Oficrete
banner ad 300x600
23/10/2018 - 11:24

Να το πω και στη γλώσσα τους, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

«Δε μας απασχολεί τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, καταλαβαίνετε τι εννοώ…»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
facebook banner
Το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτά τα παιχνίδια, δεν κράτησε 90 λεπτά. Κρατάει 3-4 μέρες πριν και άλλες τόσες μετά. Ο νέος ΟΦΗ έχει την πρώτη του επαφή με το τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας αντίπαλος σε κρίση μεγαλείου, να νομίζει ότι μόνο με εκείνον παίζει μπάλα ο ΟΦΗ. Ένας ανταγωνιστής (ή και δύο) σε κρίση μεγαλείου επίσης, να νομίζει ότι όντως μπορεί να παίξαμε για κάποιον άλλο.

Οπαδοί πάνοπλοι έτοιμοι να δυναμιτίσουν ένα ματς- γιορτή. Και δημοσιογράφοι - οπαδοί να «διαβάζουν» το ματς με οπαδικά φίλτρα.

Όλη την εβδομάδα το κλίμα στην Αθήνα ήταν ότι «δεν ήρθε τυχαία ο Μπούσης πριν το μεταξύ μας ματς» και ότι «να, τώρα αποφάσισαν να συσπειρωθούν, ενώ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκατσαν και έχασαν».

Κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες ότι «μαζί με τους Ομιλίτες θα είναι και ΠΑΟΚτζήδες» που στόχο είχαν να φανατίσουν, αλλά κυρίως να δικαιολογήσουν το γιατί θα εμφανιστούν εξαγριωμένοι και έτοιμοι για μάχη οι οπαδοί τους στο Ηράκλειο.

Πιθανολογώ ότι είχαν την ελπίδα να πέσουν και οι Ομιλίτες στην παγίδα, να αντιδράσουν και να γίνει χαμός! Στόχος προφανώς μία πρώτη προειδοποίηση στο νέο επενδυτή, ίσως και ένα πρώτο ξενέρωμα. Ευτυχώς αυτό δεν το πέτυχαν. Και μπράβο σε όλους μας για την αυτοσυγκράτηση.

Βέβαια ζημιές και επεισόδια έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στα πέριξ του γηπέδου. Ευθύνη γι’ αυτό έχουν όλοι όσοι συναίνεσαν να είναι στο γήπεδο τόσο αυτοί, όσο και οι προηγούμενοι (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) όταν εμφανώς τίθεται θέμα ασφάλειας. Από τις διοικήσεις των ομάδων ως τον Υπουργό, ο οποίος φέρει και την τελική ευθύνη. Εφόσον έδωσε έγκριση, έχει και τη βασική υπαιτιότητα. Και δε με απασχολεί καθόλου αν επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα τον πίεσαν. Υπουργός είναι, ας βρει την άκρη με τις εξαρτήσεις του. Αν σκεφτούμε και ότι ο ίδιος Υπουργός απαγόρευσε τη μετακίνηση των οπαδών (!) της Λαμίας στη Λάρισα, άνετα οδηγούμαστε στην παράνοια!

Μετά το ματς, το τροπάρι άλλαξε. Η διαιτησία έπαιξε ΟΦΗ, συγκεκριμένα κατά το non paper της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ήταν στημένος ο διαιτητής. Ο ΟΦΗ έπαιξε βρώμικα. Και ντροπή στον ΟΦΗ που πετούσε μπάλες μέσα στο τέλος. Για το τελευταίο έχουν δίκιο και ήδη τοποθετήθηκε ανεπίσημα η ΠΑΕ ΟΦΗ. Τα άλλα όλα είναι πιο γραφικά και από τη Σαντορίνη στο ηλιοβασίλεμα!

Σκεφτόμουν ότι στους οπαδούς του Ολυμπιακού θα μπορούσε να απαντήσει κανείς με λογικά επιχειρήματα, προσπαθώντας να τους εξηγήσει τι ακριβώς τεκτονική αλλαγή συντελέστηκε αυτές τις μέρες στον ΟΦΗ.

Ή να τους θυμίσει τις 3αρες και 4αρες που έβαζαν στο Ηράκλειο, την αμέσως προηγούμενη θητεία μας στην Σούπερ Λιγκ, όπου οι άλλοι γκρίνιαζαν ότι καθόμαστε και παίζουμε φιλικά με τον Ολυμπιακό. Ή να εξηγήσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που χαζοχαίρονται ότι ο δικός τους «επενδυτής», φρόντισε να περάσει εύκολα η ομάδα τους από το Γεντί Κουλέ, ότι ακόμα πιο εύκολα από εκείνους κέρδισε τον ΟΦΗ η Ξάνθη και με αρκετή άνεση ο Παναιτωλικός, μιας και η ομάδα βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση για διάφορους λόγους.

Αλλά μετά σκέφτεσαι, άντε και τα εξηγώ. Θα καταλάβουν; Προφανώς και όχι. Ούτε μπορούν ούτε και θέλουν. Έτσι έχουν μάθει, αυτό το ποδόσφαιρο ξέρουν και έτσι το ζουν. Γιατί να χάσουμε χρόνο;

Πώς το είπε τις προάλλες ο Γιάννης Σαμαράς; «Δε μας απασχολεί τι κάνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, καταλαβαίνετε τι εννοώ… Εμείς αυτό το ποδόσφαιρο πρεσβεύουμε και με αυτή τη νοοτροπία θα προχωρήσουμε». Ε, αυτό ακριβώς.

Ας μείνουν όλοι εκείνοι στον βάλτο και τη λάσπη τους. Δικό τους πρόβλημα. Εμείς είναι ώρα να προχωρήσουμε. Ή να το πω και στη γλώσσα τους, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! 

Oficrete