Oficrete
18/10/2018 - 18:12

Ο ΟΦΗ είναι ξανά εδώ!

12:25, κλείστηκα στο γραφείο μου και ενημέρωσα τους συναδέλφους μου ότι για κανένα 2ωρο θα είμαι αλλού!

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
facebook banner
Εκείνοι νόμιζαν ότι κάνω πλάκα, αλλά δεν έκανα καμία πλάκα! Όλοι οι Ομιλίτες «όνειρο ζούμε» άλλωστε, μπορείτε να με καταλάβετε!

To κείμενο αυτό το γράφω ακόμα υπό την επήρεια της συγκίνησης της παρουσίασης. Αρκούσε να δεις τον Γιάννη Σαμαρά για να συγκινηθείς. Όταν είπε και σαν πρώτη του φράση «δεν ξέρω τι κάνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμείς πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό για το ποδόσφαιρο και αυτό ήρθαμε να κάνουμε» ήρθε το γλυκό και έδεσε.

Πρώτα σχόλια, πρόχειρα και όπως τα σκέφτομαι.

Ο Γιάννης Σαμαράς θα είναι το μυαλό. Είναι ήδη. Από αυτόν φαίνεται ότι ξεκινούν όλα και συντονίζονται όλα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με τρομερή καλλιέργεια, αλλά και τρομερή ποδοσφαιρική παιδεία. Που έχει μπει με συναίσθημα και συγκίνηση, αλλά και με πλάνο. Μιλάμε όμως παράλληλα και για έναν άνθρωπο καθόλου αφελή, αλλά μάλλον κλειστό, "κρύο και σκληρό". Όταν είπε ότι από εδώ και πέρα θα μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, το εννοεί. Γενικά στις δικές του λακωνικές, αλλά περιεκτικές απαντήσεις βρήκαμε την κατεύθυνση που περιμέναμε να ακούσουμε

Είναι επίσης προφανές ότι ο Ηλίας Πουρσανίδης θα αποτελέσει τον spokesman του ΟΦΗ. Έχει ένα γλυκό τρόπο να μιλάει, χωρίς όμως να λέει γλυκόλογα. Έχει ρομαντισμό, αλλά είναι και άνθρωπος που καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και επιχειρείν. Κρατάω τη φράση του «θέλουμε να φτιάξουμε έναν ΟΦΗ κανονικό». Και φυσικά ότι υπάρχουν δρομολογημένες κινήσεις. Στάθηκε δε στον σεβασμό που θέλουμε να κερδίσουμε ξανά με το σπαθί μας (ο οποίος έχουμε πει, κερδίζεται δεν απονέμεται)

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν έχει γίνει σαφές ποιο ρόλο θα αναλάβει. Θα έλεγα ότι μοιάζει να είναι το πρόσωπο της ομάδας. Ο πρεσβευτής της. Σίγουρα ως πιο άπειρος θα μπει σιγά - σιγά στα βαθιά της διοίκησης μίας εταιρείας. Είναι όμως και φανερό ότι εκείνος είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας με το Μιχάλη Μπούση, αυτός που έχει την μεγαλύτερη τριβή μαζί του.

Ο Μανόλης Βογιατζάκης σε ρόλο συντονιστή ήταν όπως τον περίμενα. Το οργάνωσε σωστά, το ξεκίνησε στις 12.30 ακριβώς, είχε ροή και σειρά το event και άφησε ελεύθερες τις ερωτήσεις. Ευγενικός όπως πάντα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει πιο σκληρός, όταν κρίνει ότι χρειάζεται (που εγώ ας πούμε λέω ότι για κάποιους θα χρειαστεί σίγουρα!). Εννοείται ότι πρέπει να του πιστώσουμε το γεγονός ότι η παρουσίαση μεταδόθηκε live σε TV πανελλαδικής εμβέλειας και online. Είχα γράψει ότι τις σχέσεις μας με τα Αθηναϊκά ΜΜΕ θα τις χτίσουμε από το μηδέν. Και αυτή ήταν μία καλή αρχή. Βήμα - βήμα θα κερδίσουμε το σεβασμό και το ενδιαφέρον και των υπολοίπων. Δε βιαζόμαστε.

Αφήνω τελευταίο τον Μιχάλη Μπούση. Καταρχήν φαίνεται ωραίος τύπος, άνετος, ευγενικός, ακομπλεξάριστος και χαμογελαστός. Σε κερδίζει. Φοβόμουν μη δω τίποτα Ιβαν σε αμερικανική εκδοχή ή κανένα Τιγρομαρινάκη. Δεν έχουμε τέτοια περίπτωση εμείς. Έχουμε ένα businessman που είδε ένα σοβαρό πλάνο και πείστηκε. Και έχουμε και έναν Ελληνοαμερικάνο που είδε όραμα και μεράκι και ψήθηκε. Καλώς ήρθε!

Οι απαντήσεις του ήταν νομίζω λακωνικές, αλλά σαφείς. Κουμάντο κάνει η τριάδα (Σαμαράς Γιάννης και Γιώργος και ο Πουρσανίδης), αυτή θα τρέχει την ομάδα και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του. Δε σκοπεύει να χώνεται διαρκώς στα πόδια τους, εμπιστεύεται τις γνώσεις τους.

Επιπλέον, δε μάσησε σε ερωτήσεις (εκτός κλίματος, εντελώς) για μεταγραφές. Στήριξε ξεκάθαρα τόσο τον Παπαδόπουλο (για να μη μπαίνουν ιδέες σε διάφορους) όσο και τους παίκτες, με στόχο να τους δώσει ώθηση. Ως το Γενάρη τουλάχιστον, αυτοί θα παίζουν και θα έχουν την ευκαιρία τους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Σημαντικό και το ότι έκοψε τη συζήτηση μαχαίρι για τα θέματα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κλπ. Αυτός και η ομάδα του έχουν τον απόλυτο έλεγχο και εκείνοι πλέον θα αποφασίζουν πότε και πώς θα κινούνται.

Υπολείμματα του παρελθόντος δεν έχουν θέση. Στην απάντηση αυτή σημειώνω ότι ήταν η πρώτη στιγμή που άλλαξε ύφος, δείχνοντας ότι αν χρειαστεί, δε θα κάνει μόνο χαβαλέ και χιούμορ. Και αμέσως μετά με τη φράση «το χρέος είναι πια δικό μου» ξεκαθάρισε ότι έχει αναλάβει κάθε ευθύνη πια.

Στα θετικά καταγράφω το ότι δεν έταξε. Είπε καθαρά ότι υπάρχουν πολλά στο πλάνο, αλλά πρώτος στόχος είναι το συμμάζεμα. Φάνηκε δε, να γνωρίζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα, αλλά και στο ποδόσφαιρό μας συγκεκριμένα. Και έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να το κάνει “the Greek way”. Θα πάμε “our way”, βασικά “in Samaras way”.

Γενικά οι εντυπώσεις είναι θετικές. Σίγουρα απορίες και πράγματα που θέλουμε να μάθουμε παραμένουν. Αύριο θα ανακοινωθεί το οργανόγραμμα και τα νέα στελέχη (νέος Οικονομικός Διευθυντής, νέος Εμπορικός Διευθυντής, προσθήκες στο προπονητικό τμήμα και στο τμήμα scouting) και θα μάθουμε κάποια ακόμα στοιχεία.

Και φυσικά εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε από κοντά. Δεν είναι εύκολο σε μία ώρα να μάθουμε ένα πλάνο ολοκληρωμένο.

Πήραμε μία πρόγευση σήμερα, γνωρίσαμε τον “Big Mike” και βέβαια συγκινηθήκαμε.

Γιατί καλές οι αναμνήσεις, αλλά έχει έρθει η ώρα να ξαναμπεί ο ΟΦΗ στο κάδρο!
 

Oficrete