Oficrete

Συμπεράσματα από τη Συνέντευξη Τύπου

Η Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο Γεντί Κουλέ ήταν απαραίτητη, καθώς μετά από καιρό ερωτηματικών και διοικητικής εσωστρέφειας, το ΔΣ έδωσε μία ενημέρωση στον κόσμο αναφορικά με ποια φάση βρίσκεται τη δεδομένη χρονική περίοδο η ομάδα.
facebook banner

Αυτή η πράξη της διοικούσας, να προβεί, δηλαδή, στη διεξαγωγή μίας Συνέντευξης Τύπου, αντί μίας απρόσωπης ανακοίνωσης, έδωσε την δυνατότητα να απαντηθούν κάποια ερωτήματα και να περιοριστεί η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τα διοικητικά-οικονομικά τεκταινόμενα της ομάδας, κάτι που προκύπτει βεβαίως από τον δρόμο της εσωστρέφειας που έχει επιλέξει η ΠΑΕ καλώς ή κακώς.

Αρχικά, το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι η τεράστια προσπάθεια του ΔΣ, ορισμένων μετόχων και φίλων της ομάδας, ώστε να μαζευτεί ένα ποσό ικανό να κλείσει τρύπες. Αυτοί οι άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να κρατήσουν την ομάδα όρθια παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη λιγοστή βοήθεια που συνάντησαν. Επιπλέον, απ’ότι ειπώθηκε τα μεγάλα αγκάθια προς τρίτους και τα χρεή προς το Κράτος έχουν φύγει, κάτι που σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δε θα συναντήσει κάποιο πρόβλημα στην τελευταία φάση της αδειοδότησης. Επίσης, σειρά έχει η οικονομική ικανοποίηση των νυν ποδοσφαιριστών, ειδικά αφού κλείσει το θέμα της αδειοδότησης, πρώτον για να επιβραβευτεί η προσπάθεια τους και η άνοδος της ομάδας στην Super League και δεύτερον να μην υπάρξει πρόβλημα με τους παίχτες την επόμενη περίοδο.

Ακόμη, η κίνηση να κυκλοφορήσουν από τώρα τα εισιτήρια διαρκείας δείχνει ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται επιπλέον χρήματα και μάλιστα άμεσα. Άλλωστε πράγματι όπως ειπώθηκε, η περίοδος αυτή είναι νεκρή και ήδη άλλες ομάδες, όπως η Λάρισα, έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα του ΟΦΗ. Τέλος, αναφορικά με το οικονομικό, ο Κώστας Καζανάκης, ανέφερε μία σωστή κουβέντα ότι «o ΟΦΗ δεν μπορεί να ζητιανεύει κάθε μέρα για να πληρώνει.» Αυτό αποτελεί μήνυμα προς τους μετόχους που αθετούν τις υποσχέσεις τους, ενώ δείχνει την επιθυμία ότι εφόσον ο ΟΦΗ πορευθεί με λίγους και μικρούς χρηματοδότες, πρέπει να αποκτήσει ένα πλάνο, προκειμένου να αυτοχρηματοδοτείται και να μην «τρέχει» σε «συγγενείς και φίλους» κάθε φορά που θα έχει ανάγκη από ρευστό.

Μπορεί, βέβαια, να μην υπάρχει κάποιο master plan, ή τουλάχιστον εμείς να μην το γνωρίζουμε, πάντως φαίνεται ότι υπάρχουν σημάδια οργάνωσης. Από την οικονομική τάξη που μίλησε ο Αλετράς και την γνώση του χρέους (είναι σημαντικό να ξέρεις πού χρωστάς, πόσο και μέχρι πότε), μέχρι και από τις μικρές παρεμβάσεις στο Γεντί Κουλέ με τον ηλεκτρονικό πίνακα και τα LED διαφημιστικά. Μπορεί οι αισθητικές «πινελιές» να είναι λεπτομέρειες, αλλά φανερώνουν πράγματα για το επίπεδο στο οποίο θέλουν να κινούνται οι διοικούντες. Το οργανωτικό στο αγωνιστικό κομμάτι βγάζει απόλυτη υγεία, αφού οι ανανεώσεις των μέχρι τώρα ποδοσφαιριστών, δείχνουν τον βαθμό συνεργασίας μεταξύ ΔΣ και Νίκου Παπαδόπουλου.

Κλείνοντας, ένα ερώτημα που προκύπτει από την Συνέντευξη Τύπου και χρήζει απαντήσεων είναι η σχέση μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Η αναφορά στο ζήτημα του Παπαβασιλείου δείχνει έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Στο σύντομο μέλλον, πάντως, όποιο πρόβλημα υπάρξει μεταξύ τους πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς οι Ακαδημίες της ομάδας παραμένουν ξεκρέμαστες και δε νοείται σε ομάδα Super Leugue, και ειδικά του βεληνεκούς του ΟΦΗ, να υπάρχει τέτοιο κενό στις υποδομές της.

Oficrete