Oficrete

Η πρώτη πρόκληση της νέας διοίκησης

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έρθουν, για πρώτη φορά, σε επαφή με οτιδήποτε είναι σάπιο στο ελληνικό ποδοσφαιρο.
facebook banner

Η ανάληψη της διοίκησης από τον Μιχάλη Μπούση και "τα παιδιά του Ευγένιου Γκέραρντ"  σκόρπισε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία στον κόσμο του ΟΦΗ.

Επίσης γέμισε το Διαδίκτυο με άρθρα τρίτων, σε Μέσα πανελλαδική εμβέλειας, οι οποίοι τονίζουν τη συμπάθειά τους προς το νέο εγχείρημα. Αλλά ανησυχούν για το αν θα μπορέσει να αντέξει κάτι το τόσο αγνό και καθαρό μέσα στο βρώμικο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τι θα συμβεί όταν έρθουν οι πρώτοι κλυδωνισμοί, τα πρώτα προβλήματα, όταν έρθουν σε επαφή με το τοξικό περιβάλλον.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φέρνει … σαν το ντελόγω, όλα αυτά τα θέματα να απλωθούν μπροστά στη νέα διοίκηση, από την πρώτη στιγμή. Ένα ματς που αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με όλα (σχεδόν) τα στρεβλά και τα άσχημα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπράβοι, χουλιγκάνοι, non paper, χεσμένοι διαιτητές, βρισίδια, επεισόδια, τιμωρίες, γκρίνια και ανθρωποφαγία λόγω ήττας (χτύπα ξύλο ρε μλκ!) και άλλα πολλά, είναι κάποια υποψήφια φαινόμενα για να εμφανιστούν την Κυριακή μπροστά στη νέα διοίκηση, περισσότερο από κάθε άλλο φετινό ματς και θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την αντοχή της και μπορούμε να πούμε ότι απειλούν να χαλάσουν την αισθητική ανθρώπων που το ποδόσφαιρο το βλέπουν αλλιώς.

Φυσικά, μακάρι να μη δουν τίποτα από αυτά, ιδίως τα τελευταία - αν και εδώ που τα λέμε, τα πρώτα είναι σίγουρα και δεδομένα.

Η νέα διοίκηση θα έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα ξένα προς τον χαρακτήρα αυτών που την αποτελούν, από το πρώτο παιχνίδι κιόλας.
Ήδη είχαμε ένα ξεκαρδιστικό non paper από τον Πειραιά για τη “συσπείρωση στον ΟΦΗ ακριβώς πριν το συγκεκριμένο ματς, ενώ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν τους ένοιαζε”, όπως και για την “ανησυχία στον Ολυμπιακό για τον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ”.

42338159 268271577151839 2433244860338143232 n

Έπρεπε κύριε Μπούση να περιμένετε να περάσει το ματς, για να μην γκρινιάζουν αυτοί, επειδή ίσως βρουν αξιόμαχο αντίπαλο. Και οι παίκτες πρέπει να κάτσουν να χάσουν, επειδή έχασαν και από τους άλλους.

Έτσι ξέρουν αυτοί την ισονομία, έτσι ξέρουν μόνο να λειτουργούν, με διαρροές και non papers.

Ξέφυγα και εγώ και παρασύρθηκα, αλλά γελάει ο κόσμος.
Έχουμε λοιπόν τις πρώτες εξετάσεις για τη νέα διοίκηση, κυρίως στο πως θα αντιδράσουν στα ενδεχόμενα ζητήματα που θα προκύψουν και αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ίδια ψυχραιμία και νηφαλιότητα που δείχνουν αυτές τις πρώτες ημέρες.

ΥΓ: Εξετάσεις θα δώσει και ο κόσμος του ΟΦΗ, ο οποίος δεδομένα θα προκληθεί, αφού επιτράπηκε η “μεμονωμένη” μετακίνηση οπαδών του ΟΣΦΠ. Αλλά απαγορεύθηκε αυτή των φιλάθλων της Λαμίας στη Λάρισα, για λόγους λέει "δημόσιας τάξης και ασφάλειας". Μας τρολάρουνε κανονικά.

Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα με την ανακοίνωση των Συνδέσμων και πρέπει όλοι να συμμορφωθούν, για το καλό και το μέλλον του ΟΦΗ.

ΥΓ1: Έβαλα πιο πάνω τη λέξη μεμονωμένη σε εισαγωγικά, γιατί στη δική μου λογική μεμονωμένη θα πει να ανοίξεις ένα εκδοτήριο και να πηγαίνει ο κάθε φίλος του Ολυμπιακού και να παίρνει το εισιτήριό του, με το ΑΜΚΑ του και την ταυτότητά του. Αν παίρνει ο σύνδεσμος της τάδε πόλης πακέτα εισιτηρίων, ακόμα και προσκομίζοντας αληθινά στοιχεία (…), δεν ονομάζεται “μεμονωμένη μετακίνηση”. Μη μας κοροϊδεύουν κιόλας.

ΥΓ2: Μου βγάζω κίτρινη κάρτα, γιατί ήδη παραβαίνω τις πρώτες διδαχές του Γιάννη Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη: “Δε μας νοιάζουν οι άλλοι. Εμείς θα είμαστε κάτι άλλο. Πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό”.

Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα οι ίδιοι. Αυτό το γράφω για να το διαβάσω και ο ίδιος.

ΥΓ3: Κάποτε περιμέναμε όλη τη χρονιά για το σημερινό ματς. Και πρωί - πρωί στα γραφεία της 25ης Αυγούστου, με το που κυκλοφορούσαν τα εισιτήρια, μήπως και δε βρούμε. Νιάτα.

Oficrete