Oficrete
28/10/2020 - 10:00

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες!

Π.Γ (Το αντίθετο του Υ.Γ.): Το άρθρο θα είναι μεγάλο και αναλυτικό.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης
Για όσους μπορούν. Όσοι δεν μπορούν, ας φύγουν τώρα. Υπάρχουν πολλά προς ανάλυση, προς συζήτηση. Για όποιους αρέσει. Για όσους δεν αντέχουν τα long stories, στο καλό και από το πεζοδρόμιο.

Αφού περίμενα να περάσουν 48 ώρες από το ματς της Τρίπολης, να ηρεμήσει το πνεύμα λίγο, να καταπραϋνθεί ο εκνευρισμός, με δεκάδες σκέψεις σχετικά με το ματς που οδηγούσαν πάντα σε πιο σφαιρικές συμπεράσματα, για τη συμπεριφορά που γνωρίζει ο ΟΦΗ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πέρασαν αυτές οι σκέψεις από κόσκινο, το αποτέλεσμα όμως δεν άλλαξε. Γράφτηκε, εξάλλου, πριν από ένα μήνα, σε αυτήν τη στήλη. Είναι ολοφάνερος πια ο δόλος, η προσχεδιασμένη αποστολή που εκτελείται από κάθε υπεύθυνο, ώστε να δημιουργηθούν όχι απλά εμπόδια, αναχώματα, καταστροφές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ώστε να κλυδωνιστεί το οικοδόμημα που χτίζεται στην Κρήτη.

Ένα οικοδόμημα που, όταν ολοκληρωθεί, θα συνταράξει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συνταράξει την καθεστηκυία τάξη σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Διαφωτισμός, η γαλλική επανάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βλέπετε, ο ΟΦΗ έχει τον ρόλο του Λαού, της χαμηλής και μεσαίας τάξης, ενώ οι «μεγάλοι» (big 4 my ass, θα τους λέγανε στο Λήντς της Αγγλίας, πχ) είναι η τάξη των ευγενών, των παρατρεχάμενων του παλατιού, που τρώνε υπό την ανοχή του βασιλιά (Κράτος, ΕΠΟ, Ουέφα, για να κάνουμε τον παραλληλισμό ). Η ιστορία πάντως έχει γραφτεί και είναι ολοφάνερο ποιοι ήταν οι νικητές. Γιατί όσο και αν μας πολεμάνε, στο τέλος θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι για αυτό. Η σιγουριά μου πηγάζει από τα λόγια του μεγάλου Κρητικού, που αγναντεύει αιώνια την πόλη από τον (καταπατηθέντα από κάποιους, να μην ξεχνιόμαστε, αν και δεν είναι της παρούσης) λόφο του Μαρτινένγκο.

«Υπάρχουν τριών λογιών ανθρώπου. Εκείνοι που καθαρίζουν το αβγό και το τρώνε. Εκείνοι που τρώνε το αβγό μαζί με το τσόφλι. Και εκείνοι που τρώνε το αβγό, τρώνε το τσόφλι και μετά τρώνε και το πιάτο. Τους τελευταίους αυτούς, τους λένε Κρητικούς».

Είπε βέβαια ακόμη ότι « … το κακό στην αρχή θριαμβεύει, αλλά στο τέλος το καλό νικά, ειδάλλως ο κόσμος θα ήταν ήδη κατεστραμμένος».

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, εκείνοι που αποφασίζουν. Που μπορεί ήδη να έχουν αποφασίσει, ποιος θα πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο, ποιος θα βγει Ευρώπη και ποιος θα πέσει.

Πάμε όμως στα μηνύματα γιατί πλατειάσαμε, νομίζω πάντως πως όφειλα να αναφέρω τα παραπάνω, έχουν τη δική τους σημασία.

- Μήνυμα προς ΕΠΟ, Σουπερ Λιγκ, ΚΕΔ, κ.Κλάτενμπεργκ

Είναι ολοφάνερο πια, ότι μας έχετε στο στόχαστρο. Σας χαλάμε τη μανέστρα. Δε θέλετε ομάδες που προάγουν το ποδόσφαιρο, δε θέλετε να φτιάξει το ποδόσφαιρο.

Δεν είστε παρά οσφυοκάμπτες ολιγαρχών, που θέλουν το ποδόσφαιρο έρμαιο στα χέρια τους, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αν το θέλατε, θα υποστηρίζατε το πρότζεκτ του ΟΦΗ με κάθε τρόπο, δε θα μας χτυπούσατε όπως μπορείτε.

Αν θέλατε να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο, να δώσει όλα όσα είναι ικανό να δώσει στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία κατ’ επέκταση, θα είχατε τον ΟΦΗ κορώνα στο κεφάλι σας, θα ήταν το πρότυπο που προάγεται.

Θα έπρεπε όμως να ξέρετε, ότι δεν μας πτοούν τα παρασκηνιακά παιχνιδάκια σας.

Έχουμε την κουζουλάδα να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ακόμη και σε μάχες που πολλοί θεωρούν χαμένες. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος του ΟΦΗ είναι η μόνη κοινωνική ομάδα, που σήκωσε ανάστημα απέναντι σε ολιγάρχη και τον οδήγησε σε αποχώρηση, ακόμη και αν χρειάστηκαν χρόνια για αυτό.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι στο DNA του Κρητικού είναι να επαναστατεί και να μάχεται την ανισότητα, το άδικο. Τέλος μην ξεχνάτε, ότι μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο. Φιλόξενοι, γαλαντόμοι, μέχρι αηδίας. Όταν όμως αντιληφθούμε ότι μας κοροϊδεύουν, μας εκμεταλλεύονται, δε μας σέβονται, βρείτε λαγούμι να κρυφτείτε.

Νομίζω κανείς δεν το θέλει αυτό. Δε θέλετε να ανοίξετε πόλεμο μαζί μας.

Γιατί μέχρι σήμερα, ο κόσμος του ΟΦΗ, ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η διοίκηση Μπούση. Βοηθά με τον τρόπο του το πρότζεκτ, έχει αποβάλλει πολλές από τις κακές συνήθειες, υποστηρίζει την ευγενή άμιλλα και τις αθλητικές αξίες. Δε θέλετε να δείτε το άλλο πρόσωπο, οπότε καλό είναι να μη μας χτυπάτε.

Όσο για τον κ. Κλάτενμπεργκ, νομίζω πως έχει καταλάβει ήδη τι συμβαίνει. Αν θέλει να λέγεται επιτυχημένος, θα πρέπει να προστατέψει, ορίζοντας αδιάβλητους διαιτητές και όχι μαριονέτες, όπως ο Παπαδόπουλος στην Τρίπολη, στα ματς του ΟΦΗ.

- Προς Λευτέρη Αυγενάκη

Είναι κατανοητό, ότι ο θεσμικός του ρόλος στο υπουργείο, δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί όμως να κινήσει νήματα. Το οφείλει απέναντι στην πατρίδα του, αλλά ακόμη και στις δικές του προσπάθειες να αφήσει έργο στο υπουργείο. Όλα καλά αν τα κάνει, αν το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να νοσεί, θα θεωρηθεί ότι απέτυχε. Ας πράξει λοιπόν τα δέοντα, ο αγαπητός συντοπίτης και συνΟμιλίτης!

- Προς NOVA

Εννοείται ότι εσείς οι ίδιοι πρέπει να είστε οι πρώτοι, που θέλετε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Που θέλετε ένα ανταγωνιστικό προϊόν, ισόνομο που θα κρίνονται όλα μέσα στο γήπεδο. Έτσι θα μεγαλώσει η εμπορικότητα, τα έσοδά σας. Δεν μπορείτε λοιπόν να μένετε απαθείς στη σφαγή που συντελείται, όχι μόνο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στο περσινό, συμπεριλαμβανομένων των play offs, απέναντι στη μόνη ομάδα που προάγει πραγματικά το ποδόσφαιρο. Δεν νοείται λοιπόν να μην παίρνετε σαφή θέση για όσα έγιναν στην Τρίπολη, στην Τούμπα, ή με τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο. Εκτός και αν προτιμάτε να πρωταγωνιστούν ομάδες με την εμπορική αξία της Τρίπολης, των 800 εισιτηρίων, ή του Ατρομήτου. Που ακόμη και ευρωπαϊκά να παίζουν, δε γεμίζουν το γήπεδο. Πείτε επιτέλους τη σκάφη - σκάφη. Κάνατε αβαβά 2 πέναλτυ υπέρ του ΟΦΗ στην Τρίπολη, ενώ μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε χαζοί, στο πέναλτι που χαρίζει ο ανεκδιήγητος στον Μπαράλες.

Προστατέψτε το άθλημα, απαιτήστε την ισονομία. Είναι προς δικός σας όφελος. Εκτός και αν δε θέλετε την εμπορική ισχυροποίηση του προϊόντος, οπότε, ασχοληθείτε με κάνα μπάντμιντον ή το γκολφ που αγαπούν οι φίλοι σας οι ολιγάρχες!

- Προς Γιώργο Σίμο και ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ

Αγαπητέ Γιώργο, εμπειρία είχες και σαν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Αποκλείεται να μην είχες γνωρίσει κάποια σφαγή, σε ματς που αγωνίστηκες με τη φανέλα του ΟΦΗ. Είδες από πέρσι, ότι μας πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή. Ότι πρέπει να νικάμε και τους διαιτητές. Πέρσι χάσαμε λίαν επιεικώς 15 βαθμούς, θα τερματίζαμε στην πρώτη τετράδα. Φέτος έχουμε ήδη 6/6 διαιτητικές σφαγές. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν; Να νικάμε και τους διαιτητές. Ακόμη και το VAR, που φαίνεται πως λειτουργεί κατά τη βούληση των "μεγάλων". Θα πρέπει, λοιπόν, να προηγούμαστε με 2 και 3 γκολ διαφορά, για να ηρεμούμε. Να μη σταματάμε, όταν προηγούμαστε με ένα γκολ. Μπορούμε. Δημιουργούμε τις ευκαιρίες για αυτό. Είναι ζήτημα καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια ή εξυπνότερης, μη προβλέψιμης τελικής πάσας. Υπάρχει βάθος στην ομάδα φέτος (οκ, όταν μπουν οι τραυματίες), υπάρχει ποιότητα. Το τακτικό σύστημα δουλεύει μια χαρά, αποδείχτηκε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Τούμπα, όπου το δίκαιο σκορ θα ήταν 1-3. Ας μεταφερθεί λοιπόν στους ποδοσφαιριστές, ότι δε χαλαρώνουμε πριν το 3-0. Που μπορεί να γίνεται εύκολα, αρκεί να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις. Στην ανάγκη, ας προσληφθεί ένας αθλητικός ψυχολόγος να βοηθήσει στη διαύγεια του μυαλού στα τελειώματα, αλλά και στο καθαρό μυαλό στα τελειώματα των ημιχρόνων. Εσχάτως και στην έναρξη του ματς . Τα ξέρεις καλύτερα. Κάνε αυτό που μπορείς. Ακόμη και γκρίνιες να ακούγονται, οι περισσότεροι σε υποστηρίζουν με θέρμη, γιατί η ομάδα παίζει μπαλάρα. Διάρκεια και μικροβελτιώσεις χρειάζονται.

- Προς Μιχάλη Μπούση, Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά

Ιδιαίτερα ο κ. Γιάννης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΟΦΗ αποτελούσε πάντα το εύκολο θύμα. Κι αν έχει ζήσει σαν ποδοσφαιριστής, σφαγές και σφαγές. Ζακεστίδηδες, Γερμανάκους, Χατζησταυρίδηδες και τόσους άλλους. ΄

Έχουμε φτιάξει, έχετε καλύτερα, απλά και εμείς οι οπαδοί θεωρούμε εαυτούς κομμάτια της οικογένειας του ΟΦΗ, μια ομάδα ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα. Ομάδα με παρόν και μέλλον. Δε χρειάζεται να περιαυτολογήσω για τη δουλειά που γίνετε στις ακαδημίες, τα ξέρουν όλοι. Μήπως όμως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ανάλογο πλάνο, με αυτό που δημιουργήθηκε για τον ΟΦΗ, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ένα πλάνο, με πρωτοπόρο τον ΟΦΗ, που θα βάζει κάτω από τις φτερούγες του όλες τις υγιείς δυνάμεις και ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να δημιουργήσει ο ΟΦΗ μια συμμαχία των καθαρών ΠΑΕ και όσων θέλουν το καλό του αθλήματος, κόντρα σε ό,τι ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες. Με ένα σχέδιο που θα ξαναχτίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε υγιή θεμέλια, μακριά από παρασκήνια και νταβατζίδικες ορέξεις. Που θα περιλαμβάνει τα στεγανά εκείνα, που δε θα επιτρέπουν πονηρά κολπάκια σε «μεγαλόσχημους». Που θα προστατεύει το προϊόν, θα επενδύει αέναα (είναι μονόδρομος) στις ακαδημίες και στις νέες γενιές. Που θα εισαγάγει ακόμη, αν θέτε, τακτικούς όρους για την ελληνική ποδοσφαιρική σχολή, αν μιλήσουμε καθαρά ποδοσφαιρικά. Που κυρίως θα εξασφαλίζει την ισονομία, την αξιοκρατία, τον υγιή ανταγωνισμό. Που θα είναι ικανό να προσφέρει σε όλη την ελληνική κοινωνία, υποστηρίζοντας τις σωστές αξίες. Που θα είναι ικανό, ακόμη - ακόμη, να προσφέρει στην ελληνική οικονομία, εφόσον πρόκειται για ένα υγιές, ανταγωνιστικό προϊόν.

Μήπως αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να προστατευθεί η επένδυση του Μιχάλη Μπούση; Εμείς δε θέλουμε να γίνουμε βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη, όπως ο Ιβάν ή ο Μελισσανίδης. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και να χάνουμε μέσα στο γήπεδο. Να βλέπουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι καραβιές λεγεωνάριων. Θαρρώ πως οφείλετε να το σκεφτείτε. Οι κατάλληλοι άνθρωποι υπάρχουν, ακόμη και στο Ηράκλειο, αλλά σίγουρα εσείς θα γνωρίζετε καλύτερα και περισσότερα.

Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση!

Ας ξεκινήσουμε όμως, γιατί το παραπάνω χρήζει μακροπρόθεσμου πλάνου, με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες μας. Από πέρσι πάντως, ούτε μια φορά δεν έχει οριστεί. Νομίζω ότι τα επόμενα δυο ματς είναι must να διεξαχθούν με ξένους διαιτητές. Φυσικά και στο VAR!

- Προς τον κόσμο του ΟΦΗ!

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, έχουμε πόλεμο. Μας έχουν στην μπούκα, στο στόχαστρο. Τους χαλάμε την μανέστρα. Ήδη από πέρσι μας στέρησαν λίαν επιεικώς 15 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στα playoffs αναλόγως.

Τη φετινή χρονιά έχουμε σε 6 ματς αλλεπάλληλα εγκλήματα εις βάρος μας. Όταν είναι να σφυρίξει εναντίον μας , κοιτάζει το VAR εξονυχιστικά ψάχνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το πέναλτυ με το Αγρίνιο, υπερτραβηγμένο. Όπως και στη Λαμία. Με τον Ατρόμητο 2 γκολ μουσαντένια φάγαμε. Με βάζελο αστείο πέναλτυ, αστείο και το φάουλ που ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης. Με ΠΑΟΚ, τραγικές αποφάσεις, Προχτές τα ίδια.

Δηλαδή τι άλλο θέλετε μερικοί, για να το καταλάβετε;

Γιατί είστε κάποιοι οι χειρότεροι κριτές της δικής μας ομάδας; Τα χώνετε στον Σίμο ή στον Σελίμοβιτς. Ή στον Στάικο. Δηλαδή μας πυροβολούν από παντού και εμείς θα πυροβολούμε τα πόδια μας; Αντί να υποστηρίζουμε τη δική μας ομάδα, την έχουμε στημένη στην γωνία για να χώσουμε; Πάτε καλά; Ή νομίζετε ότι είστε ξερόλες που γνωρίζετε καλύτερα από όλο το προπονητικό τημ, που ζει την ομάδα 7 μέρες την εβδομάδα, 18 ώρες το 24ωρο;

Με τον ΠΑΟΚ στην Τουμπα, πείτε μου θυμάστε άλλη τέτοια εμφάνιση. Έστω για 70 λεπτά; Πήγαμε και τον κάναμε μια από χόρτα. Σαν να παίζαμε με την Καλαμάτα.

Ή δεν βλέπετε τις σφαγές που γίνονται ήδη σε όλα τα ματς; Ή μήπως φταίει ο Σίμος, αν οι ποδοσφαιριστές δεν καταπίνουν την μπάλα στις καθυστερήσεις;

Ξέρετε πολύ καλά ότι φέτος και μέχρι να ανοίξουν τα γήπεδα, έχουμε το ντεζαβαντάζ του άδειου γηπέδου. Στο γεμάτο Γεντί Κουλέ ο μαυροκώλης το διπλοσκέφτεται, πριν κάνει τη μαλακία.

Να αφήσουμε λοιπόν την υψηλή κριτική κατά μέρους παρακαλώ, να έχουμε υπομονή, γιατί χτίζεται κάτι μεγαλειώδες από τον Σίμο και την ομάδα του (ναι τον Σίμο) και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους ποδοσφαιριστές, τώρα που δεν μπορούμε να το κάνουμε στα ματς.

Με κανονική διαιτησία, για σκεφτείτε το λίγο, πρώτοι θα ήμασταν. Ακόμη και στην Τούμπα θα είχε βγει διπλό. Γιατί ξέρετε οι περισσότεροι ότι ο διαιτητής μπορεί να σε σφάξει και χωρίς τη μεγάλη φάση. Με τα γύρω - γύρω. Φαουλάκια, πλαγιάκια και οφσάιντ. Χρόνια και χρόνια τα ζούμε, μόνο αν είστε ανήλικοι δικαιολογείστε.

Ας πάψουμε λοιπόν να κατηγορούμε την ομάδα μας, ο ρόλος μας είναι να την υποστηρίζουμε, όχι να τη στοχοποιούμε. Αυτό το έχουν κάνει, αυτοί πάνω από την Ντία και εμείς οφείλουμε να την προστατέψουμε!

ΥΓ: Κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς τους σπιούνους, που έχουν χάσει την καρδάρα με το μέλι και ονειρεύονται την επιστροφή τους στον ΟΦΗ. Μείνετε μακριά. Περίεργα παιχνιδάκια από πληρωμένα τρολλάκια, δεν τα μασάμε. Τον ΟΦΗ να τον ξεχάστε. Γιατί όταν θα ζορίσουν τα πράγματα και αν κάνετε το μοιραίο λάθος, δε θα σας χωράει ο ντουνιάς όλος!

Oficrete