Oficrete

Τελικά θα είναι «μεμονωμένοι»;

Η εμπειρία δείχνει πως πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση!
makrabet 300x250

Έχω παρευρεθεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακού από το 1995 έως το 2015, μια 20ετία γεμάτη, πάντα στην Θύρα 4. Ακόμα και όταν ζούσα μακριά από τα Χανιά, έπαιρνα το πλοίο και κατηφόριζα Κρήτη – αρκετές φορές συνταξιδιώτης με ερυθρόλευκα ανθρωπόμορφα ΟΡΚ. Στις περισσότερες περιπτώσεις βρισκόμουν από νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο και έχω συμμετάσχει ουκ ολίγες και σε επεισόδια, πολλές φορές σκληρά με μάχες σώμα με σώμα (δεν είναι προς τιμήν μου, ούτε είμαι περήφανος για αυτό). Αναγνωρίστε μου επομένως το δικαίωμα της άποψης στο θέμα «εισιτήρια σε μεμονωμένους φίλους του Ολυμπιακού».

(Απαραίτητη σημείωση: Δεν έχω τίποτα εναντίον των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά των λίγων που ουδεμία σχέση με ποδόσφαιρο και αθλητισμό έχουν, αλλά επιδιώκουν μόνο τα επεισόδια. Αντίστοιχα ΟΡΚ, άλλων αποχρώσεων, έχουν όλες οι ομάδες).

Πρόθεσή μου δεν είναι να κατηγορήσω κανέναν. Ούτε την διοίκηση του Ο.Φ.Η. που θέλει προφανώς να κρατήσει ίσες αποστάσεις και ενδεχομένως είναι δεσμευμένη από το παιχνίδι του Α’ γύρου, ούτε τους οργανωμένους του Ο.Φ.Η. που επισήμως έχουν δηλώσει πως επιθυμούν την παρουσία αντιπάλων οπαδών στο Γεντί Κουλέ, ούτε την αστυνομική διεύθυνση ή τον κ. Αυγενάκη, καθώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γύρω από το θέμα. Θέλω απλά να πω την άποψή μου, μια άποψη που πιθανολογώ έχουν αρκετοί ακόμα.

Γνώμη μου, λοιπόν, είναι πως όσο έδρα μας είναι το Γεντί Κουλέ, πρέπει από την αρχή της σεζόν να απαγορευτεί οποιαδήποτε μεμονωμένη ή οργανωμένη παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αφήνω εκτός τον ΠΑΟΚ, λόγω γνωστών οπαδικών σχέσεων, ΕΠΙΘΥΜΩ την παρουσία των φίλων ΟΛΩΝ των άλλων ομάδων στο σπίτι μας! Όταν θα πάμε σε ένα νέο γήπεδο το οποίο θα παρέχει υποτυπώδεις έστω υποδομές για φιλοξενία οργανωμένων του ΠΟΚ ή στοιχειώδη ασφάλεια σε όλους εμάς που απλά θέλουμε να δούμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, να το συζητήσουμε ξανά. Τώρα όχι.

Όχι, γιατί:

* Εκ των προτέρων γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν μεμονωμένοι, αλλά στο Γεντί Κουλέ θα παρευρεθεί η «αφρόκρεμα» εκείνων που επιθυμούν βία και επεισόδια. Δεδομένα γίνεται στρατολόγηση των καλύτερων (χωρίς σβέρκο, με θητεία σε κάποια φυλακή, άνω των 100 κιλών και των 30 τατουάζ) από τους συνδέσμους της Κρήτης, ενώ το παρόν θα δώσουν και οι αντίστοιχοι από τον Πειραιά. Εντελώς τυχαία βόλεψαν και τα δρομολόγια των πλοίων άλλωστε…

* Εκ των προτέρων γνωρίζουμε το ΜΙΣΟΣ που διέπει την συγκεκριμένη «αφρόκρεμα» (δεν αναφέρομαι επαναλαμβάνω στους φίλους του Ολυμπιακού, τους οποίους σέβομαι, αλλά στους επαγγελματίες «μπαχαλάκηδες» με τους σουγιάδες) για τον Ο.Φ.Η. συγκεκριμένα, ειδικά δε τους ντόπιους Κρήτες «αφροκρεμάτους».

* Εκ των προτέρων γνωρίζουμε πως αυτοί οι 400 (βάλτε καμιά 600άρα) θα προκαλέσουν με όποιο τρόπο μπορούν, θα θελήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια και στόχος τους θα είναι επιστρέφοντας στον Πειραιά να έχουν ανεβάσει βιντεάκια στο youtube που θα «τρέχουν ΟΦΗτζήδες» και θα αποδεικνύουν πόσο σκληροί άντρες είναι.

* Εκ των προτέρων γνωρίζουμε πως το Γεντί Κουλέ όσο και αν το αγαπάμε, αποτελεί ένα… γηπεδικό λείψανο (ελπίζω όχι υπό κατάρρευση), το οποίο ουδεμία ασφάλεια παρέχει σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης ή επεισοδίων.

* Εκ των προτέρων γνωρίζουμε πως βάζουμε και τους δικούς μας οπαδούς σε μια διαδικασία να πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και την πόλη μας, από τις ορδές των αγρίων με τους σουγιάδες και τα κινητά. Μετά αν γίνει κάτι, θα τους κατηγορούμε και θα μας φταίνε. Και θα σταμπαριστούν κιόλας από την κοινωνία αν υπάρξει φθορά ξένων περιουσιών στις… μάχες.

Υπάρχει κανένας λόγος ρε παιδιά για όλα αυτά; Το ποδόσφαιρο παραμένει γιορτή και ακριβώς αυτό πρεσβεύει η νέα διοίκηση του Ο.Φ.Η.!

Γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε την πλειοψηφία του κόσμου του Ο.Φ.Η. από την παρουσία του σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, κόντρα στην καλύτερη ίσως ελληνική ομάδα; Ή μήπως πιστεύει κανείς πως ο απλός φίλαθλος θα πάρει εύκολα την κοπέλα ή την γυναίκα ή ο πατέρας τον γιο του (δεν μιλώ για τις περιπτώσεις των… τρελαμένων, αλλά για απλούς Ομιλίτες φιλάθλους) στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω; Ακόμα και ο πιτσιρικάς, δεν θα πάρει έγκριση από τους γονείς του ή ο ηλικιωμένος θα φοβηθεί για την υγεία του (δακρυγόνα, χημικά, πετρούλες).

Ξαναλέω, πριν δεχτώ επίθεση: Εκφράζω μια άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο 98% των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά στο γνωστό 2% που βλέπουμε στο Γεντί Κουλέ κάθε φορά που δίνουμε εισιτήρια.

Ελπίζω και εύχομαι από καρδιάς όσοι πήραν την απόφαση για την οργανωμένη αυτή μετακίνηση σκληροπυρηνικών οπαδών του Ολυμπιακού (με τον μανδύα των μεμονωμένων φιλάθλων) να γνωρίζουν όλα τα παραπάνω και να έχουν λάβει τα μέτρα τους. Ελπίζω επίσης και η αστυνομία να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να προστατεύσει την πόλη, το γήπεδο και τους πολίτες από όσα έχουμε ήδη ζήσει στο παρελθόν πολλές φορές.

Δείτε το Video

Oficrete