Oficrete
16/11/2020 - 17:00

ΟΦΗ: Το κέντρο πρέπει να αναλάβει δράση

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Papou 4
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Το φετινό ρόστερ φαίνεται να είναι πλήρες σε όλες τις γραμμές του. Ιδιαίτερα στο κέντρο, υπάρχουν αρκετοί παίχτες και η ποιότητα τους είναι αδιαμφισβήτητη.

Έχουμε και λέμε: Σακόρ, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος, Μπαλογιάννης, Ναμπί, Ντε Γκούζμαν, Μίγγος, Σουρνάκης. Ας εξαιρέσουμε εξ αρχής τον τραυματία Ναμπί, τους νεαρούς (αν και ο Μπαλογιάννης δείχνει πολύ καλά στοιχεία ήδη), αλλά και τον Στάικο που δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Οι τέσσερις (Σακόρ, Νέιρα, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν) που μας μένουν, είναι ξεχωριστοί και πολύ ικανοί. Κάθε ένας τους, έχει διαφορετικά στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Ας ξεκινήσουμε με τον Μεγιάδο:

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά ή όσο καλά θα περιμέναμε, τέλος πάντων. Βέβαια, όλο αυτό φαίνεται λογικό, καθώς ουσιαστικά παίζει δίχως να έχει κάνει προετοιμασία και είναι ξεκάθαρο ότι του λείπουν οι αντοχές και τα τρεξίματα, που μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες χρονιές. Σιγά σιγά, δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να θυμίζει τον παλιό του εαυτό. Ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο είναι μοναδικός για τον ΟΦΗ, καθώς δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του. Επομένως, μετά τη διακοπή περιμένουμε έναν καλύτερο Μεγιάδο, με περισσότερα τρεξίματα, μεγαλύτερη ουσία και λιγότερα λάθη στο παιχνίδι του.

Κεφάλαιο Νέιρα:

Προσωπικά, ο αγαπημένος μου παίχτης τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα πέρσι έδειξε την αξία του. Φέτος, η απουσία του έγινε αισθητή στα τελευταία παιχνίδια. Δίχως αυτόν αγνοείται το κάθετο παιχνίδι. Το κενό του κάνει μπαμ και κανένας δεν κατάφερε να το καλύψει. Είναι ο κινητήριος μοχλός του κέντρου, καθώς προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας. Αρχής γενομένης από τον Βόλο, αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία επιθέσεων. Έχει ανάγκη η ομάδα έναν καλό Νέιρα.

Πάμε τώρα στον Σακόρ:

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του πρότζεκτ, μια από τις ακριβότερες μεταγραφές - με αβέβαιο μέλλον όμως. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, καθώς από τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί, αν δεν αλλάξει κάτι. Φαίνεται ότι του λείπει η σταθερότητα, βέβαια έχει σταθεί άτυχος σε κάποιες περιπτώσεις, με ιδιαίτερους τραυματισμούς. Τη φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, έγινε και το μίνι επεισόδιο με τον Σίμο, που είχε ως αποτέλεσμα να μπει για λίγο στον πάγο. Στα τελευταία παιχνίδια όμως, φαίνεται ότι έχει ανέβει. Θυμίζει τον καλό του εαυτό και είναι από τους διακριθέντες. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις, ώστε να βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά του.

Για το τέλος έμεινε ο Ντε Γκούζμαν:

Η μεγαλύτερη μεταγραφή των τελευταίων χρόνων βάσει βιογραφικού, για μένα. Φαίνεται ότι έχει να δώσει πολλά και μπορεί να ανεβάσει ένα κλικ την ομάδα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, καθώς δεν είναι έτοιμος. Δείχνει όμως να πατάει καλά και να προσπαθεί να προσαρμοστεί. Στη συνέχεια, περιμένουμε να δείξει την αξία του και να βοηθήσει και εκείνος στη δημιουργία. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ναμπί, φαίνεται ότι αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του, ας ελπίσουμε να πάει καλά.

Μερικοί σχηματισμοί, που μπορεί να δούμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος, είναι οι εξής:

Σε διάταξη 4-3-3:

433

433a

433b

Σε διάταξη 4-1-2-3:

4123

4123a

Το κέντρο πρέπει να αναλάβει δράση, ώστε να δούμε κάτι διαφορετικό μετά τη διακοπή.

“There is only one ball, so you need to have it” - Johan Cruyff

Περιμένω τη γνώμη σας στα σχόλια, Papou 4

Oficrete