Oficrete

Βούρος, ΜΕΓΙΑΔΑΡΟΣ και μεταγραφικό πλάνο

Το ζητήσατε και έγινε πράξη!
makrabet 300x250

Αν και ο Γιάννης με τον Χρίστο τα έγραψαν πολύ καλά για τον Βούρο, ζητήθηκε από αρκετούς αναγνώστες (και με αρκετά προσωπικά μηνύματα) η άποψη μου για τον παίκτη. Και έχω άποψη, καθώς τον έχω δει και στο γήπεδο και (πολλές φορές) στην τηλεόραση σε 90λεπτα, ενώ έχω ακούσει πολλά για αυτόν και από φίλους ΑΠΟΕΛίστες.

Αυτή είναι μια ΚΑΛΗ προσθήκη! Σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Σαρδινέρο, που δεν θα τον έπαιρνα για κανένα λόγο (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακός παίκτης – απλά στα ίδια χρήματα βρίσκαμε κάτι πολύ καλύτερο εκτιμώ, έγραψα αναλυτικά εδώ).

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας καλύψει σε 3 θέσεις και σε διαφορετικές διατάξεις. Κλασσικό στόπερ με 4 στην άμυνα, δεξί μπακ με 4 στην άμυνα (όχι όμως φουλ μπακ!), δεξί στόπερ με 3 στην άμυνα.

Τα θετικά του είναι τα εξής: α) άριστος χαρακτήρας, β) άριστος αθλητής, γ) αθλητικός και δυναμικός στα μαρκαρίσματα, δ) σχετικά γρήγορος για στόπερ, ε) σχετικά καλός χειριστής της μπάλας για στόπερ, στ) είναι αρκετά επιθετικός στο μαρκάρισμα και προσπαθεί να βγει πρώτος στη μπάλα, ζ) είναι Έλληνας (θέλουμε ελληνικό κορμό, είναι η συνταγή της επιτυχίας), η) είναι σε καλή ηλικία με φιλοδοξίες, θ) έδειξε πως γουστάρει να έρθει στον Ο.Φ.Η.!

Στα αρνητικά; Εντάξει, ας τα γράψουμε και αυτά: α) είπαμε για στόπερ καλός με τη μπάλα στα πόδια, αλλά μέχρι εκεί – δεν είναι το στόπερ που πάνω του θα στηρίξουμε το «χτίσιμο» του παιχνιδιού από την άμυνα, β) για στόπερ σχετικά γρήγορος, για μπακ όμως αργός, γ) σαν μπακ είναι εξαιρετικός αμυντικά – όμως επιθετικά δεν έχει ανεβάσματα, ούτε ιδιαίτερα καλή σέντρα, δ) είναι λίγο επίφοβος στις καρτούλες, μην κοιτάτε που έπαιζε σε μια ομάδα που κάποιοι αποκαλούν «γαύρο της Κύπρου» (δεν υιοθετώ, έχω κολλητούς ΑΠΟΕΛίστες και θα στενοχωρηθούν).

Ελπίζω τα «χοντρά – χοντρά» να τα κάλυψα, χωρίς περιττές σάλτσες. Προφανώς δεν διεκδικώ αλάθητο, απλά καταγράφω την άποψή μου. Ίσως να τον κρίνω εντελώς λάθος, ίσως πάλι εντελώς σωστά – θα δούμε.

Μια κουβέντα και για το μεταγραφικό σχεδιασμό, όπου θα επανέλθω τις επόμενες μέρες: γουστάρω ΠΟΛΥ που δημιουργούμε έναν ελληνικό κορμό, ανανεώνοντας συμβόλαια όπως Μαρινάκης, Κοροβέσης, Σωτηρίου, Τσίλια κλπ., θα εξελιχθεί στο μεγάλο μας όπλο και θα το δείτε στα επόμενα χρόνια.

Επίσης κατανοώ όλες τις δυσκολίες της εποχής και την έλλειψη ρευστότητας, καθώς και το πιο «σφιχτό» μπάτζετ. Θέλω όμως να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ την προεδράρα μας, τον Μιχάλη Μπούση: Big Mike, please… κάνε ό,τι μπορείς, κάνε την υπέρβαση αν χρειαστεί, αλλά μην αφήσεις τον ΜΕΓΙΑΔΑΡΟ ΜΑΣ να φύγει. Με τη σημερινή διοίκηση, τη φανέλα του Ο.Φ.Η. και ένα Μεγιάδο, ξαναχτίζεις ένα μεγάλο Ο.Φ.Η.! Κράτα το «σκυλί του πολέμου», τον άνθρωπο που προσπαθούσε απεγνωσμένα και πολλές φορές ολομόναχος να θυμίσει σε ΟΛΟΥΣ πώς ποδόσφαιρο = ΚΑΙ πάθος! Γιατί ώρες ώρες η ομάδα ήταν σχολική εκδρομή του στρουμφοχωριού, επεράσαμ' όμορφα όμορφα όμορφα, μάθαμε από τα λάθη μας τραλαλαλα, χάσαμε, αλλά τι καλά, λαλαλαλα!

ΥΓ. Ζάχο, είχα γράψει «πιθανότατα», θέλοντας να δείξω πως δεν έχω καμία ενημέρωση και υποχρεωτικά έπρεπε να αρκεστώ σε όσα διάβαζα από τους ρεπόρτερ των ομάδων. Εγώ δεν είμαι ρεπόρτερ, ούτε δημοσιογράφος – μάλλον κάποιοι έχουν μπερδευτεί. Την κ*λα μου κάνω. Τώρα που ήρθε, έγραψα, τόσο απλό.

ΥΓ2. Προαναγγέλλω άρθρο – ΜΠΟΥΜ που θα με βρίζει όλη η Ελλάδα. Και επειδή μας διαβάζουν σε Χανιά, ετοιμαστείτε για εμφύλιο στα fb. Και πάλι καλά θα είναι, ο Αλέκος και ο Γεωργούντζος μη μας πάρουν χαμπάρι… Αν ο Δήμαρχος αρκεστεί να διαβάσει (παλιός αναγνώστης, πάνω από 10 χρόνια, στα μέσα που τότε εργαζόμουν…), και δεν ενθουσιαστεί, θα έχουμε τύχη.

Oficrete