Oficrete
19/06/2018 - 16:56

Οι μνήμες στους Ομιλίτες είναι ακόμα νωπές

Με την επαγγελματική μου, ιδιότητα, αυτή του δικηγόρου, που μόχθησε για την επανεκκίνηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά και εμφορούμενος πάντοτε από τα πιο αγνά Ομιλίτικα αισθήματα, θέλω να καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις μου, με αφορμή την ολοκλήρωση της αγωνιστικής διαδικασίας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μανώλης Φωτάκης
Το Πρωτάθλημα της Football league της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 περατώθηκε και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στέφθηκε Πρωταθλήτρια.
Αλήθεια ποιος θα το πίστευε αυτό τον Γενάρη του τρέχοντος έτους;;

Η απάντηση σίγουρα είναι αβίαστα σχεδόν, κανείς, παρά μόνο οι ονειροπόλοι και υπεραισιόδοξοι.

Τούτο γιατί η νεοσύστατη, μα με επωνυμία που ξυπνούσε μνήμες, «ΠΑΕ ΟΦΗ 1925», εμφάνιζε εικόνα παντελούς διάλυσης.

Ποδοσφαιριστές αποχωρούσαν για «άλλες πολιτείες» σε ομάδες και δη ανταγωνιστικές και ο Προπονητής, προβληματίζονταν έντονα, πως θα συγκροτήσει ενδεκάδα στον αγώνα με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στο Ηράκλειο.

Έχουν περάσει τέσσερις (4) ολόκληροι μήνες μα οι μνήμες είναι πολύ νωπές ακόμη.

Η χαρά όμως είναι περίσσια, αφού με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, επιστρέφει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας της «SUPER LEAGUE».

Τι έγινε και ανεστράφη το κλίμα;;;
Πως έγινε το θαύμα ;;
Επρόκειτο για ένα κακό όνειρο που είχε όμως καλό ΤΕΛΟΣ;;

Και όμως μέχρι το Γενάρη παρακολουθούσα τον Tύπο στην ΚΡΗΤΗ και τα αθλητικά ένθετα, ακόμη και αυτά που ξεχειλίζουν από αγάπη στην Ομάδα. Πουθενά, μα πουθενά δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη, ότι στην ΠΑΕ ΟΦΗ, κάτι δεν πήγαινε καλά. Αντίθετα υπήρχε διάχυτη η εντύπωση, ότι όλα κυλούσαν ομαλά. Οι παίκτες έγραφαν: «πληρωμένοι και γι’ αυτό ευχαριστημένοι». Γίνονταν μάλιστα και σχέδια για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Κεραυνός εν αιθρία, ξαφνικά με αποχωρήσεις και με πληροφορίες που διέρρεαν πλέον, ότι στον ΟΦΗ, υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και χρέος... Χάος….

Σε λίγο πληροφορούμαστε, ότι στη νεοσύστατη ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 δεν υπάρχει Διοίκηση και ότι ο Ιδρυτής της ΠΑΕ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΦΗ, θα προσφύγει στα Δικαστήρια για το διορισμό προσωρινής Διοίκησης.

Η «ΠΑΕ ΟΦΗ1925», έμοιαζε με λεωφορείο που του είχαν σπάσει τα φρένα στην κατηφόρα και το μοιραίο φαίνονταν, αναπόφευκτο!!

Τι άλλαξε και τα πράγματα ανεστράφησαν;;;

Σίγουρα, κατά την άποψη μου, το θαύμα επετεύχθη, χάρη, κύρια, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Νίκου Παπαδόπουλου και των παικτών του. Ο τελευταίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να αναλάβει και πρωτοβουλίες πέραν των αρμοδιοτήτων του και τούτο για να προλάβει γεγονότα.

Η ΠΑΕ, πορεύτηκε αρκετά με προσωρινή διοίκηση, μέχρι να βρει, «απάνεμο λιμάνι».
Σίγουρα στην παρούσα φάση, επικρατεί η χαρά της επικράτησης και του κατορθώματος της κατάκτησης της πρώτης θέσης.

Δεν χωρούν στο μυαλό κανενός άσχημα σενάρια και νέφη.
Όλοι ανυπομονούμε να γευθούμε τη χαρά της Νίκης, όμως μοιραία τα γεγονότα μας γεννούν προβληματισμό:

Ειδικά σε εμάς που μοχθήσαμε με την αναγέννηση της ΠΑΕ, που βιώσαμε τη χρεωκοπία στο πετσί μας, δηλ. το χρέος των 13.000.000 €, που ήταν ο ολετήρας που έσπειρε την καταστροφή και τη διάλυση της ιστορικής «ΠΑΕ ΟΦΗ».

Διαβάζοντας, όμως και πληροφορούμενος, διαρκώς, για καινούργιο χρέος και εξυγίανση, δεν μπορώ να μην προβληματιστώ, αλλά και να εκπλαγώ.

Αλήθεια πότε πρόλαβε να δημιουργηθεί αυτό το χρέος; Ποιος το δημιούργησε και γιατί;
Άραγε τα λάθη του παρελθόντος δεν δίδαξαν κάποιους;
Για ποιο λόγο άραγε αυτά συνεχίστηκαν, καθώς και οι παθογένειες του παρελθόντος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους των 13.000.000 € ήταν προς στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, ήδη ΕΦΚΑ. Τούτο σε μια εποχή ο Ελληνικός Λαός κυριολεκτικά στενάζει και είναι σε απόγνωση.

Είναι επιτρεπτό, λοιπόν, καταργηθείσης και της διάταξης που μας επέτρεψε να επανιδρύσουμε την ΠΑΕ ΟΦΗ, να συνεχίζουμε, χωρίς να έχει συμβεί τίποτα απολύτως;

ΜΑ φυσικά ΟΧΙ, ο πέλεκυς θα επιπέσει επί των κεφαλών όλων μας, αφού η τιμωρία πλέον θα είναι σκληρή.

(Συνεχίζεται...)

Oficrete