Oficrete
24/04/2019 - 15:15

Γιατί ρε παιδιά;

Ξενερώσαμε λίγο την Κυριακή, όμως μια μάχη έληξε ισόπαλη, δε χάθηκε ο πόλεμος.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης
Ευτυχώς, είναι μια ισοπαλία που μπορεί να μη στοιχίσει τίποτα απολύτως. Ελπίζω πάντως να μη γίνει καμιά «ομορφιά» στα Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική. Σε κανένα φυσικά δεν αρέσει η ομάδα του να εξαρτάται από άλλους, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο ιδιαίτερο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που μας συνηθίζει σε «ομορφιές» τις τελευταίες αγωνιστικές, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να κοιμάσαι ήσυχος. Ιδιαίτερα όταν τα βράδια γίνονται πιο θερμά κατά τον Μάη.

Η ζωή όμως είναι πάντα καλύτερη όταν κρατάς αισιόδοξη στάση, οπότε ας είμαστε αισιόδοξοι. Για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πριν από αυτό όμως θα γκρινιάξω. Επιτρέψτε μου δηλαδή κιόλας. Γκρινιάζω γιατί ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα να προβλέπονται, ενώ οι αστοχίες είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

Τόσο κατά την διάρκεια του ματς, αλλά και την εβδομάδα πριν από αυτό με ενόχλησαν κάποια πράγματα. Ίσως το ενόχλησαν δεν είναι ο πιο δόκιμος όρος, χρήζουν κριτικής καλύτερα.

Στη διάρκεια λοιπόν της εβδομάδας που πέρασε, είχαμε την παράδοση στην κυκλοφορία εκείνου του κομματιού του ΒΟΑΚ, στο οποίο εκτελούνταν έργα τους τελευταίους μήνες. Όσοι ζουν ή εργάζονται ανατολικά του Ηρακλείου είχαν ταλαιπωρηθεί για ικανό διάστημα, κινούμενοι από την παλιά «εθνική οδό». Τα εισαγωγικά γιατί κάθε άλλο παρά τέτοια είναι.

Πρόκειται για ένα κομμάτι του ΒΟΑΚ, εκείνο με τη μεγαλύτερη κίνηση του θερινούς μήνες σε όλο το νησί, αν αναλογιστούμε ότι οι ξενοδοχειακές κλίνες από τα όρια του Δήμου Χερσονήσου έως τα θέρετρα του νομού Λασιθίου, πρέπει να αποτελούν το 50% των ξενοδοχειακών κλινών ολόκληρης της Κρήτης.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στον πολύπαθο ΒΟΑΚ έχουν χάσει την ζωή τους χιλιάδες ψυχές. Είμαι σίγουρος δε, ότι οι περισσότεροι από μας έχουν κλάψει κάποιο δικό τους, συγγενή, φίλο ή συγχωριανό που «έφυγε» ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Είναι αναμφισβήτητα πολύ λυπηρό. Γνωστά αυτά και χιλιοειπωμένα.

Η γκρίνια μου έγκειται στο γεγονός ότι πριν ακόμη στεγνώσει η μπογιά από τις διαγραμμίσεις, κάποιοι εξυπνάκηδες πρόλαβαν να αφήσουν το σημάδι τους πάνω στα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Έγραψαν ΟΦΗ, Snakes και άλλα συναφή πάνω στα σήματα.

Δηλαδή γούαου! Την παντέρμη μαγκιά και Ομιλοφροσύνη!

Για φαντάσου δηλαδή να προσπαθεί κάποιος να διακρίνει τι λέει το σήμα και να πάει να στουκάρει. Θα νιώσεις υπερήφανος εσύ που με ένα σπρέι έκανες τη μαγκιά σου;

Ή μήπως νομίζεις ότι εξυψώνεις τον ΟΦΗ ή τους Σνέηκς με αυτήν την κίνηση; Το αντίθετο κάνεις, προσβάλλεις και τον ΟΦΗ και τους Σνέηκς. Αμφότεροι έχουν πολύ μεγάλη ιστορία για να την αμαυρώνουν κάποιοι με τέτοιες χαζομάρες.

Πραγματικά είναι εξοργιστικό. Το έχω ξαναθίξει σε παλαιότερο άρθρο, δε θα κουραστώ ποτέ να το λέω.

Δε γράφουμε πάνω σε σήματα ΚΟΚ. Τα σεβόμαστε. Υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη και ασφαλέστερη. Το ίδιο φυσικά και για τα μνημεία.

Να το βάζουμε το ρημάδι να δουλέψει λίγο. Μαγκιά είναι να σκέφτεσαι πριν να πράξεις και να καταλαβαίνεις τις συνέπειες των πράξεών σου.

Ελπίζω να διορθωθεί άμεσα αυτή η παρασπονδία, γιατί όπως λέμε και ξαναλέμε από αυτό το μετερίζι, η νέα εποχή του ΟΦΗ, η εποχή του Μπούση και των Σαμαροπουρσανιδων πρεσβεύει πάνω από όλα το ήθος.

Είναι το ήθος αυτό που θα μας ξανακάνει πρώτα μεγάλη ομάδα. Πριν ακόμη και από όποιες αγωνιστικές επιτυχίες, τις οποίες μάλιστα δεν τις θέλουμε αν δε συνάδουν με τις σωστές νοοτροπίες!

Το επόμενο κομμάτι που μου δίνει αφορμή για γκρίνια, έγινε στο ημίχρονο του αγώνα.

Σέβομαι κάθε προσπάθεια που γίνετε στον Α.Σ. ΟΦΗ, χάρηκα όπως όλοι μας για τις επιτυχίες στο βόλεϊ και το γυναικείο ποδόσφαιρο, εύχομαι ανάλογες επιτυχίες σε κάθε τμήμα του ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Αναλογιστείτε όμως την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Όμιλος είχε αλλεπάλληλες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Πόσο μεγάλη χαρά είχαμε! Αν όμως δεν είχε κερδίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο βασιλιάς των αθλημάτων, στο ΟΑΚΑ, υπήρχε περίπτωση να ήμασταν τόσο χαρούμενοι; ΟΧΙ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν λάθος να γίνει ο γύρος του θριάμβου στο ημίχρονο του ματς με την Τρίπολη. Πρώτα έπρεπε να καθαρίσουμε το ματσάκι με τον Αστέρα και μετά να πανηγυρίσουμε για τα πρωταθλήματα σε βόλεϊ και γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αν ψάξει κάποιος στον παγκόσμιο αλμανάκ, θα δει πως επαληθεύεται αυτό. Στατιστικώς μια ομάδα που γιορτάζει κάτι, που κάνει εγκαίνια, που κάνει μια εκδήλωση τέλος πάντων άσχετη με το κυρίως πιάτο που είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας, δεν επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποπροσανατολισμός θες, χάσιμο της αυτοσυγκέντρωσης, δεισιδαιμονία, μεταφυσική, ό,τι θες. Πρώτα όμως παίρνουμε το ματς και μετά πανηγυρίζουμε για ό,τι άλλο.

Προσωπική μου άποψη η παραπάνω, επαληθευμένη τις περισσότερες φορές, δυστυχώς έτσι έγινε και την Κυριακή.

Και κάτι ακόμη, επειδή λόγω του sold out αναγκάστηκα για κάποια λεπτά να κάτσω μεταξύ αγνώστων. Άλλαξα θέση πολύ γρήγορα, γιατί λάμβανα αρνητική ενέργεια.

Ώχ, η ομάδα δεν παίζει καλά, μας παίζει ο Αστέρας, κλπ. Ήδη από το 5ο λεπτό.

Προτροπή:

Όταν πάμε στο γήπεδο, παίρνουμε μόνο θετική ενέργεια μαζί μας. Πηγαίνουμε για να υποστηρίξουμε, να ωθήσουμε, να βοηθήσουμε. Δεν αρχίζουμε τις γκρίνιες στο 10ο λεπτό.

Δόξα τω θεό, έχουμε πάρει ματς που δεν μπήκαμε τόσο καλά. Τα δυο ματς φέτος με τον ΠΑΟ ήταν έτσι, το προηγούμενο με τον ΠΑΣ ήταν έτσι. Δε χρειάζονται οι γκρίνιες πριν να κριθεί κάτι. Σαν παράκληση αυτό.
Σημείωση, μόλις άλλαξα θέση, προτιμώντας να μείνω όρθιος ψηλά στην θύρα 6, κερδίσαμε το πέναλτι. Θα μου πεις, ρε Κανάκη, πολύ στην μεταφυσική μας τα ρίχνεις σήμερα. Όπως θέτε πείτε το. Η ουσία κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ώρα για βαθμολόγηση όμως τώρα:

Σωτηρίου: 7

Σταθερά καλός ο Δημήτρης, δεν έχει καμιά ευθύνη στο γκολ, που είναι το πρώτο που δέχεται από καθαρή φάση (όχι πέναλτι ) από τότε που πήρε φανέλα βασικού.

Μπράουν: 7

Είχε όρεξη, ήταν καλός αμυντικά. Πολλές φορές ζήτησε μπάλα προωθούμενος, αλλά τα χαφ δεν τον τροφοδότησαν.

Κοροβέσης: 6

Όχι τόσο καλός όσο σε προηγούμενα παιχνίδια. Προσπάθησε πάντως, αλλά βρήκε διαβασμένη άμυνα όσον αφορά τις προωθήσεις του.

Ποτουρίδης: 6

Σε γενικές γραμμές καλός. Στοίχισε ο τραυματισμός του, φάγαμε γκολ από το κέντρο της άμυνας.

Γιαννούλης: 7

Έχει κάνει καλύτερα παιχνίδια, χωρίς λάθη πάντως.

Μεγιάδο: 9

Ο καλύτερος του γηπέδου. Η μπουλντογκάρα μας. Όταν ψωνίζεις αμυντικό χαφ Λατινοαμερικάνο, κάτι τέτοιο ψάχνεις.

Σασί: 3

Πολύ κακό ματς. Εκεί που μας έφτιαξε την προηγούμενη εβδομάδα, κινήθηκε όχι σε ρηχά νερά - σε βαλτώδη. Έπρεπε να είχε γίνει αλλαγή νωρίς.

Νάστος: 6

Κομψί - κομψά. Πολλές φορές καθυστερεί την ανάπτυξη, δε βλέπει γήπεδο, όπως στις περιπτώσεις με Μπράουν. Δεινοπάθησε από τα χαφ των αντιπάλων.

Γιακουμάκης: 7

Είχε όρεξη και πάθος, έφαγε και έδωσε ξύλο. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο βολ - πλανέ από το πέναλτι, θα κάναμε καλύτερο Πάσχα

Βαζ: 7

Άργησε να πάει στην καλή του θέση στα πλάγια. Είχε διάθεση, προσπάθησε, ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα. Όχι τίποτα άλλο, έχουμε χάσει αρκετά πέναλτι φέτος.

Φελίπε Φερέιρα: 6

Πάλεψε, έψαξε τις κούρσες, ξαναέκανε εκείνη την κίνηση που τους αφήνει πίσω όλους, φτάνοντας αρκετά πλάγια για να πλασάρει. Αν το δουλέψει και πετάει την μπάλα στα δίχτυα, ποιος στις χάρες του, αλλά και στις δικές μας. Κακώς έγινε αλλαγή, μπορεί να σου κάνει μια φάση από το πουθενά και να πάρεις το ματς.

Κυριακίδης: 6

Δημιουργικά ήθελε κάτι ακόμη. Να παίζει με πιο καθαρό μυαλό ίσως.

Ναμπί: 7

Μπήκε ορεξάτος ύστερα από μεγάλη απουσία. Χόρεψε τους αντιπάλους σε αρκετές περιπτώσεις. Έπρεπε να μπει πιο νωρίς ίσως.

Παραλίγο όμως να το ξεχάσω. Έχω γράψει αρκετό καιρό τώρα ότι η γνώμη μου είναι ότι αναδιάρθρωση δε θα γίνει. Επιμένω. Ακόμη και αν γράφουν τα σάιτ ότι προχωράει το θέμα, τελευταίες πινελιές και άλλα τινά. Αυτό για διάφορους λόγους.

Παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο ήδη κάποιες δεκαετίες πολύ στενά. Έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές τις τελευταίες φορές να υπάρχουν ανατροπές στο φινάλε. Αναφέρομαι στα διοικητικά όργανα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε εκλογική χρονιά, όπως η φετινή.

Εκτός από αυτό, πρόκειται για μια προχειρόδουλεια που έγινε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση. Θίγει συμφέροντα όχι μόνο σε ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών, αλλά και στις χαμηλότερες. Φανταστείτε ότι ομάδες όπως ο ΟΦΙ ή ο Ιάλυσος, επένδυσαν για να ανέβουν κατηγορία, πήραν το πρωτάθλημα, αλλά δε θα ανέβουν. Πόσο άδικο είναι αυτό; Πόσο άδικο είναι για τις ομάδες σε κάθε κατηγορία να μη γνωρίζουν το μέλλον τους, ενώ τα πρωταθλήματα διεξάγονται ακόμη.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο χρειάζεται διορθωτικές δομικές κινήσεις στην χώρα μας. Αλλά σε σωστές και υγιείς βάσεις, με καθολικές και τελεσίδικες συμφωνίες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Ας καταλάβει επιτέλους ο κάθε Βασιλειάδης ότι το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία θεάματος που μπορεί αν επιφέρει πολυποίκιλα οφέλη σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Αρπακολλατζίδικες δουλειές, όπως αυτά που πάει να κάνει, περισσεύουν.

Κ. Υπουργέ, έχεις αποτύχει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς!

Υγ4. Θα σπάσουμε ρεκόρ απόψε, αλλά οφείλω να το πω. Παίζει ο ΟΦΗ ματς τελικό, έχει sold out. Την ίδια ώρα παίζει και η Ξάνθη ματς κατηγορίας, έστω με τον πιο αδύναμο αντίπαλο. Με το ζόρι 1000 εισιτήρια (και αν). Δεν χωράς κερά – Ξανθούλα στη Σούπερ Λιγκ. Παίζεις κοντά 30 χρόνια και δεν έχεις φίλαθλη βάση. Φτιάξε πρώτα και μετά ξαναέλα. Για να μη μιλήσω για την Χαλκηδόνα των 892 μ.ο εισιτηρίων στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Υγ44. Ζητούσε ο αρχισυντάκτης κάτι για τα γενεθλιάκια μας, εδώ στο oficrete, αλλά είχα ένα αγρό να αγοράσω και του το ανέβαλα για το σημερινό αρθράκι.

Ήταν το Γενάρη - Φλεβάρη του 18, μόλις είχε αρχίσει να ανασαίνει η ομάδα που με είχε πιάσει στο ψηστήρι. Ετοιμάζουμε κάτι,σε θέλουμε μαζί. Θέμε την πολυλογία σου δηλαδή.

Ρε Γιάννη, να του λέω, δεν έχω χρόνο πια, τέλειωσα εγώ με αυτά. Μπίρι – μπίρι αυτός σε κάθε ματς που συναντιόμαστε. Ύστερα άρχισαν τα τηλέφωνα από τον Μακρατζάκη.

«Ρε μαλάκα, θα συμμετέχεις. Θα είναι ο Σμπώκος, ο Κουγιουμουτζής, ο Τσαμάνδουρας, ο Τσακαλάκης, ακόμη και ο Φωτάκης θα ξεκλέβει λίγο χρόνο, που ξέρεις πως πνίγεται στην δουλειά. Θα βρεις και συ το χρόνο, το ξέρω ότι στην σεζόν πας σαν τον Βέγγο. Όποτε μπορείς». Με έψησε ο Χανιώτης, τι να κάνω, έχει πειθώ. Η παρέα είναι ασύλληπτη και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι παρέες γράφουν ιστορία. Η συγκεκριμένη δε, το 'χει ξανακάνει, με την αρωγή αρκετών ακόμη βέβαια, κάποιοι εκ των οποίων προστέθηκαν στην πορεία.

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Ταράξαμε κάπως τα λιμνάζοντα νερά των αθλητικών σάιτ της πόλης. Μόνο να βλέπατε τι γίνετε στα διαδικτυακά μας γραφεία. Εκεί και αν γράφονται ιστορίες.

Σιδεροκέφαλοι όλοι μας να ευχηθώ, να έχουμε πολλούς και καλούς χρόνους εμείς και η καψούρα μας, ο ΟΦΗ. Να έχουμε μόνο ευχάριστα να γράφουμε, έρχονται άλλωστε τα καλύτερα χρόνια για τον ΟΜΙΛΟ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του oficrete, γιατί αξίζει πολλά πραγματικά να είσαι μέλος αυτής της ομάδας!

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

Δείτε το Video

Oficrete