Oficrete

Ας κρίνουμε με ποδοσφαιρική λογική

Η φτωχή εικόνα του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο έφερε ξανά ανησυχίες για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας. Δικαιολογούνται, όμως, οι υπερβολικές αντιδράσεις;
728x90 general
Ο ΟΦΗ πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη και η αλήθεια είναι ότι το 1-1 του δίνει το πάνω χέρι στον επαναληπτικό του Γεντί Κουλέ.

Ωστόσο, αυτό που προβλημάτισε ακόμη μία μέρα είναι η εικόνα του ΟΦΗ, δηλαδή μίας ομάδας που δημιουργεί δύσκολα φάσεις, έχει αρκετά ζητήματα στη κυκλοφορία, η άμυνα της συνεχίζει να είναι προβληματική, ενώ, όπως μας έχει συνηθίσει, στο β’ ημίχρονο ρίχνει στροφές, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να κάνει συχνά το comeback.

Παρόλ’ αυτά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν ενδείκνυται ώστε να βγάλει κανείς απόλυτα συμπεράσματα για το νέο ΟΦΗ και τις μεταγραφές που ήρθαν. Κάνοντας κανείς μία βόλτα στα διαδικτυακά στέκια των Ομιλιτών, θα διαβάσει απόψεις που ακυρώνουν την προσπάθεια που γίνεται, «αναθεματίζουν» τις νέες μεταγραφές και γενικά διαμορφώνουν ένα κλίμα διαφορετικό από τη νέα νοοτροπία που θέλει να περάσει η ομάδα. Αυτή η νοοτροπία μιλάει για ποδοσφαιρική λογική, δηλαδή να σκεφτούμε καθαρά ποδοσφαιρικά, δίχως το θυμικό να υπερνικάει τη λογική.

Με λίγα λόγια, πριν ακυρώσουμε την όποια προσπάθεια και βγάλουμε «σκάρτα» τα νέα αποκτήματα ή τους παλιούς ποδοσφαιριστές, αλλά και το προπονητικό και διοικητικό τιμ, ας «διαβάσουμε» τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη το παιχνίδι.

Αρχικά, πρόκειται για έναν αγώνα που ήρθε μετά από 3 εβδομάδες διακοπής και μάλιστα Κυπέλλου. Στο Κύπελλο, ως γνωστόν, οι ομάδες ανώτερης κατηγορίας, δε βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά (π.χ. ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα στη Πάτρα), ενώ ο προπονητής αποφάσισε να κάνει ένα είδος ροτέισιον, βάζοντας Κοροβέση, Ντίνα στα άκρα και Οικονόμου στα χαφ, σε αντίθεση με τον Εργοτέλη, που πρόκειται όντως για μία καλή και δεμένη ομάδα, που κατέβηκε πλήρης. Οι 3 βδομάδες αυτές αποχής από την αγωνιστική δράση, επιπλέον, δε βοηθούν μία ομάδα και είναι ικανές να την αποσυντονίσουν.

Όσο για τους νεαποκτηθέντες, ιδιαίτερα οι Γιαννούλης και Μπράουν, έδειξαν καλά χαρακτηριστικά (η δύναμη του Γιαννούλη και οι προωθήσεις του Μπράουν ξεχώρισαν), χωρίς πάλι να πρέπει να κριθούν από ένα παιχνίδι, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να εναρμονιστούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και η χρησιμοποίηση τους σε ένα σχήμα με αρκετές απουσίες (Μεγιάδο, Νέιρα, κλπ) επηρεάζει τις ισορροπίες.

Οι παραπάνω αράδες δε γράφτηκαν για να δικαιολογήσουν κάτι, καθώς το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι υπαρκτό και το Σάββατο έρχεται ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στο Πανιώνιο και οι 3 βαθμοί είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ, αλλά γράφτηκαν, ώστε να δείξουν ότι πρέπει να σκεφτόμαστε λογικά και να μην περιμένουμε θαύματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα προβλήματα λύνονται σε βάθος χρόνου, με αρκετή δουλειά με την έλευση, αλλά και την ενσωμάτωση περισσότερων ποδοσφαιριστών, καθώς και με αποτελέσματα που ενδεχομένως θα έρθουν και είναι ικανά να ωθήσουν παραπάνω το εγχείρημα.

Οφείλουμε, λοιπόν, να ασκούμε κριτική, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και τη σημασία κάθε παιχνιδιού. Άλλωστε η νοοτροπία της ομάδας αλλάζει, τείνει να γίνει περισσότερο ευρωπαϊκή, ας αλλάξει λοιπόν και η δική μας φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης μας. 

Oficrete