Oficrete
23/04/2018 - 17:47

Από την καρδιά κερκίδας (reloaded)

Όταν σου ζητάνε επισταμένως δυο καλοί φίλοι που και τι δεν έχετε περάσει για δεκαετίες ζώντας σε κυρίαρχη θέση προτεραιοτήτων την ιστορία του Όμιλου ,να αποκτήσεις την δική σου γωνιά, να έχεις την δυνατότητα να καταθέτεις την, συχνά, αιρετική άποψη σου, τότε η απάντηση δεν μπορεί να είναι αρνητική.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης

Πόσο μάλλον, όταν αυτό συμβαίνει σε μια κομβική εποχή για τον ΟΦΗ, σε μια χρονιά που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, αποχαιρετώντας το παιδικό σου ίνδαλμα, τον προπονητή, τον δάσκαλο ζωής, όχι μόνο ποδοσφαιρικό, τον αλησμόνητο Γκεραλντάκη. Την ίδια μάλιστα στιγμή, ακόμη κι λίγο μετά το «ύστατο χαίρε» στον Ευγένιο, που τα νέα ανέφεραν ότι υπάρχει μαζική αποχώρηση παικτών κι γίνετε αγώνας για να συμπληρωθεί η ομάδα για το επόμενο παιχνίδι. Και να περίπου 100 μέρες αργότερα, το θηρίο έχει αναγεννηθεί και μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο. Μια άνοδο μάλιστα που καλώς εχόντων των πραγμάτων έρχεται όπως αρμόζει στον πρίγκιπα της Κρήτης, συνοδευόμενη με την κούπα του πρωταθλητή. Όπως και να χει, διαφορετικό είναι να ανεβαίνεις πρώτος και καλύτερος από ότι σε τραγελαφικά μπαράζ κάμποσες εβδομάδες μετά την λήξη του πρωταθλήματος.


Γράφοντας, είναι αδύνατο να μην κάνω τον συνειρμό. Σα να μοιαζε νομοτελειακό αυτό που έγινε πριν μερικά χρόνια, πως ανέβηκε η ομάδα και πως έπεσε εξαιτίας της κακοδιαχείρισης που συνέβαινε. Αλλά ας μην σταθούμε στο παρελθόν. Προτιμώ εδώ να μιλάμε για το παρόν και το μέλλον. Καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάμε το παρελθόν, να μαθαίνουμε από τα λάθη που έχουν συμβεί για να μην επαναλαμβάνονται.
Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον .


Κι εμείς θέλουμε ο Όμιλος και κατ΄επέκταση το κρητικό ποδόσφαιρο αλλά και η Κρήτη γενικότερα να έχει μόνο οφέλη μέσα από την συνεχή βελτίωση του ποδοσφαιρικού του ομιλίτικου «προϊόντος». Ο ΟΦΗ άλλωστε είναι η κυρίαρχη ομάδα που έχει την δυναμική να αποτελέσει the next best thing στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Αρκεί να λειτουργήσει σωστά, να οργανωθεί άρτια, να υπάρξει βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο για την επίτευξη των στόχων.
Βέβαια, επιστρέφοντας στην σκληρή, τριτοκοσμική καλύτερα πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου τα σημαντικότερα συμβαίνουν πίσω από κουρτίνες κι όχι εντός αγωνιστικού χώρου, το συμπέρασμα που γεννάται είναι μοναδικό.


Χρειαζόμαστε, σαν ΟΦΗ, σαν Κρήτη, σαν Ελλάδα να γίνουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στεγανά, θεσμικό και νομικό πλαίσιο που δεν θα λειτουργεί κατά το δοκούν, που δεν θα ελέγχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ από τον παράγοντα που θα παίρνει ευκολότερα το πρωτάθλημα. Που δεν θα χρειάζεται να επιβιβαστείς σε άρματα για να επιβιώσεις, που δε θα υπάρχουν ομάδες σφραγίδες με 200 εισιτήρια.


Χρειαζόμαστε ένα υγιές ποδόσφαιρο που θα συνεισφέρει στην υγιή οικονομία, που θα αποκρούει κρατικόδιαιτους ή υπόδικους παράγοντες, που θα είναι διαυγές σαν κρυστάλινο νερό από τις πηγές του Ψηλορείτη.
Ο ΟΦΗ οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην δημιουργία ενός νέου ελληνικού ποδοσφαίρου που θα προάγει την ευγενή άμιλλα, που θα περικλείεται από ισονομία και αξιοκρατία.
Είναι μονόδρομος λίγα χρόνια πριν τα 100 χρόνια της ομάδας να προάγουμε τον πολιτισμό, την βαριά κληρονομιά όλων των Ελλήνων. Είναι ο μονόδρομος που θα μας οδηγήσει στην κορυφή …


Αυτά σαν ορεκτικό! Θα έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε στα μικρά αλλά και στα μεγάλα, στα διαχρονικά αλλά και στα καινοτόμα που αφορούν τον Όμιλο μέσα από αυτήν την γωνίτσα.
Να ευχηθώ σιδεροκέφαλοι στους φίλους που τρέχουν για αυτήν την ιστοσελίδα, καλή μας αρχή, να καταφέρουμε να κάνουμε τον ΟΦΗ, βάζοντας ένα τοσοδούλι λιθαράκι, ακόμη μεγαλύτερο, ένα κυρίαρχο πρίγκηπα της Κρήτης!

Oficrete