Oficrete
24/12/2019 - 18:26

Και η μπάλα στην κολύμπα!

Κανονικά το ματς "water polo" στο Αγρίνιο, θα έπρεπε να το περιγράψει ο παλιός μας φίλος ο Μανώλης ο Δανδουλάκης.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης
Να πει ξανά και ξανά το αλησμόνητο «και η μπάλα στην κολύμπα». Όχι τίποτα άλλο, το γήπεδο δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια τεράστια ή αν θέλετε πολλές μικρές «κολύμπες».

Τα είπε ο Γιάννης την Δευτέρα, τα είπε ο Χρίστος ήδη από την Κυριακή το βράδυ.

Πέσαμε θύμα, της ανικανότητας του διαιτητή, της προχειρότητας και της έλλειψης σεβασμού της διοργανώτριας αρχής προς τις ομάδες, τους φιλάθλους, το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Πιστέψτε με, αυτά θα έγραφα ακόμη και αν δεν είχαμε χάσει. Ήταν ένας βιασμός του αθλήματος. Οι κύριοι που αποφάσισαν την διεξαγωγή, πολλά ακούστηκαν την Δευτέρα, θα έπρεπε να ντρέπονται. Όταν οι δυο ομάδες συμφωνούν να μη διεξαχθεί ένα ματς, εκτός των άλλων προστατεύουν το κεφάλαιο τους, τους ποδοσφαιριστές. Αν υπήρχε ένας σοβαρός τραυματισμός, αν ένας ποδοσφαιριστής έχανε την σεζόν, πως θα αισθάνονταν;

Γι'αυτό και μόνο τον λόγο ο ΟΦΗ, κέρδισε από αυτόν τον αγώνα. Δεν τραυματίστηκε κάποιος. Αν θέλουμε να βρούμε το μοναδικό κέρδος. Το οποίο προκύπτει, γιατί ουσιαστικά ο διαιτητής αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Γιατί μέχρι που κόλλησε η μπάλα στην ... κολύμπα για τους Αγρινιώτες, ακόμη και σε αυτό το τερέν, πως να το θέσω, στο δικό τους μισό παιζόταν το ματς. Είχε κάποιες ευκαιρίες ο ΟΦΗ, που προσπαθούσε να δώσει την μπάλα στον ... φουνταριστό στον αγώνα "water polo" που διεξαγόταν.

Καταδεικνύει αυτός ο τραγέλαφος, το προϊόν ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Αν τα "βουβάλια" συναντούσαν αυτές τις καιρικές συνθήκες, δε νομίζω να αμφιβάλει κανείς, για την 24ωρη αναβολή.

Γίνεται πολύς λόγος, για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων των "βουβαλιών" τις τελευταίες μέρες.

Στο Αγρίνιο είναι η χαρακτηριστικότερη αλλοίωση αποτελέσματος, για τον ΟΦΗ τη φετινή χρονιά. Ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλοίωση είχαμε σε άλλους αγώνες. Με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟ. Ακόμη και στο νικηφόρο ματς με τον Άρη, ο ΟΦΗ είχε κακή διαιτησία, ας μην αναφερθούμε στα "κουκούτσια" των εκτός έδρας.

Ξενερώνω να στέκομαι στη διαιτησία, αλλά ουσιαστικά, όλοι το ξέρουν αυτό, παίζει το δικό της κυρίαρχο ρόλο.

Δε θα μπει ο ΟΦΗ, όμως, σε αυτό το αρρωστημένο γαϊτανάκι των δηλώσεων και των ανακοινώσεων. Θα γίνουμε τόσο καλοί, που θα κερδίζουμε και με κόντρα διαιτησία.

Αυτός είναι ο στόχος, δεν το διαισθάνεστε;

Αυτό που μένει, πάντως, από το Αγρίνιο είναι η έλλειψη σεβασμού, το φτύσιμο πιο ωμά, από τη διοργανώτρια αρχή για τον κόσμο που περιμένει όλη την εβδομάδα να δει την ομάδα του, για το φίλαθλο που περιμένει να δει ένα καλό ματς. Πόσο μάλλον για τους ποδοσφαιριστές, όπως είπαμε.

Όσο δύσβατος και αν είναι ο δρόμος, εμείς θα τον ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι, υπηρετώντας το ποδόσφαιρο, γελώντας με τη φαρσοκωμωδία τους.

Παραρτήματα, αποχές (επ’ αόριστον, να έρθουν ξένοι διαιτητές) και τον Δήμαρχο Βόλου - ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, με ΑΦΜ Πύδνας Κίτρου - μεταφραστή να δηλώνει ότι οι τραμπουκισμοί δε συνάδουν με το ποδόσφαιρο. Ανάλογης ειλικρίνειας δήλωση, με το «δεν ξέρω πως παίζεται το στοίχημα».

Με το καλό να έρθουν οι ξένοι. Να δούμε αν θα συνεχίσουν το μπούλινγκ τα "βουβάλια".

Γιατί ποιος ξέρει, αν χαμπαριάσει η ΟΥΕΦΑ τι παίζεται στο Ελλάντα, να προβεί σε δραστικά μέτρα. Ίσως να τους αποβάλλει από το πρωτάθλημα, θα ήταν μια καλή ιδέα.

Λέτε να πέσει καμιά τέτοια βόμβα; Εδώ βρήκε ο ΟΦΗ την υγειά του, όλα να τα περιμένεις σε αυτήν την ζωή.

Κλείνοντας την underάρα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο που μας διαβάζει, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και μια καλύτερη χρονιά.

Για τον Όμιλο, σίγουρα θα είναι. Είμαστε ακόμη στην αρχή και ο άνεμος είναι ούριος!

Oficrete