Oficrete

Ποιος φταίει για την εικόνα του Ο.Φ.Η.;

Πριν γράψω οτιδήποτε, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω στόχο να «γκρινιάξω», διότι στο σημείο που βρίσκεται η ομάδα δεν είναι παραγωγικό. Μια ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας του Ο.Φ.Η., όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι θα επιχειρήσω να κάνω.
makrabet 300x250

Θα πιάσω τους βασικούς συντελεστές του οικοδομήματος που λέγεται Ο.Φ.Η. και θα γράψω την άποψή μου για το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί.

ΚΟΣΜΟΣ/ΟΠΑΔIKO KINHMA: Προφανώς μηδενική ευθύνη. Άριστη συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα, στήριξη στο φουλ. Τι κι αν η ομάδα τρώει τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη, τι κι αν έχουμε δεχτεί 20 ήττες στις καθυστερήσεις και άλλες τόσες ανατροπές, ο κόσμος πραγματικά έχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά και δείχνει με πράξεις την εμπιστοσύνη του στο project και τους ανθρώπους που το αποτελούν. Μη μου γράψει κανείς για τα σόσιαλ, τα οποία πλέον έχουν εξελιχθεί σε τρόπο αποσυμπίεσης της καθημερινότητας για πολλούς συνανθρώπους μας και δεν δίνω σημασία (αφήστε που και εκεί για κάθε έναν που βρίζει, απαντούν 10 που στηρίζουν). ΕΥΘΥΝΗ 0/10

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Μηδενική ευθύνη. Μηδενική όμως. Ο Κύριος Μπούσης είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να ονειρευτούμε. Στηρίζει την ομάδα και τους ανθρώπους που έχει επιλέξει, μεταδίδει ασφάλεια, σιγουριά και ηρεμία σε όλο το οικοδόμημα και επενδύει χρήμα συνεχώς. Πολύ χρήμα για τα δεδομένα του Ο.Φ.Η. και τις εποχές που ζούμε. Πολλά χρήματα για την συγκυρία στην οποία έχουμε βρεθεί οικονομικά και υγειονομικά. Και αν κάποιος πει «φταίει διότι ενώ βλέπει πως κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά, δεν επεμβαίνει» η απάντηση είναι απλή: έχει εμπιστευτεί τους καλύτερους, έχει εμπιστευτεί ανθρώπους που έχουν… σπουδάσει το ποδόσφαιρο και είναι ΕΥΛΟΓΙΑ για τον Ο.Φ.Η. να έχει έναν ιδιοκτήτη που δεν «πατάει» πάνω στα χρήματα που βάζει για να κάνει αυθαιρεσίες. ΕΥΘΥΝΗ 0/10

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: Εδώ σίγουρα υπάρχει ευθύνη! Διότι μην κοροϊδευόμαστε, η εικόνα της ομάδας εδώ και πολύ καιρό είναι κάκιστη και θα έπρεπε να έχουν γίνει κάποιες κινήσεις. Κάτι άλλο που καταλογίζω είναι η καθυστέρηση που υπήρξε στις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η ομάδα να καθυστερήσει πολύ να βρει ρυθμό και να γνωρίσει οδυνηρό και άδοξο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Από την άλλη πρέπει να πούμε πως οι διοικούντες σε όλα τα άλλα καθήκοντα που έχουν παίρνουν άριστα! Αναπτύσσουν τον Ο.Φ.Η. καθημερινά και βλέπουμε επιμέρους τμήματα (επικοινωνία, marketing) να έχουν κάνει άλματα προόδου. Επίσης η ομάδα είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της, έχει άριστη εκπροσώπηση στη Λίγκα και συνολικά εύρυθμη λειτουργία. ΕΥΘΥΝΗ 2/10

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ: Το έχω ξαναγράψει, συμπαθώ ειλικρινά τον Γιώργο Σίμο και ασφαλώς τον Περικλή Παπαπαναγή, ενώ σέβομαι απεριόριστα όλο το τεχνικό επιτελείο. Οι άνθρωποι είμαι σίγουρος πως μοχθούν, παλεύουν, προσπαθούν καθημερινά. Και κάνουν το καλύτερό τους. Και σίγουρα όλα, μα όλα, τους έχουν πάει… στραβά. Με πολλούς τραυματισμούς (δεν είμαι ειδικός να γνωρίζω αν έχουν κάποια ευθύνη για τους τόσους τραυματισμούς ή για την πολύ αργή αποθεραπεία κάποιων παικτών ωστόσο…), με κορονοϊούς να διαλύουν τον προγραμματισμό, με μεγάλη «γκίνια» σε πολλά παιχνίδια, με κακές διαιτησίες.

Από την άλλη όταν έχεις ξεχάσει πώς είναι η νίκη (μια πήραμε στη Λαμία εδώ και πολλούς μήνες και αυτή κοντέψαμε να ισοφαριστούμε στο 95 και ενώ μέχρι το 90 είχαμε δύο γκολ προβάδισμα…), όταν «τρέχεις» ίσως το χειρότερο ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, όταν η ίδια η εικόνα της ομάδας είναι απελπιστική, όταν βλέπουμε μια ομάδα χωρίς καμία ψυχολογία και με εμφανή τον φόβο της ήττας (για να μην πω τον συμβιβασμό της ήττας…), όταν έχουμε χάσει τόσα παιχνίδια στις καθυστερήσεις και μας έχουν ανατρέψει αποτέλεσμα σε άλλα τόσα παιχνίδια….

Τότε συγνώμη Γιώργο Σίμο, αλλά πρέπει να προβληματιστείς ακόμα εντονότερα από όσο ίσως προβληματίζεσαι. ΕΥΘΥΝΗ 6/10

ΠΑΙΚΤΕΣ: Σε γενικές γραμμές οι παίκτες κάνουν ότι μπορούν. Αυτό μπορούν, αυτό παίζουν. Δεν πιστεύω πως αδιαφορούν. Δεν πιστεύω πως είναι ικανοποιημένοι να χάνουν κάθε Κυριακή. Ακόμα και για την ολοφάνερη έλλειψη πάθους, την δεδομένα κάκιστη ψυχολογία και τον φόβο της ήττας που τους κυριεύει ακόμα και όταν βρίσκονται μπροστά στο σκορ, ΔΕΝ τους ρίχνω την ευθύνη. Είναι δουλειά του προπονητικού επιτελείου ΚΑΙ η ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας πριν από κάθε παιχνίδι. Παρ΄ όλα αυτά θα τους καταλογίσω την έλλειψη εγωισμού σε πολλές περιπτώσεις και το γεγονός πως και οι ίδιοι θα έπρεπε μεταξύ τους να έχουν πει κάποια πράγματα, τα οποία βλέπουμε να επαναλαμβάνονται σταθερά κάθε βδομάδα και να μας στοιχίζουν βαθμούς. ΕΥΘΥΝΗ 2/10

Συνοψίζοντας 60% προπονητικό επιτελείο, 20% παίκτες, 20% διοικούντες.

ΥΓ. Εννοείται πως ανεξάρτητα από τις παραπάνω σκέψεις μου, στηρίζω με όλη μου την δύναμη το ποδοσφαιρικό τμήμα, ΔΕΝ ζητώ αποπομπές, παραιτήσεις, αποκεφαλισμούς κλπ. και επιμένω πως ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ στην οποία βρίσκεται η ομάδα μας.

Oficrete