Oficrete

Να μάθει να (παί)ζει και χωρίς τον Βουό

Όπως άρπαξε την ευκαιρία ο Μιχόγεβιτς, να την αρπάξουν και οι Αραβίδης, Σασί.
facebook banner

Τα νέα για τον Πατρίκ Βουό είναι καλά. Οι φόβοι για κάταγμα δεν επαληθεύθηκαν και πιστεύεται ότι ο παίκτης θα είναι έτοιμος στον αγώνα με τον Άρη στις 25/11.

Μπορεί ο Βουό να αποδείχθηκε τυχερός, μέσα στην ατυχία του και να λείψει λιγότερο, από ότι έλεγαν οι αρχικές εκτιμήσεις, αλλά το δεύτερο ημίχρονο της Λάρισας χτύπησε καμπανάκι για τον ΟΦΗ. Είναι πλέον επιτακτικό να μάθει η ομάδα να παίζει και χωρίς τον Βουό. Έρχονται παιχνίδια που είναι must win και ο ΟΦΗ πρέπει να βρει τον τρόπο να ζει και να παίζει και να δημιουργεί και να σκοράρει και χωρίς την παρουσία του Ιβοριανού στο γήπεδο.

Ο Βουό είναι η εύκολη λύση να του πετάξεις την μπάλα ψηλά, ξέρεις ότι θα παλέψει, θα κρατήσει λίγο την μπάλα, θα ανεβάσει την ομάδα, θα πασάρει, θα κερδίσει και θα χάσει μάχες.

Αλλά μετά την έξοδό του στη Λάρισα, όλα αυτά χάθηκαν και ολόκληρη η ομάδα έσβησε μεσοεπιθετικά.

Η κάμερα συνέλαβε τον Νίκο Παπαδόπουλο να φωνάζει στους παίκτες να μην σηκώνουν την μπάλα, γιατί ο Αραβίδης είχε να αντιμετωπίσει ψηλά στόπερ. Και ψηλότερα από αυτόν θα είναι το 95% των αμυντικών που θα τον μαρκάρουν.

Πέρσι ο Βουό βοήθησε όσο ήταν στον ΟΦΗ, αλλά η ομάδα είχε χτιστεί να παίζει και αλλιώς. Ο Δημήτρης Μάνος υποδεχόταν την μπάλα στα πόδια ή έτρεχε στο χώρο, με γιόμες θα είχε πρόβλημα και ο ίδιος. Και ο Κουσκουνάς πιο πριν, ήθελε την μπάλα κάτω.

DO IT LIKE MIHOJEVIC!

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί λύση για όταν λείπει ο Βουό. Και αναγκαστικά, με τον Γενάρη να αργεί, η λύση αυτή θα είναι εκ των έσω. Θα βρει τα πατήματά του ο Αραβίδης; Ο οποίος παλεύει μεν, είναι μαχητής, αλλά μιλάμε για έναν παίκτη που στην καριέρα του στηριζόταν στην ταχύτητα, στην έκρηξη, στις κατά μέτωπο ή διαγώνιες κινήσεις και στο δυνατό σουτ. Στοιχεία που τα περισσότερα δείχνει ακόμα να τα ψάχνει, μετά την πολύμηνη απουσία του.

Μήπως είναι ο Σασί; Ο οποίος είναι ψηλός, αλλά και γρήγορος και (δείχνει να) ξέρει και μπάλα. Και όταν αποκτήθηκε, επικοινωνιακά προβλήθηκε ως η πρώτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Ο Γιάννης Μακρατζάκης, που τον είχε δει αρκετά, μας είχε τότε ενημερώσει ότι είναι μεν καλός παίκτης, αλλά όχι σέντερ φορ, όπως είχε πλασαριστεί. Αλλά στη φάση που βρισκόμαστε, ψάχνουμε για λύσεις στο σκοράρισμά κυρίως και να γίνει ο ΟΦΗ δημιουργικός και ουσιαστικός στην επίθεση, ακόμα και όταν θα λείπει ο Βουό.

Θα είναι με την υπομονή και στην εμπιστοσύνη στον Αραβίδη; Θα είναι με την ευκαιρία στον Σασί, ο οποίος θα αρπάξει την ευκαιρία και θα επανέλθει, όπως θυμίζουμε έκανε ο Μιχόγεβιτς που από εκτός αποστολής, βρέθηκε βασικός; Θα είναι με τον Νέιρα (ή τον Σασί ή κάποιον άλλον) ως ψευτοεννιάρι, για ποιο κινητική επίθεση;

Τις απαντήσεις τις έχει ο Νίκος Παπαδόπουλος και σίγουρα αυτό ψάχνει και δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις. Ίσως στο ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, παρά τη δυναμικότητα του αντιπάλου, δούμε στο γήπεδο κάποιες σκέψεις του.

Oficrete