Oficrete

Με την άσπρη φανέλα και το μαύρο σορτσάκι

Ο Γιώργος Μακριδάκης καταθέτει αίτημα για την επιστροφή της πιο αναγνωρίσιμης εμφάνισης του ΟΦΗ μας.
Ετικέτες:
Αν θέλει κανείς να εντυπωσιάσει έναν υποθετικό χρονοταξιδιώτη από τα 80s, ένα από τα πρώτα καθημερινά αντικείμενα που μπορεί να του δείξει είναι η οθόνη της τηλεόρασης που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας (ναι, ίσως και ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί στην αφήγηση της ιστορίας).

Η πρόοδος στις οθόνες των τηλεοράσεων τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι εντυπωσιακή. Πλέον μπορεί να έχει ο καθένας μας μια τεράστια οθόνη και με διάφορες δυνατότητες που λίγοι φαντάζοταν πριν μερικά χρόνια, και ακόμα λιγότεροι καταλαβαίνουν τη σημασία τους.

Από την άλλη συμβαίνει ένα παράδοξο: κάποιοι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί θεωρούν ότι μπορεί ο θεατής να μπερδευτεί αν μια ομάδα φοράει ταυτόχρονα και σκούρα και ανοιχτά χρώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί τελευταία κάποιοι περιορισμοί στις εμφανίσεις που οδηγούν σε αστεία αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το κίτρινο-άσπρο της Βραζιλίας (τα 2 πιο αταίριαστα χρώματα, όπως όλοι οι fashion bloggers γνωρίζουμε) και ακόμα περισσότερο η καταστροφή της πλέον εμβληματικής και αναγνωρίσιμης φανέλας παγκοσμίως, αυτής της εθνικής Αργεντινής, όπου το μαύρο σορτς έχει αντικατασταθεί από λευκό. 

Αν κάποιος από τη FIFA διαβάζει αυτές τις γραμμές, να ξέρει ότι έχω δει μουντιάλ σε τηλεόραση Grunding-κουτί, σε μια άλλη παλιά του παππού μου που άλλαζε τους σταθμούς με ροδέλα όπως τα ραδιόφωνα, σε οθόνη 14'' από την άκρη του καφενείου στο χωρίο στη Μεσσαρά, σε τηλεορασάκι 4'' του περιπτερά, όλα τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όμως για μια στιγμή, είμαστε σε ένα site για τον ΟΦΗ και η ιστορία ως τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Οι πιο παλιοί αναγνώστες του site, αν και έχει διάρκεια ζωής λιγότερη από μια βδομάδα, ήδη θα την έχουν ήδη εγκαταλείψει.
Κάνουν όμως λάθος, γιατί να που αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει και τον ΟΦΗ μας.

Ναι, πιθανότατα η FIFA δεν κάθεται να ελέγξει τις φανέλες στο Αιγινιακός-Καρδίτσα, όμως, μάλλον λόγω μόδας και διαθέσιμων σχεδίων από τις εταιρίες, πλέον και οι ελληνικές ομάδες έχουν απλοποιήσει κατά πολύ τους χρωματικούς συνδυασμούς στις φανέλες τους.

Για τις περισσότερες δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, εκτός από μία – τον ΟΦΗ (αυτό ίσως είναι προφανές γιατί, όπως είπα 3 γραμμές παραπάνω, αυτό είναι και το θέμα του site).
Μεγάλωσα έχοντας ως σταθερά ότι εμείς υποστηρίζουμε αυτούς με την άσπρη φανέλα και το μαύρο σορτσάκι. Ήταν η σταθερά όταν βλέπαμε τους αγώνες, ακόμα και η γιαγιά μου ήξερε ποια ομάδα ειναι ο ΟΦΗ και δε χρειαζόταν να ρωτήσει με ποιους είμαστε εμείς.

Ήταν η άγκυρα όταν πέφταμε "στα γκολ" αλλάζοντας τα κανάλια στην τηλεόραση.Για την ακρίβεια, κάναμε κύκλους τα κανάλια μέχρι να δούμε άσπρη φανέλα και μαύρο σορτσάκι.
Κι άλλες ελληνικές ομάδες είχαν τα ίδια χρώματα (ΠΑΟΚ, Δόξα) όμως αυτό το άσπρο-μαύρο ήταν μόνο δικό μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει κι αυτό τη θέση του από ολόμαυρα ή ολόλευκα σύνολα.
Ειδικά αυτό το φετινό άσπρο πάνω-άσπρο κάτω δεν έχει λόγο ύπαρξης, εκτός αν είναι Ιούλιος και θες να πας σε γάμο στις Κυκλάδες.
Οπότε, αντί άλλου σχεδιασμού, εγώ θα ξεκινούσα από 'κει τα πλάνα για τη Superleague.
Ούτε αμυντικό, ούτε μέσο, ούτε επιθετικό, ούτε προπονητές, ούτε βελτιώσεις στο γήπεδο, κάντε τα κουμάντα σας και δώστε μας πίσω την άσπρη φανέλα και το μαύρο σορτσάκι παρακαλώ. 

Oficrete