Oficrete

Σαρδινέρο: Μια… περίεργη επιλογή

Τον Σαρδινέρο τον έχω δει πολλές φορές και στο Τσίρειο (στα εντός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα) και από την τηλεόραση. Τον γνωρίζω όσο ακριβώς γνωρίζω και κάθε παίκτη του Ο.Φ.Η., επομένως δικαιούμαι να έχω άποψη και να μην «παπαγαλίζω» ανοησίες με βάση στατιστικά, φήμες και καφενεία.
makrabet 300x250

Εγώ απογοητεύτηκα. Ξεκάθαρα θα μιλήσω, δημόσιες σχέσεις δεν έκανα ποτέ και δεν με απασχολεί να είμαι αρεστός ούτε στους διοικούντες, ούτε στους οργανωμένους. Να λέω την άποψή μου ελεύθερα και να γνωρίζουν όλοι πως ΠΟΤΕ δεν έχω κακή πρόθεση θέλω και αυτό θεωρώ το έχω κερδίσει. Αυτό κρατήστε και τώρα: Δεν έχω κακή πρόθεση! Πάμε…

* Μιλάμε για ξένο παίκτη.

Ανεξάρτητα αν δεν πιάνει θέση ξένου, είναι πάγια η θέση μου πως ο Ο.Φ.Η. πρέπει να στηριχθεί σε Ελληνικό κορμό παικτών.

Ειδικά όταν αυτός ο ξένος παίκτης ΔΕΔΟΜΕΝΑ δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Γιατί να έχεις ένα μάτσο ξένους, όταν στα ίδια χρήματα βρίσκεις Έλληνες παίκτες και μάλιστα με καλύτερες προοπτικές; Οι ξένοι στο δικό μου μυαλό πρέπει να σου κάνουν την διαφορά, να είναι αυτοί που θα ανεβάζουν την ποιότητα της ομάδας.

Ο Σαρδινέρο δε μπορεί να επιτελέσει αυτό τον ρόλο.

* Μιλάμε για παίκτη 30 ετών με μηδενική μεταπωλητική αξία.

Να πάρεις 30χρονο, εννοείται, στην καλύτερη ηλικία βρίσκεται. Αλλά να είναι ο παίκτης που θα σου κάνει την διαφορά με την ποιότητά του! Να έχεις και 5 και 6 και 7 30άρηδες, αλλά να είναι αυτοί που ανεβάζουν την ομάδα με την προσωπικότητα, την εμπειρία και την δυναμική τους.

Όχι αναπληρωματικούς, σε 3ο4ους ρόλους και σε θέσεις που μπορείς να βρεις στα ίδια χρήματα νέους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν και επένδυση/περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

* Μιλάμε για παίκτη που δεν κάνει την διαφορά.

Δεν δίνω πιθανότητες να εξελιχθεί σε βασική επιλογή (ίσως στο ξεκίνημα μέχρι να τον… μάθουμε, χαχαχα). Πιθανότατα για 3ο4ος αποκτήθηκε, για να δίνει ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο. Σε αυτό μπορεί να αποδειχτεί χρησιμότατος!

Αλλά μην διαβάζετε ανοησίες όσων έχουν κάνει το γλείψιμο επάγγελμα, πως είναι ο παιχταράς που θα έρθει και θα βάλει 15 γκολ του χρόνου. Δε μπορεί καν να συγκριθεί σε ποιότητα με Τσιλιανίδη ή Σεμέδο, αλλά είναι καλύτερος από τον Βαζ γιατί μπορεί να τελειώνει αξιοπρεπώς τις φάσεις (κάτι που ο Βαζ αδυνατεί ακόμα και σε άδειο τέρμα).

Πάμε και στα θετικά!

* Είναι παίκτης ομάδας!

Δεν κοιτάζει την πάρτη του και παίζει πάντα στο 100%.

* Είναι παίκτης του προπονητή!

Δεν θα γκρινιάξει ποτέ. Θα παίξει όπου του ζητηθεί και θα κάνει το παν να ανταποκριθεί, από δεξί μπακ έως αριστερό εξτρέμ…

* Είναι άριστος χαρακτήρας και αθλητής.

Δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια. Θα γίνει ο καλύτερος συμπαίκτης και θα αποκτήσει ρόλο και άποψη στην ομάδα.
Δεν έχει περάσει σοβαρούς τραυματισμούς, είναι τρομερά πειθαρχημένος και είναι ΑΘΛΗΤΗΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν προορίζεται για βασικός, προσωπικά δηλώνω απογοητευμένος. Αν προορίζεται για λύση από τον πάγκο (αυτό προϋποθέτει να πάρουμε δύο βασικούς ή να κρατήσουμε Σεμέδο και να πάρουμε ακόμα ένα βασικό), στη λογική να έχουμε επιλογές τώρα που τραυματίστηκε ο Τσιλιανίδαρος, θα αποδειχθεί χρησιμότατος. Και πάλι όμως θεωρώ στα ίδια χρήματα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη επιλογή ηλικιακά από την εγχώρια αγορά ή ακόμα και από την Κυπριακή. Αποδέχομαι ωστόσο πως πιθανότατα έψαχναν για μια SAFE επιλογή, χωρίς ρίσκο.

Σε κάθε περίπτωση θα δούμε έναν παίκτη ομάδας, σταθερότατο στο 6 με 7 όποτε παίζει. Με τακτική παιδεία, με σχετικά καλή τεχνική κατάρτιση, με σχετικά καλές ταχύτητες στο παιχνίδι του και σχετικά καλά τελειώματα. Όλα σχετικά είναι άλλωστε.

Σάρδι καλωσόρισες και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να απογειώσεις στον Ο.Φ.Η. την καριέρα σου και να βοηθήσεις την ομάδα μας να ζήσει ξανά ιστορικές στιγμές!

ΥΓ. Αν ισχύει πως ο Φώτης Παπουλής ήθελε να επιστρέψει και εμείς προτιμήσαμε τον Σαρδινέρο, είναι τουλάχιστον κωμικό. Και ας είναι 34 ο Φώτης. Το κλείνω εδώ γιατί δεν γνωρίζω τι ισχύει πραγματικά και δεν θέλω να βγάζω συμπεράσματα από "σπασμένα τηλέφωνα".

Δείτε το Video

Oficrete