Oficrete

Στημένα παιχνίδια και Ο.Φ.Η.

Είναι πάγια η θέση μου πως ο Ο.Φ.Η. ΔΕΝ πρέπει να εμπλακεί ποτέ ξανά σε τρεις διαδικασίες:
makrabet 300x250
α) Πρόσδεση σε άρματα, δηλαδή δανεικοί παίκτες και αγύριστα παιχνίδια με συγκεκριμένο αντίπαλο ή «σε όλα ναι» σε ότι πει το boss στις συνεδριάσεις της Λίγκας ή αγορά παικτών από συνεργαζόμενα με το boss γραφεία μάνατζερ και άλλα παρόμοια.

β) Δημιουργία χρεών. Πριν 2 χρόνια κάποιοι ανέλαβαν το ρόλο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ σε μια εντελώς καθαρή από χρέη ΠΑΕ και ήδη κατάφεραν να δημιουργήσουν χρέος, για το οποίο είναι απόλυτα υπεύθυνοι και θα πρέπει να διωχθούν. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ανεχτούμε στο μέλλον ούτε από διαχειριστές, ούτε από ιδιοκτήτες, την δημιουργία χρέους. Με κάθε κόστος.
Αν είσαι ιδιοκτήτης θα φτάσεις μέχρι εκεί που σου επιτρέπουν τα έσοδα και η επένδυσή σου. Αν είσαι διαχειριστής θα φτάσεις μέχρι εκεί που σου επιτρέπουν τα έσοδα. Για οποιοδήποτε επιπλέον ευρώ χρεωθεί το ταμείο, θα είσαι υπεύθυνος με την προσωπική σου περιουσία…

γ) Ποτέ ξανά ανάμειξη του Ο.Φ.Η. σε στημένα παιχνίδια και διασυρμός του από την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ, κάτι που έχει γίνει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια και ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Για το τελευταίο και γνωρίζοντας τον χώρο του στοιχήματος καλά, πιστεύω πως είναι απαραίτητο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα από την Πολιτεία, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την συνολική κατάντια του ποδοσφαίρου μας και αναλώνεται να σχεδιάζει αστείες αναδιαρθρώσεις με προφανέστατο στόχο την ψηφοθηρία (και άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή του ποδοσφαιρικού προϊόντος στην χώρα μας).

Η UΕFA εκτός από το να στέλνει φακέλους με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ σε συγκεκριμένο σωματείο! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν αύριο υπάρξουν ενδείξεις χειραγώγησης στο Ο.Φ.Η. – Πανβουπρασιακός, η UEFA θα υποδείξει τον Παμβουπρασιακό (παράδειγμα) ως υπεύθυνο!

Κάτι που έχει απόλυτη λογική, καθώς ειδικά σε μικρές κατηγορίες με πενιχρά έσοδα και πλούσιες… απληρωσιές, υπάρχουν συμμορίες παικτών στα αποδυτήρια σχεδόν κάθε ομάδας που σου λένε «από τον Ο.Φ.Η. στην Κρήτη θα χάσω που θα χάσω, ας φάω 6 γκολ, τα 3 από ημίχρονο, το 1ο πριν συμπληρωθεί 10λεπτο και ας κάνω ένα πέναλτι, μια αποβολή, over 15.5 κόρνερ και over 7.5 κίτρινες να πληρωθούμε». Και τα μοιράζουν. Άλλος παίζει τις κίτρινες, άλλος τα κόρνερ, άλλος τα χάντικαπ ημιχρόνου, άλλος ευρωπαϊκό 3-way hp, άλλος late goal και μοιράζουν τα χρήματα για να μην «καρφωθούν». Καμία ανάμειξη κανένας Ο.Φ.Η. πουθενά! Συνολικά όμως υπάρχει τρόπος να καταλάβει η UEFA και την χειραγώγηση και την υπαιτιότητα!

Επομένως οι φάκελοι δεν θα εμφανίζουν πλέον το παιχνίδι, δηλαδή Ο.Φ.Η. – Παμβουπρασιακός, αλλά την ομάδα, δηλαδή Παμβουπρασιακός (θα με βρίζουν στην Βάρδα, αλλά ας μην έλεγαν την ομάδα τους ΠΑΟ)!

Τι θα έκανα εγώ;

1ος φάκελος 100.000 για SL και 50.000 για FL πρόστιμο.
2ος φάκελος αφαίρεση 3 βαθμών και για τις δύο κατηγορίες.
3ος φάκελος αφαίρεση 6 βαθμών (άρα πάμε στους 9 συνολικά).
4ος φάκελος αποβολή από το πρωτάθλημα και υποβιβασμός.

Απλά, ωραία, ξηγημένα, νοικοκυρεμένα! Διαφωνεί κανείς; (καλά, εκτός από τα λαμόγια που έχουν στήσει μέχρι και δοκάρια τα τελευταία χρόνια και ΔΕΝ εξαιρώ τον Ο.Φ.Η. από την ιστορία αυτή)

ΥΓ. Καλοστραθιά στον μεγαλύτερο ίσως παράγοντα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, τον μεγάλο Παύλο Γιαννακόπουλο. Να ξεκολλάμε κάποια στιγμή από την στενομυαλά και να αναγνωρίζουμε αξίες, ακόμα και αν προέρχονται από μια ομάδα την οποία δε γουστάρουμε. 

Oficrete