Oficrete
20/06/2020 - 09:50

Ο ΟΦΗ χαλάει την πιάτσα

Είδαμε πολλά ξεβρακώματα σε 48 ώρες, αλλά όχι από τον ΟΦΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
Τετάρτη πρωί μαθαίνουμε ότι ο ΟΦΗ ζήτησε έκτακτο Δ.Σ της Λίγκας, για την επιβεβαίωση της ομοφωνίας για την παρουσία κόσμου στα παιχνίδια, ώστε να πιεστεί και η Πολιτεία να αποφασίσει. Μαζί του και μερικές ακόμα ΠΑΕ, όπως ο Άρης, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ.

Στα φιλόΠΑΟΚτζίδικα Μέσα παίζει η κασέτα για «την ανεύθυνη στάση του ΟΦΗ», την «εμμονή του για την πρόταση αυτή», μαζί με τις κλασσικές πια σπόντες περί αρμάτων και εξαρτήσεων.

Στο Δ.Σ ο ΟΦΗ υποστηρίζει με επιχειρήματα στην πρόταση του, δέχεται κάθε όρο που τίθεται (με εμφανή κουτοπόνηρα κίνητρα) και τελικά αποδέχεται ακόμα και την προβοκατόρικη πρόταση να ανοίξει μόνο αυτός το γήπεδο του. Πρακτικά, υποστηρίζει επίμονα και σταθερά τη θέση του για κόσμο στα γήπεδα, με πλάνο και οργανωμένα φυσικά. Και τελικά πετυχαίνει να περάσει η πρόταση του για δεύτερη φορά. Το ψήφισε ως κι ο Μποροβήλος, παρότι οι Γερμανοί ακόμα δεν το έχουν σκεφτεί…

Για 24 ώρες, ο ΟΦΗ ήταν «λαγός του στρατοπέδου του Ολυμπιακού» για κάποια Μέσα και «σπουδαίος εταίρος» για άλλα.

Παρασκευή, όμως, γίνονται εκλογές στη Λίγκα. Ο ΟΦΗ έχει να διαλέξει ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, Μπουτσικάρη, έναν υποψήφιο της λογικής Λυσάνδρου που είχε ψηφίσει ο ΟΦΗ στο παρελθόν και στον Κούγια. Ο ΟΦΗ ψηφίζει τον πρώτο και το κλίμα αλλάζει.

Όσοι για 24 ώρες τον έκραζαν, τώρα τον αγαπάνε κι όσοι τον αγαπούσαν, τον εγκαλούν. Ο ΟΦΗ ζει ένα ακόμα 48ωρο παράνοιας, στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λογικά, θα έχει πια συνηθίσει.

Την ίδια μέρα ο Κούγιας(!) μιλά για ξεβράκωμα του ΟΦΗ. Παράσημο για την ομάδα, τέτοια λόγια, από τέτοιους τύπους.

Θα μου πει κανείς, ασχολείται στα σοβαρά πια ο κόσμος του ΟΦΗ με αυτό το αρρωστημένο σκηνικό; Ελπίζω πως όχι. Λογικά, είναι πλέον σε όλους μας προφανές, πως ο ΟΦΗ της νέας εποχής, χαράζει μόνος του το δρόμο του. Κάνει ό,τι κρίνει καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Ακολουθεί μια, μάλλον, μοναχική πορεία, σε ένα τοξικό περιβάλλον, βαθιά προβληματικό.

Είδα κάποιους Ομιλίτες να χαλιούνται, που ο ΟΦΗ ψήφισε υποψήφιο επιλογής Αλαφούζου. Από την ΠΑΕ προκύπτει ότι επέλεξε και σε αυτές τις εκλογές, πρόσωπο και όχι ομάδα ή άρμα. Έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε; Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι η λύση Κούγια ήταν καλύτερη; Είναι δυνατόν να ψηφίσει αυτός ο ΟΦΗ, έναν πρόεδρο τύπου Κούγια;

Εννοείται, επίσης, ότι το να ψήφιζε λευκό θα ήταν δειλία. Θα έμοιαζε με τα «παρών» κάτι βουλευτών στα μνημόνια. Η μπάλα στην εξέδρα. Φαντάζομαι πως δε μας ενδιαφέρει ένας ΟΦΗ ισορροπιστής, που αποφεύγει να πάρει ευθύνες και θέση. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του ΟΦΗ, δεν έχουν έχθρες με κανέναν και τους ενδιαφέρει μόνο το καλό του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω καλά τον κ. Μπουτσικάρη. Πιθανότατα ο ΟΦΗ τον ψήφισε, γιατί ήταν αδύνατο να ψηφίσει τον Κούγια. Πιθανότατα, επίσης, να υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. Όμως, αυτές οι δύο τέθηκαν και ανάμεσα σε αυτές, είχε να επιλέξει ο ΟΦΗ. Πέρσι, επέλεξε τον Λυσάνδρου και τελικά δικαιώθηκε.

Η κριτική που έγινε, ότι θα μπορούσε να είχε ο ΟΦΗ δικό του υποψήφιο, έχει ενδιαφέρον. Προσωπικά όμως δε το θεωρώ, σε αυτή τη φάση, καλή ιδέα. Πρώτον, γιατί ακόμα το πρότζεκτ του χτίζεται και πρέπει εκεί να εστιάζουν όλοι και εκεί να αξιοποιούνται όλα του τα resources (να πετάμε και καμιά αμερικανιά). Δεύτερον, γιατί το να κατέβεις για να πάρεις απλά την ψήφο σου, σε κάνει γραφικό και μοιάζει επίσης με μπαλιά στην εξέδρα. Τρίτον, γιατί έχει αποδειχθεί ότι σε θέματα που ο ΟΦΗ έχει προτάσεις και θέσεις, μια χαρά πρωταγωνιστεί και χωρίς προεδριλίκια.

Επειδή, όμως, δεν αξίζει σαν ΟΦΗ να σπαταλάμε το χρόνο μας με τοξικότητες, μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το 48ωρο, ότι ο ΟΦΗ διαφέρει, ξεχωρίζει και «χαλάει την πιάτσα». Ας το απολαύσουμε, σαν κόσμος και ας πάμε παρακάτω. Γιατί όντως είδαμε πάλι πολλά ξεβρακώματα από πολλούς, όχι όμως από τον ΟΦΗ. Και θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο θλιβερό και απογοητευτικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα στο οποίο ζει ο ΟΦΗ και στο περιβάλλον του οποίου καλείται να δημιουργήσει.

Ας ξαναγυρίσουμε στο ποδόσφαιρο κι ας ελπίσουμε από το επόμενο κιόλας ματς, να δούμε ξανά και κόσμο στο γήπεδο.

Oficrete