Oficrete

Ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει το σεβασμό όλων των αντιπάλων του

Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Σίμου να έχασε από τον Ολυμπιακό, όμως είναι αποδεκτό από όλους, ότι ο ΟΦΗ με τη φετινή του εικόνα, έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων του.
Ένα λάθος του Γιαννούλη ήταν αρκετό, ώστε ο Ελ Αραμπί να κλέψει και να τροφοδοτήσει τον Καμαρά για το 1-0 του Ολυμπιακού, ένα γκολ που έμελλε να καθορίσει και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΟΦΗ ήταν σε γενικές γραμμές καλός στον ανασταλτικό τομέα, αν και τα ατομικά λάθη δεν έλειπαν, ενώ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ήταν από τις λίγες φορές φέτος, που η ομάδα του Γιώργου Σίμου εμφανίστηκε ανεπαρκής. Η παραπάνω ενέργεια έλειπε, όπως και οι κινήσεις που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Οι σημαντικές απουσίες του ΟΦΗ (Ναμπί, Τσιαλιανίδης) στέρησαν από τον Γιαννιώτη τεχνικό δύο πολύτιμα «όπλα», ενώ το γεγονός ότι παίκτες-κλειδιά δε βρέθηκαν σε καλή μέρα (Σεμέντο, Νέιρα) απέτρεψαν τους γηπεδούχους να κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Ζοσέ Σα. Έτσι, φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε τον εναπομείναντα χρόνο και έφθασε προς τη νίκη.

Πέρα όμως από το αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ είχε πολλά κέρδη χθες. Ανεξάρτητα αν ο ΟΦΗ καταφέρει ή όχι να μπει στα play-off, έχει κατακτήσει το σεβασμό των αντιπάλων του. Όποιος και αν έρχεται στο Γεντί Κουλέ, είτε λέγεται ΠΑΟΚ, είτε Ολυμπιακός, είτε ΑΕΚ, γνωρίζει ότι θα πρέπει να ιδρώσει πάρα πολύ για να πάρει πόντους.

Τρανή απόδειξη η εικόνα του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο, που προσανατολίστηκε περισσότερο πώς να κλείσει τους χώρους, για να μην γίνει απειλητικός ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου παλεύει κάθε παιχνίδι, πιστή στο πλάνο της και με τα μειονεκτήματα ή τα πλεονεκτήματα της, δυσκολεύει τους αντιπάλους της, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της φετινής χρονιάς. Ο ΟΦΗ έχει ξαναμπεί στο «χάρτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό τον υπολογίζουν ξανά και σημειώνουν στο καλεντάρι τους το Γεντί Κουλέ, με κόκκινα γράμματα.

Ο Όμιλος ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπως έκανε και από τον ΠΑΟΚ, αλλά δε θα αργήσει η στιγμή που θα έρθουν και οι μεγάλες νίκες σε τέτοια παιχνίδια. Ο ΟΦΗ συνεχίζει να ακολουθεί πλάνο του και χρονιά με τη χρονιά θα βελτιώνεται, θα γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

Οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση, ώστε να λύσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται φέτος. Οι προσθήκες των Βαφέα και Ουές (έρχεται το καλοκαίρι), δύο εξελίξιμων ποδοσφαιριστών, αποδεικνύει ότι υπάρχει η θέληση να προστεθεί περισσότερο βάθος στην ομάδα και από την επόμενη περίοδο να μη «χάνεται» όταν λείπουν βασικοί του ποδοσφαιριστές.

Η επιτυχία του ΟΦΗ δεν περνά από την πρόκριση στα play-off, αλλά από την βελτίωση από σεζόν σε σεζόν και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει.

Η φετινή σεζόν είναι μονάχα η αρχή και πού μπορεί να φτάσει αυτός ο ΟΦΗ, μόνο το μέλλον θα δείξει. Όλοι ελπίζουμε σε μία κλήρωση στη Νιόν.

Oficrete