ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete

O ΟΦΗ επιστρέφει στην κανονικότητα!

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην κανονικότητα και βάζει σε ισχύ ένα project, το οποίο θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του ιστορικού συλλόγου.

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Μαΐου και ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε τον Πλατανιά στον επαναληπτικό αγώνα των μπαράζ της Super League. Εκείνο το απόγευμα "έσπασαν καρδιές", σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν συναισθηματικό "roller coaster". Οι Κρητικοί με ένα τρομερό "buzzer beater" του Αντίλ Ναμπί στις καθυστερήσεις, έκαναν το 3-2 και παρέμειναν στο "παρά πέντε" στην κατηγορία. Αμέσως μετά παίκτες και κόσμος στις κερκίδες ξέσπασαν σε κλάματα συγκίνησης, όχι λόγω της σωτηρίας, αλλά επειδή όλοι γνώριζαν ότι, μετά από πολλά χρόνια, ο ιστορικός αυτός σύλλογος θα ήταν ελεύθερος να αναπνεύσει ξανά.

Η λέξη "κανονικότητα" μπορεί, λοιπόν, να επιστρέψει στο λεξιλόγιο των φίλων του ΟΦΗ. Μετά από μία τρελή σεζόν, η οποία ξεκίνησε μέσα στην ανησυχία για το αύριο της ομάδας εξαιτίας των χρεών, οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην πρώτη κατηγορία με έναν ισχυρό επενδυτή, τον Μιχάλη Μπούση, αλλά και αγνούς ποδοσφαιρανθρώπους, όπως ο Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης, που στο μυαλό τους έχουν ένα πλάνο, που σιγά σιγά τίθεται σε ισχύ.

Ο ΟΦΗ αναδιοργανώνεται και χτίζεται από την αρχή. Το νέο αυτό οικοδόμημα δε θα θυμίζει σε τίποτα τον ΟΦΗ των τελευταίων 20 χρόνων, αλλά θα έχει μία αύρα των 80s και των 90s, την εποχή που με μπροστάρηδες τους Θεόδωρο Βαρδινογιάννη και Ευγένιο Γκέραρντ, οι Κρητικοί έκαναν τρομερές πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κύριο μότο των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι "κοιτάζουμε μόνο το ποδόσφαιρο", αφού στόχος των Κρητικών είναι να υλοποιήσουν το πλάνο τους, συστήνοντας μία ευρωπαϊκή λογική. Τρανό παράδειγμα ήταν η υποδοχή του Ηλία Πουρσανίδη σε κάθε ομάδα ξεχωριστά πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΟΦΗ, αλλά και η ανακοίνωση των "ασπρόμαυρων" για ένα πανό των οργανωμένων στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αμέσως επόμενος στόχος είναι η αναδιοργάνωση των ακαδημιών της ομάδας του Ηρακλείου. Την εποχή του Γκέραρντ ο ΟΦΗ βασιζόταν στα τμήματα υποδομής του και την παραγωγή νέων παιδιών που θα στελέχωναν την πρώτη ομάδα. Σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσει και ο σύγχρονος ΟΦΗ. Οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου θεωρούν ότι για να χτιστούν οι ακαδημίες, απαιτείται ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Έτσι το ΒΑΚ από το φετινό καλοκαίρι θα υποστεί εκτενές λίφτινγκ, ενώ στα μελλοντικά σχέδια συμπεριλαμβάνονται παραπάνω γήπεδα και ακούγεται μέχρι και η δημιουργία ξενοδοχείου, το οποίο θα στεγάσει παιδιά απ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΟΦΗ δε βιάζεται. Κάθε κατάκτηση θα έρθει βήμα βήμα. Στόχος είναι μία ήσυχη και κανονική χρονιά, με την Ευρώπη να τίθεται ως μακροπρόθεσμος στόχος. Ακόμη και αυτό, όμως, οι Κρητικοί θέλουν να το επιτύχουν με τους δικούς τους όρους. Η φιλοσοφία πλέον της ομάδας του Ηρακλείου μιλάει για όμορφο, επιθετικό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες. Το έδειξαν αυτό οι "ασπρόμαυροι" κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ακόμη και αν τους κόστισε, με βαριές ήττες απέναντι σε Ολυμπιακό (5-1) και ΠΑΟΚ (4-0).

Η μεταγραφική πολιτική του ΟΦΗ, επίσης, αλλάζει. Ζητούμενο δεν είναι η απόκτηση μεγάλων ονομάτων που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία, αλλά η απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών, που μέσα από την επιδίωξη της προσωπικής τους εξέλιξης, θα βοηθήσουν την ομάδα. Η πρώτη μεταγραφή των "ασπρόμαυρων", αυτή του 25χρονου Κοσμά Τσιλιανίδη, έδειξε τις προθέσεις που υπάρχουν στο Ηράκλειο. Τον Ιανουάριο, ακόμη και όταν το ρίσκο ήταν μεγάλο, αφού η ανάγκη για σίγουρες λύσεις ήταν απαραίτητη, η ομάδα του Ηρακλείου παρέμεινε πιστή στο πλάνο της. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης, που πήραν οι Κρητικοί την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ήταν ο 31χρονος Κωνσταντίνος Γιαννούλης, με τους υπολοίπους να είναι κάτω των 27 ετών.

Κατά τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, θα πορευθεί ο ΟΦΗ και την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ πίσω από κάθε μεταγραφή, εκτός από τον προπονητή, θα κρύβονται άνθρωποι με τεχνογνωσία, όπως παραδείγματος χάριν ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος, Γιάννης Σαμαράς.

Έπειτα, λοιπόν, από 20 δύσκολα χρόνια, που συνοδεύτηκαν με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά και παρουσία σε κατώτερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ με ένα οργανωμένο πλάνο, διαφορετικό απ' οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, σχεδιάζει τη νέα σεζόν με ηρεμία.

Ο ΟΦΗ, με ένα τέτοιο όραμα, μόνο ψηλά μπορεί να κοιτάζει και μπορεί να ξαναδώσει ποδοσφαιρική ζωή στην επαρχία, μακριά από τους δύο κυρίαρχους πόλους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί το παράδειγμα και σε άλλες επαρχιακές ομάδες να ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο. Το πλάνο της κρητικής ομάδας οφείλει να πετύχει, γιατί θα κερδίσει, μαζί με τους Κρητικούς, το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

(σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα sdna.gr)

Oficrete