Oficrete

Και τώρα αρχίζει η δουλειά

Ο ΟΦΗ άλλαξε και επίσημα σελίδα και τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά.
728x90 general

Το τρελό όνειρο που μπήκε στις ζωές μας στα τέλη του Αυγούστου έγινε, λοιπόν, πραγματικότητα. Το πλάνο των Μπούση, Σαμαρά πατέρα & υιού και Πουρσανίδη για την αγορά του ΟΦΗ, το οποίο έτρεχε, βέβαια, εδώ και αρκετούς μήνες, έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα, από την ημέρα δημοσιοποίησής του, με κινήσεις ακριβείας.

Έτσι, ο ΟΦΗ μετά από 22 χρόνια διαθέτει ένα νόμιμο ιδιοκτήτη και μια διοίκηση, που διαβάζοντας κανείς τα ονόματα που περιέχει, καταλαβαίνει ότι βγάζει υγεία. Επίσης, η ύπαρξη ενός πλάνου, ενός χρονοδιαγράμματος με συγκεκριμένους στόχους, δίνει αισιοδοξία στον κόσμο για το μέλλον της ομάδας. Επομένως, τις επόμενες μέρες αρχίζει η πραγματική δουλειά για την «ανακαίνιση» του ΟΦΗ.

Πρώτο βήμα της νέας διοικούσας θα είναι η συγκρότησή της σε σώμα. Σε αυτό το σημείο θα γίνει αντιληπτό τι ρόλους θα έχει το κάθε πρόσωπο του νέου ΔΣ , πράγμα σημαντικό, καθώς δεν είχαμε συνηθίσει στην ύπαρξη ενός συμβουλίου, στο οποίο υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, αλλά και άτομα αρμόδια και εφοδιασμένα με την κατάλληλη τεχνογνωσία, για να ικανοποιήσουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Η θέση του προέδρου, η λογική λέει, ότι ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Μιχάλη Μπούση, εφόσον το όνομά του υπάρχει στη λίστα του ΔΣ. Ο Μπούσης, βέβαια, δε διαμένει στο Ηράκλειο, άρα κάποιος θα πρέπει να τρέχει τις δουλειές που αφορούν την καθημερινότητα του ΟΦΗ (π.χ. διοικητικά συμβούλια της Super League) και το ρόλο αυτό αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Σαμαράς, όπως αναφέρουν φήμες και πληροφορίες (δύσκολο κανείς να διακρίνει τις φήμες από τις πληροφορίες, σε αυτό το στάδιο).

Τα άλλα δύο ονόματα - κλειδιά είναι του Γιάννη Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη. Ο Ηλίας Πουρσανίδης στην προηγούμενη διοίκηση είχε το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή μεσολαβώντας μεταξύ παλαιάς διοίκησης / μετόχων και Μιχάλη Μπούση. Θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα διατηρήσει το ρόλο του «ενορχηστρωτή» του project ή θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντα συμβούλου που έχουμε προκρίνει τον Γιώργο Σαμαρά. Ίσως, ο πιο ξεκάθαρος ρόλος θα είναι εκείνος του Γιάννη Σαμαρά. Ο πατέρας Σαμαράς θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα, δηλαδή την αναδιοργάνωση των υποδομών του ΟΦΗ, έχοντας επιδείξει σημαντική δουλειά σε αυτό το τομέα στο παρελθόν στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Τέλος, ερωτηματικά αποτελούν τα ονόματα των Ευάγγελου και Γρηγόρη Παλυβού, μέλη της οικογένειας του Μπούση και αναμένεται να δούμε αν θα έχουν κάποιον σημαίνοντα ή δευτερεύοντα ρόλο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και την άφιξη του Μιχάλη Μπούση που θα συνοδευτεί και με τη Συνέντευξη Τύπου. Όπως ανέφερε ο Μανώλης Βογιατζάκης, ο νέος υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, στη ΓΣ, κανένα μέλος της νέας διοίκησης δε θα απαντούσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αφού ο πρώτος που θα κάνει δηλώσεις είναι ο μεγαλομέτοχος Μιχάλης Μπούσης. Εκεί θα παρουσιαστεί εν συντομία το project, με το οποίο θα τρέξει ο ΟΦΗ και λογικά θα απαντηθούν απορίες για τις κινήσεις που συνέβησαν όλον αυτόν τον καιρό, αναφορικά με την αγορά της ομάδας. Μαζί με τον Μπούση ή και νωρίτερα θα μας παρουσιαστούν και οι νέοι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τμήματα της ομάδας (ήδη γνωρίζουμε σίγουρα τον Λεωνίδα Παπαβασιλάκη για το Τμήμα Μάρκετινγκ).

Την ίδια ώρα, η νέα διοίκηση πρέπει να κοιτάξει και το αγωνιστικό τμήμα. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Nations League ευνοεί την ομάδα, ώστε οι νέες οριστικές εξελίξεις, αλλά και η άφιξη νέων προσώπων στο ΒΑΚ, να φέρει και μια θετική αύρα στα αποδυτήρια. Το καθεστώς μετάβασης έπαψε να υφίσταται, ο ΟΦΗ έχει σταθερή διοίκηση, άρα η χαλαρότητα που ενδεχομένως να υπήρχε στις τάξεις του αγωνιστικού τμήματος, πρέπει να εξαφανιστεί. Οι αλλαγές που θα γίνουν αναφορικά με τα πρόσωπα και η προσθήκη ατόμων στα αποδυτήρια που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με την εμπειρία του Νίκου Παπαδόπουλου, είναι ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα που υπάρχει και να ξεκινήσει μία mini αντεπίθεση, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται και στα οποία ο ΟΦΗ θα παίζει απέναντι σε ανταγωνιστές του για την σωτηρία. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τον Γενάρη που λογικά θα υπάρξουν διορθωτικές μεταγραφικές κινήσεις.

Μετά από καιρό, λοιπόν, κοιτάμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Όχι απλώς επειδή θα υπάρχει μια οικονομική ευμάρεια, που δεν υπήρχε στο παρελθόν, αλλά επειδή υπάρχει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ένα πλάνο, το οποίο ανυπομονούμε να δούμε να μπαίνει, μέρα με τη μέρα, σε εφαρμογή.

Oficrete