Oficrete

Θα έπρεπε να πριμοδοτούν τον ΟΦΗ!

Αν τους ένοιαζε πραγματικά το μέλλον και η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Τεράστιο θέμα των ημερών, τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός σκληρού πόκερ, ανάμεσα σε Κυβέρνηση, κανάλια και ομάδες, με τις τελευταίες να έχουν το πιο αδύναμο χαρτί. Με την έναρξη των πρωταθλημάτων στην καθορισμένη ημερομηνία, να μοιάζει πια πολύ απίθανη.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το φάουλ του Ναμπί θα πήγαινε 2 εκατοστά πιο δεξιά και σήμερα θα τραβούσαμε τα μαλλιά μας για την αναδιάρθρωση που έγινε, για χρήματα που δε δόθηκαν ποτέ. 

Σε αυτό το σύμπαν, τραβάνε τα μαλλιά τους οι υπόλοιπες ομάδες. Αν και πραγματικά, απορώ με τη χλιαρή αντίδραση των συλλόγων που έπεσαν. Δεν μπορώ να φανταστώ τι χαμό θα κάναμε στη θέση τους. 

Ο ΟΦΗ θα διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο από το ελάχιστο περσινό, το οποίο θα τον βοηθήσει στη λειτουργία της πρώτης ομάδας. Και θα είναι δεδομένα καλύτερο, γιατί πιο κάτω δεν πάει! Αλλά όσο και να είναι, η ομάδα θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς προβλήματα βιωσιμότητας. Το αποδεικνύουν οι Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, οι οποίες, από το Γενάρη και μετά, ξεπερνούν το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ! Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που χωρίς αυτά τα χρήματα θα “σκάσουν”, σαν τις φούσκες που είναι.

Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, παράλληλα με το σκληρό πόκερ που προαναφέραμε, τα κανάλια προσπαθούν να γλιτώσουν κανά ευρώ, διαρρέοντας καθημερινά διάφορα σενάρια για να "τρομάξουν" τις ΠΑΕ. "Έξω όλοι - 30% μείωση - 45% μείωση - 60% μείωση - δεν υπάρχει σάλιο" και τέτοια, για να αποδεχθούν στο τέλος ό,τι τους προταθεί.

Στις προτάσεις που κάνουν τα κανάλια στις ομάδες, έχουν και τα δικά τους κριτήρια με τα οποία κοστολογούν την κάθε ΠΑΕ - την εμπορικότητα, τις θεαματικότητες, κτλ.

Αλλά ίσως θα έπρεπε να είχαν και ένα άλλο κριτήριο. Είσαι το τάδε κανάλι (κυρίως στο συνδρομητικό απευθύνομαι). Το ποδόσφαιρο είναι το προϊόν σου. Και υποτίθεται ότι σε ενδιαφέρει η ανάπτυξη του προϊόντος σου, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά και για το μέλλον. Τόσα χρόνια έχεις βάλει αμέτρητα εκατομμύρια σε ένα υποτιμημένο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα περισσότερα χρήματα να καταλήγουν σε τσέπες παραγόντων αμφιβόλου ηθικής και ουσιαστικά σε ένα πηγάδι, καθώς τίποτα από όλο αυτό το χρήμα επενδύθηκε και επέστρεψε στο ίδιο το ποδόσφαιρο, δηλαδή δεν έμεινε κάποιο έργο.

Και ξαφνικά έχεις απέναντί σου μια νέα προσπάθεια από τον ΟΦΗ, με πρόσωπα φρέσκα και καθαρά, οι οποίοι μπήκαν στο ποδόσφαιρο με σκοπό να χτίσουν κάτι τεράστιο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού. Το κυριότερο: Υποδομές! Έργο χειροπιαστό που θα μείνει! Δεν είναι μόνο δική τους επένδυση, αλλά και δική σου ως κανάλι! Δε θα πάνε τα χρήματα του συμβολαίου σε μια ποδοσφαιρική φούσκα ακριβοπληρωμένων παικτών, που ενδεχομένως θα οδηγήσει και σε μια ευκαιριακή έξοδο στην Ευρώπη, αλλά θα πάνε, πχ, σε ταλαντούχα παιδιά και στη διαμονή τους. Ή/και σε νέα μηχανήματα, καλύτερες εγκαταστάσεις και συνθήκες για όσους τις χρησιμοποιούν.

Δηλαδή, αν το τάδε κανάλι ενδιαφερόταν πραγματικά για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσπάθειες σαν αυτές που γίνονται στον ΟΦΗ θα έπρεπε να τις πριμοδοτεί! Γιατί εκεί το κάθε ευρώ που θα δώσει, θα επενδυθεί, θα γυρίσει πίσω, θα παραχθεί έργο. Μήπως και τραβήξεις και νέους επενδυτές, που θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το προϊόν σου!

Πρέπει δηλαδή και εσύ, ως κανάλι, να κάνεις μια επιλογή για το τι ποδόσφαιρο θέλεις. Και τι ποδόσφαιρο θέλεις να προβάλεις. Η επένδυση στον ΟΦΗ μπορεί να προχωρήσει και χωρίς εσένα, αλλά και εσύ θα βγεις ωφελημένος από αυτήν και μπορείς σήμερα να τη διευκολύνεις!

Oficrete