Oficrete
banner ad 300x600
22/05/2019 - 23:16

Εμείς θα πάμε στον καρδιολόγο...

Εσείς μήπως να δείτε ψυχολόγο; Σε ένα παιχνίδι που η κατηγορία αλλάζει 3 φορές χέρια από το 91 έως το 97, πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να επικεντρώνεσαι στο διαιτητή;

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
facebook banner
Όπως ξέρετε στο oficrete.gr δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Μας προβλημάτισε πολύ η κατακραυγή των αγνών φίλων του ποδοσφαίρου για το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε στον ΟΦΗ ο Κομίνης.

Μας έπιασε μία στενοχώρια που τόσοι δημοσιογράφοι αντικειμενικοί, που ουδέποτε απέκρυψαν ή δικαιολόγησαν κάποιο λάθος σφύριγμα υπέρ της ομάδας τον ιδιοκτήτη της οποίας υπηρετούν που συμπαθούν, το επεσήμαναν. Επέλεξαν να σταθούν στο πέναλτι κι όχι στο φινάλε, που κάποιοι γραφικοί θεώρησαν ότι καθρεφτίζει την περίφημη άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι τυχαίο; Δεν ξέρουν αυτοί και ξέρουμε εμείς;

Φυσικά νιώσαμε τύψεις και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟ που ανέκαθεν είχαν συμπάθεια στον Πλατανιά. Τόσα χρόνια ουδέποτε ανέχτηκαν οι ομάδες τους να ευνοηθούν. Και ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες τους την «προστασία» της ομάδας. Εννοείται ότι βρέθηκαν απέναντι από κάθε μαφιόζο ή «περίεργο» ιδιοκτήτη, αποθεώνοντας και στηρίζοντας μόνο καθαρούς ανθρώπους. Και τώρα να βλέπουν τέτοιο πέναλτι να κρίνει μία κατηγορία (οκ, απέμεναν 85 λεπτά ακόμα, αλλά κακά τα ψέματα, τι προλαβαίνεις να κάνεις σε τόσο λίγο χρόνο). Δεν υπάρχει σεβασμός!

Επειδή λοιπόν οι αθλητικές εκπομπές με τους διαιτητές για τις αμφισβητούμενες φάσεις έχουν σχολάσει για φέτος, κάναμε μόνοι μας ρεπορτάζ.

Καλέσαμε τον Λουτσέσκου που απολαμβάνει τις διακοπές του. Ήταν στην πισίνα, κοιτούσε στόπερ στο YouTube. Γοδίν ή Κιελίνι ήταν το δίλημμά του. Τέλοσπάντων, αφού μας τόνισε ότι φέτος πήρε το ΔΕΥΤΕΡΟ πρωτάθλημά του, μας ξεκαθάρισε ότι «για εκείνον είναι πέναλτι».

Στη συνέχεια καλέσαμε στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς δε μπορούσε να μας μιλήσει, γιατί μελετούσε μία λίστα με 39 δανεικούς του Ολυμπιακού, για να δει ποιόν θα πάρει στην προετοιμασία. Ο Πρόεδρος είχε προεκλογική συνέντευξη στον Τράγκα. Μας μίλησε ο κύριος Σάββας. Κατά τη γνώμη του ήταν πεντακάθαρο πέναλτι, εφόσον απαγορεύεται να κάνεις τάκλιν σε παίκτη εντός περιοχής.

Στην ΑΕΚ δε βρίσκαμε κανένα. Πήγαμε ως το εργοτάξιο στην Αγιά Σοφιά όπου πετύχαμε τον Τίγρη να επιτηρεί τα μπετά. Προλάβαμε να ρωτήσουμε για το πέναλτι και μας απάντησε λακωνικά «Μαρς φιλαράκι» κι έφυγε να βάλει χέρι σε δύο εργάτες που χάζευαν.

Δυστυχώς με τον ΠΑΟ δεν μπορέσαμε να έχουμε επικοινωνία. Από ό,τι ενημερωθήκαμε, τους έχουν κόψει το τηλέφωνο αυτή την περίοδο.

Σημείωση του συντάκτη: Ένας έμπειρος διαιτητής που θέλει να «σφάξει» δεν το κάνει στο 11’. Ούτε και, μετά από τύψεις και άγχος, δίνει όλα τα αμφισβητούμενα στον αντίπαλο. Προφανώς κάνει χοντρό λάθος. Αλλά ως εκεί. Όταν έχεις δει 97 λεπτά και στα τελευταία 7 έχει αλλάξει 3 φορές χέρια η κατηγορία κι εσύ ασχολείσαι με το διαιτητή, τότε η περίπτωσή σου είναι ανίατη.

Oficrete