη ζωή μου του χρωστάω, τι συζητάμε τώρα, θα είχα μείνει στον τόπο σε κάνα μπαράζ ή σε κάνα τελικό. Αυτός είναι ο δικός μου Νίκος Νιόπλιας. Ο ποδοσφαιριστής Νίκος Νιόπλιας, ο Αρχηγός Νίκος Νιόπλιας, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ο.Φ.Η., η Ομιλίτικη εκπνοή μου!

Δείτε το Video

Oficrete