Oficrete
28/03/2019 - 18:00

Ο ΟΦΗ πρωταγωνιστής!

Αυτή την εβδομάδα είδαμε πιο καθαρά από ποτέ ότι ο ΟΦΗ πλέον δεν είναι ούτε ουρά ούτε κομπάρσος. Πάμε τώρα για τις επόμενες μάχες. Κρατώντας τα θετικά και πετώντας κάποια αχρείαστα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
Περίεργη εβδομάδα αυτή που διανύουμε. Λίγο η διακοπή που μας έχει πάει λίγο πίσω την ποδοσφαιρική συζήτηση, λίγο η συζήτηση για την αναδιάρθρωση με τις «θεσμικές» συναντήσεις, πολύ η έφεση που μας καίει, είχε κυρίως εξωαγωνιστική κινητικότητα.

Στα εκτός γηπέδου λοιπόν, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε και άλλα που καλό είναι να τα ξαποστείλουμε...

Κρατάμε πρώτα από όλα την προσωπική εμπλοκή του Μιχάλη Μπούση στο θέμα της έφεσης, όπως και συνολικά της νέας διοικητικής ομάδας. Ο νέος ιδιοκτήτης μπήκε μπροστά, πήρε πάνω του το «παιχνίδι» και δείχνει για ακόμα μία φορά ότι ήρθε για να μείνει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να υποστηρίξουμε το επικοινωνιακό αφήγημα που έχουμε ξαναπεί ότι χρειάζεται να διηγηθούμε σαν οργανισμός.

Κρατάμε όμως και την ηγετική παρουσία του ΟΦΗ στη συνάντηση της Super League, αρχικά για το θέμα της αναδιάρθρωσης, αλλά κυρίως στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο ΟΦΗ προσήλθε στη συνάντηση με πολυπληθής ομάδα, επικεφαλής ένα νέο, σοβαρό και με υγιή νοοτροπία ιδιοκτήτη (Μιχάλης Μπούσης, προφανώς) και δύο πρώην ποδοσφαιριστές με καθαρό βλέμμα, κύρος και ουσιαστικές προτάσεις συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο (Ηλίας Πουρσανίδης και Γιώργος Σαμαράς). Με τον Πουρσανίδη να αναλαμβάνει καθήκοντα spokesman, δείχνοντας ότι και «το έχει» και μπορεί να κερδίσει τους συνομιλητές του. Και να τοποθετείται ακομπλεξάριστα για θέματα όπως οι δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να μπαίνουν για να μην εμπλέκονται άνθρωποι όπως αυτοί που φάγαμε στη μάπα στον ΟΦΗ, στο πρόσφατο και στο κάπως πιο μακρινό παρελθόν.

Ο ΟΦΗ προσήλθε ως πρωταγωνιστής και όχι ως ουρά. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Ποτέ! Τα ρεπορτάζ άλλωστε, από την πλευρά του Υπουργείου περί «εντυπωσιασμού του Βασιλειάδη από την εκπροσώπηση του ΟΦΗ», δείχνουν αρκετά πράγματα.

Φυσικά κρατάμε και τη συσπείρωση του οργανισμού του ΟΦΗ και συνολικά της τοπικής κοινωνίας γύρω από την ομάδα. Σίγουρα πολλοί που σπεύδουν να υποστηρίξουν δεν έχουν αγνά κίνητρα και ασφαλώς η προεκλογική περίοδος τους «σπρώχνει» να το κάνουν, αλλά αφενός έχουν γνώση οι φύλακες (και η διοίκηση και ο κόσμος), οπότε μπορεί να αξιοποιηθεί τώρα αυτή η χρήσιμη στήριξη να «κάνουμε τη δουλειά μας», χωρίς να δημιουργήσουμε «υποχρεώσεις» και άλλες σχέσεις εξάρτησης...

Αν κάτι δε θα κρατούσα από όσα έγιναν αυτές τις μέρες είναι τα υστερόγραφα της ανακοίνωσης των συνδέσμων. Το θέμα της ανακοίνωσης (δεύτερη κατά σειρά) είναι η έφεση. Όλα τα άλλα περιττεύουν. Και υστερόγραφα με ύφος πολύ διαφορετικό από εκείνο της πρώτης ανακοίνωσης, αλλά κυρίως σε σχέση με αυτό της ομάδας, ούτε δίνουν κύρος στην ανακοίνωση, ούτε και βοηθάνε στην πίεση που θες να ασκήσεις. Η δε αναφορά σε καταγωγές ως κάτι το αρνητικό, είναι προφανές ότι πάει τη συζήτηση σε αντισημιτισμό, ρατσισμό και σε άλλα μονοπάτια που - ελπίζω ότι - κανείς δεν αποδέχεται στην κερκίδα του ΟΦΗ.

Βέβαια και καθαρά πρακτικά, δε βρίσκω κανένα λόγο να ανεβάσουμε τους τόνους για το ματς της Κυριακής. Πάμε να παίξουμε σε ένα φορμαρισμένο αντίπαλο. Έχουμε πολλές απουσίες. Είναι προφανές ότι δύσκολα έρχεται αποτέλεσμα έτσι. Αλλά επειδή δεν υπάρχει ματς που ο ΟΦΗ δεν μπαίνει να το παίξει στα ίσα και φυσικά επειδή είμαστε 5 ματς πριν το τέλος, με την πλάτη στον τοίχο, πρέπει να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και με λύσσα ό,τι μπορούμε να πάρουμε. Θεωρώ λοιπόν ότι όσο πιο «κοιμισμένους» τους πετύχουμε, λόγω της βαθμολογικής μας απόστασης, αλλά και των απουσιών μας, τόσο το καλύτερο.

Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με την έφεση, να στηρίξουμε την ομάδα κι αν τυχόν πάρει αποτέλεσμα, μία χιουμοριστική ανακοίνωση εύκολα βγαίνει, να κάνουμε και τον οπαδικό μας χαβαλέ…

Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης εβδομάδας, που θα έχει και αποφάσεις και «τελικό» με ΠΑΣ, πάμε ήρεμα και με χρήσιμα εξωαγωνιστικά κέρδη στο ματς με τον Άρη, να κάνουμε την έκπληξη! Θα είναι χρήσιμο άλλωστε ένα αποτέλεσμα που θα μας κρατάει ζωντανούς στη μάχη της παραμονής και ενόψει της απόφασης…

Υ.Γ (να βάλω κι εγώ ένα): Αγωνιστικά η κατάσταση είναι δύσκολη. Με Μεγιάδο, Νέιρα, Σακόρ τιμωρημένους, θα αλλάξει όλη η μεσαία γραμμή. Νάστος, Κυριακίδης δείχνουν οι πιθανότεροι και ψάχνουμε τον 3ο ανάμεσα σε Οικονόμου, Παπαστεριανό και Ντίνα (σε ρόλο 10αριού).

Με Κοροβέση τιμωρημένο επίσης, θα επανέλθει ο Γιαννούλης στα μπακ και περιμένουμε να μάθουμε τον παρτενέρ του Ποτουρίδη, με βάση την κατάσταση του Μιχόγεβιτς.

Και μπροστά θα έχουμε αλλαγές, με Γιακουμάκη εκτός και Πέρσον ή Βουό (πιθανότερος αν και από μεγάλη αποχή) φορ. Εκτός αν γίνει η έκπληξη με τον Σασί.

Τέλος, θα είναι πιθανόν το πρώτο ματς που μπορεί να θεωρηθεί crash test για τον Σωτηρίου, που ως τώρα μάλλον άνετα κρατάει το μηδέν πίσω.

Oficrete