Oficrete

Ο Ο.Φ.Η. είναι ο Γκέραρντ!

Όλα ξεκίνησαν με ένα μαγικό τρόπο από την στιγμή που έφυγε ο Ολλανδός.
makrabet 300x250

Το 2018 ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Το δράμα του Ο.Φ.Η., που είχε ξεκινήσει από το 2000 ακόμα (όταν ο Ευγένιος Γκέραρντ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία), έφτανε στην κορύφωση. Μια ομάδα πλήρως απαξιωμένη, χωρίς κόσμο στο γήπεδο, με ρόστερ της πλάκας και παίκτες που κάποτε θα παρακαλούσαν για μια προπόνηση με τη φανέλα του Ο.Φ.Η. να αποχωρούν σαν «ποντίκια» για ομάδες γειτονιών και χωριών. Διοίκηση ανύπαρκτη, οργάνωση επιπέδου τοπικού Ηρακλείου και μάλιστα όχι πρώτης κατηγορίας, χρέη παντού και «άνθρωποι» του υποκόσμου να μαλώνουν ποιος είναι ιδιοκτήτης.

Σαν ένα θαύμα ήταν αυτό που ακολούθησε. Ξαφνικά μια ομάδα με 13 παίκτες άρχισε να μοιράζει 3άρες, ο κόσμος συσπειρώθηκε, οι ανταγωνιστές μας έχαναν βαθμούς από το πουθενά, αρχίσαμε να πιστεύουμε στο θαύμα της ανόδου. Και τελικά όχι απλά το πετύχαμε, αλλά σπάσαμε κάθε ρεκόρ με την πορεία μας και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα… Ο κόσμος είχε επιστρέψει για τα καλά, ο Ο.Φ.Η. είχε ξεκινήσει να θυμίζει αμυδρά αυτό που υπήρξε για πολλές δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ασφαλώς αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Τα σπουδαία, τα πραγματικά σπουδαία, ακολούθησαν τον Σεπτέμβριο, με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Μιχάλη Μπούση και την ενεργοποίηση των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά, Ηλία Πουρσανίδη και άλλων παιδιών του Γκέραρντ σε διοικητικές θέσεις.

Το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως ακόμα και εκεί ο Ο.Φ.Η. φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλη την Ελλάδα το βάρος της ένδοξης φανέλας, επικρατώντας τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού! Σε παιχνίδια που μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα που μόλις είχε ανέβει από χαμηλότερη κατηγορία, θα άφηνε προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τα ντέρμπι με Λεβαδειακούς και Απόλλωνες… Τα δικά μας ντέρμπι όμως ήταν, είναι και θα είναι με τους τρεις πλούσιους των Αθηνών!

Το τέλος του 2018 βρίσκει τον Ο.Φ.Η. να έχει αλλάξει οριστικά σελίδα, μετά από σχεδόν 20 «μαύρα» χρόνια. Η ομάδα πλέον οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα και οι βάσεις μπαίνουν από τα θεμέλια, από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου. Δεν γίνονται συνελεύσεις ανήμερα πρωτοχρονιάς για να βρούμε λύσεις, δεν αναρωτιόμαστε πόσοι παίκτες θα επιστρέψουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεν διαβάζουμε δηλώσεις παρασίτων της κοινωνίας και του υποκόσμου. Περιμένουμε απλά μεταγραφές και συζητάμε για αγωνιστικά θέματα...

Δεν ξέρω αν πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 2018 ή αν πρέπει να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι ή να κάνουμε μια δωρεά σε κάποιο ίδρυμα στη μνήμη του Ευγένιου Γκέραρντ.

Δεν πιστεύω πως έχει υπάρξει άλλος σύλλογος τόσο στενά δεμένος με ένα πρόσωπο… Ο Ο.Φ.Η. όμως είναι ο Γκέραρντ! Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την Iστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Κρήτης… Με την ζωή και τον θάνατό του!

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ…

Δείτε το Video

Oficrete