Oficrete
29/07/2020 - 19:40

ΟΦΗ: Και pasillo και δυναμική συμμετοχή

Ο ΟΦΗ μπορεί και πρέπει να τα συνδυάσει όλα. Η παρουσία του Μιχάλη Μπούση, στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον οργανισμό του ΟΦΗ, συνολικά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
Η συνεδρίαση της Λίγκας με θέμα την αναδιάρθρωση, ήταν ακόμα ένα επεισόδιο σε αυτό το υβρίδιο σαπουνόπερας και κωμωδίας, που ονομάζουμε ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες κλήθηκαν να συζητήσουν σοβαρά, αν έπρεπε να αλλάξουν όλο το σχεδιασμό αρχές Αυγούστου και να αυξήσουν τις ομάδες. Τη στιγμή που είναι όλες στον αέρα, με ελάχιστες να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και τους πάντες να έχουν άγνοια, για το τι έσοδα μπορούν να υπολογίσουν, για την νέα σαιζόν. Τελικά, περιέργως, η κοινή λογική επικράτησε.

Με την ΕΠΟ, βέβαια, να έχει τη δικαιοδοσία, άνετα μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω αστειότητες και διάφορα ακόμα γραφικά και τοξικά, κατακαλόκαιρο. Για παράδειγμα, εκκρεμεί ένα μπαράζ, ανάμεσα σε μία ομάδα που έχει να προπονηθεί από το Μάρτιο και σε μία άλλη που δεν έχει δελτία (και τελεί και υπό τιμωρία). Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε πάλι. Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο ότι όλοι αυτοί οι «επενδυτές», δεν έχουν μπει για να κερδίσουν χρήματα από το ποδόσφαιρο, αλλά με άλλα κίνητρα…

Ας επικεντρωθούμε όμως λίγο στον ΟΦΗ, που έχουμε ξαναπεί, οφείλει και σωστά κάνει, να έχει αυτόνομη παρουσία, να αγνοεί το τοξικό περιβάλλον γύρω του, χωρίς όμως να απέχει. Η συνεδρίαση λοιπόν αυτή, ήταν κατά κάποιο τρόπο, ένα ακόμα ταχύρυθμο μάθημα για τον ιδιοκτήτη του, αλλά και γενικά για τον οργανισμό. Είχε τη ... χαρά ο κ. Μπούσης να ζήσει μία συνεδρίαση με τα όλα της, να συναναστραφεί Κούγιες, Καραπαπάδες, Γκαγκάτσηδες και λοιπούς, ενώ ήταν και τυχερός, αφού έπεσε πάνω στην επιστροφή στην ενεργό δράση, του μεγάλου Αχιλλέα Μπέου! Είμαι βέβαιος ότι γύρισε στο ξενοδοχείο του σοφότερος και με πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες, να διηγείται στους φίλους του στην Αμερική, στα μπάρμπεκιου που του αρέσουν.

Ταχύρυθμο, όμως, μάθημα ήταν νομίζω και για τον κόσμο του ΟΦΗ. Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή διάφορες «φλωριές» της ομάδας, κατά την άποψη μέρους του κόσμου, όπως το pasillo στον Ολυμπιακό και διάφορα συγχαρητήρια σε αντιπάλους ή μη διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, είχαμε δει αρκετή γκρίνια. Μία μερίδα του κόσμου, εκτιμά ότι ένας ΟΦΗ πολύ πολιτισμένος και πολύ ευγενής, βγάζει μία εικόνα «αμερικανιάς» και αλλοιώνει το προφίλ και το DNA του. Νομίζω, όμως, ότι η παρουσία και η παρέμβαση του κ. Μπούση στη Λίγκα, μας έδωσε μία απάντηση. Ο ΟΦΗ μπορεί να είναι πολιτισμένος και διαφορετικός, χωρίς να πάψει να διεκδικεί και να λέει τα ποδοσφαιρικά αυτονόητα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μπούσης, δε φάνηκε να επηρεάστηκε από το σοκ όλων αυτών των μαζεμένων γνωριμιών, με την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είπε τα πράγματα απλά, στάθηκε στο επιχειρηματικό κομμάτι, έβγαλε αποφασιστικότητα και υπενθύμισε τα αυτονόητα. Όπως έχω ξαναγράψει, κακώς πολλοί, εντός κι εκτός, πιστεύουν ότι ο ΟΦΗ είναι «Αμερικανάκι», με την κακή έννοια.

Γενικά, νομίζω η συμμετοχή του στη Λίγκα ήταν χρήσιμη και για τον συνεταιρισμό, αλλά και για τον οργανισμό του ΟΦΗ. Πέρασε μηνύματα προς τα έξω, ότι ο ΟΦΗ είναι εδώ, πατώντας σταθερά στα πόδια του. Πέρασε και μηνύματα προς τα εσωτερικά κοινά. Θέλω να πιστεύω ότι έγινε κατανοητό, πως είναι εφικτό και pasillo να κάνεις και να είσαι παρών, δυναμικά στις εξελίξεις. Ίσως θα κάνει καλό σε όλους, να βρίσκεται συχνότερα εκεί ο κ. Μπούσης, όσο αυτό είναι εφικτό.

Oficrete