Oficrete

Πάμε για το 5+1!

Το μυαλό όλων βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Άρη, όμως το ρεπορτάζ της ομάδας «τρέχει».
makrabet 300x250

Αυτό που δείχνει πλέον να ξεκαθαρίζει είναι πως ο Ο.Φ.Η. αναμένεται να κινηθεί μεταγραφικά για 5 + 1 παίκτες πρώτης γραμμής. Και όταν λέμε πρώτης γραμμής, εννοούμε παίκτες που θα «χτυπούν» 11άδα με το… καλημέρα. Σε αυτούς δεν υπολογίζω τον Ουές, ο οποίος ήδη αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Οι θέσεις, λοιπόν, στις οποίες πρέπει να περιμένουμε ενίσχυση είναι:

* Στόπερ, ο οποίος θα βάλει ανταγωνισμό στους Κουτρουμπή – Γιαννούλη, που μένουν στην ομάδα.

* Αριστερός μπακ, ο οποίος θα έχει λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον (εξαιρετικό φέτος) Κοροβέση και θα διεκδικήσει άμεσα θέση βασικού.

* ΔΥΟ Εξτρέμ, κάτι απόλυτα λογικό μετά τον τραυματισμό του Τσιλιανίδη (ό,τι χειρότερο…), σε συνδυασμό με το διάστημα που θα χρειαστεί και ο Φερέιρα να επανέλθει πλήρως.
Εδώ αυτό που κρατάμε είναι πως πάμε για απόκτηση ΔΥΟ εξτρέμ ανεξαρτήτως παραμονής Σεμέδο και βλέπουμε… Δηλαδή ακόμα και να μείνει ο Σεμέδο, οι δύο θα αποκτηθούν. Αν αποχωρήσει, θα γίνει σκέψη και για 3ο, αναλόγως την πορεία αποθεραπείας των τραυματιών.

* Φορ, με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Φιγκειρέδο, αλλά και την ευφυία να μπορέσει να ανταποκριθεί στον τρόπο παιχνιδιού του Ο.Φ.Η.!

Αυτοί είναι οι 5 σίγουροι! Από εκεί και πέρα το +1 αφορά ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στα χαφ, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει «βάθος». Θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο μπάτζετ που θα έχει (ή δεν θα έχει) απομείνει από τους άλλους 5 νεοαποκτηθέντες. Ο Νίλι σίγουρα είναι στις σκέψεις των διοικούντων, σαν μια δοκιμασμένα ποιοτική και σχετικά οικονομική λύση. Δεν αποτελεί ωστόσο προτεραιότητα αυτή την στιγμή…

Όσο για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν, η λογική λέει πως Μπολάκης, Ντίνας, Μπράουν, Μάνος θα αποχαιρετήσουν, μαζί με κάποια νέα παιδιά που ίσως δοθούν δανεικοί (Περδίκης, Σουρνάκης, Καλαϊτζάκης). Ερωτηματικά αποτελούν οι Δερμιτζάκης, Νάστος (ειδική περίπτωση), Δεληγιαννίδης, Βίκτορ και Σεμέδο. 

Ειδικά για τον Σεμέδο να σημειώσω πως σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται χαμένη υπόθεση και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα!

Οι υπόλοιποι λογικά παραμένουν όλοι, εκτός αν έρθει κάποια συμφέρουσα πρόταση πώλησης, οπότε θα βρεθεί αντικαταστάτης!

Συνοψίζω: 5 δεδομένες μεταγραφές 11αδάτων παικτών και βλέπουμε για έξτρα προσθήκες που θα αφορούν περιφερειακούς παίκτες (ή 18άδας) για μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο ή και κάποια νέα παιδιά με ταλέντο.

Το συμπέρασμα είναι πως είχαμε πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό «μέσα» στα προηγούμενα άρθρα και πάμε σε λογικές κινήσεις. Θα γίνουν αλλαγές, με στόχο την βελτίωση της ομάδας, όμως όχι ριζικές. Το γράφω διότι στα «καφενεία» άκουγα από το ότι θα πάμε σε ριζικές αλλαγές ρόστερ, μέχρι ότι δεν θα κινηθεί τίποτα και απλά θα φύγουν 1-2 παίκτες και θα αποκτηθούν αντικαταστάτες τους. Κάπου στη μέση, λοιπόν…

ΥΓ. Ρέστα από τους οργανωμένους το τελευταίο διάστημα σε πολλά επίπεδα, μπράβο μάγκες, ΑΝΑΨΑΤΕ ΦΩΤΙΑ!

Oficrete