Oficrete
09/09/2018 - 18:25

Το πρώτο δείγμα της φετινής Super League

Βαρετό, σίγουρα. Προβληματικό, ίσως. Θετικό, σίγουρα όχι.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος

Ξεκίνησε λοιπόν η Super League, είδαμε τα πρώτα 2 ματς, φτάσαμε στην κλασσική διακοπή που γίνονται ότι διορθώσεις μπορούν να γίνουν και από το επόμενο Σαββατοκύριακο μπαίνουμε στο ψητό. Όσοι πρόλαβαν να έχουν οφέλη σε αυτά τα 2 ματς (πχ: ΠΑΟ) καλό δικό τους!

Είχα κάνει μία προσπάθεια να «μαντέψω» την αγωνιστική εικόνα των ομάδων πριν ξεκινήσει, τώρα πια έχουμε ένα πρώτο - δείγμα, αν και ακόμα είναι νωρίς. Σαν γενική ιδέα αυτός που παρουσιάζεται καλύτερος του αναμενομένου είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Εκείνη που δείχνει να είναι χειρότερη του αναμενομένου είναι για την ώρα η Λαμία (game over για τον Τεννέ). Ίσως και η Ξάνθη. Σίγουρα καθοριστικός παράγοντας είναι και το πρόγραμμα, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχοντας 2 ήττες από τους 2 Δικεφάλους, που εν πολλοίς οφείλονται σε 2 πέναλτι, τα οποία σήκωσαν συζητήσεις.

Κατά την ταπεινή μου άποψη δε γίνεται να δίνονται σε τέτοιες φάσεις πέναλτι, θα χρειάζονται 2-3 σε κάθε παιχνίδι. Όταν λέμε «η εσχάτη των ποινών» να το εννοούμε! Κι αυτό ισχύει και για τον ΟΦΗ και τις φάσεις που γκρινιάζει στο Αγρίνιο.

Μιας και έπιασα τη διαιτησία, το πρώτο συμπέρασμα μου είναι ότι η γενική γραμμή είναι «σφυρίζουμε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό καλά, τους δίνουμε τα αμφισβητούμενα με τους μικρομεσαίους και στα μεταξύ τους ας λύσουν τις διαφορές τους». Καλό κουράγιο να ευχηθώ εδώ στους διαιτητές που θα κληρωθούν στα ντέρμπυ.

Περισσότερο όμως με ενδιαφέρει να σταθώ στο γενικό περιβάλλον που φαίνεται ότι θα γίνει το πρωτάθλημά μας. Όχι τίποτα άλλο, επειδή μας διαβάζουν οι επενδυτές (πρωί - πρωί, ώρα Αμερικής, μόλις ξυπνήσουν), να τους δώσουμε μία εικόνα. Μετά από τη συζήτηση και το χαμό τον περσινό τι έχει αλλάξει; Τίποτα πλην της ΕΡΤ.

Γήπεδα με λίγο κόσμο. Γήπεδα με κακούς αγωνιστικούς χώρους. Ακόμα και το «Γ. Καραϊσκάκης» έχει σοβαρό θέμα. Πολλά ματς σκοπιμότητας, λίγα ματς με ρυθμό (ένα εξ’ αυτών ήταν και το Πανιώνιος - ΟΦΗ). Πάλι να πρωταγωνιστεί το εξωαγωνιστικό. Με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να θυμάται κάθε μέρα το «πως χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα», το Σάββα Θεοδωρίδη να αναλαμβάνει τα post-games του Ολυμπιακού και το Διευθυντή Επικοινωνίας της ΑΕΚ να βγάζει ανακοινώσεις για διαιτησία και sites στρατευμένα.

Οργανωτικά επικρατεί χάος. Πέμπτη μάθαμε ότι θα ξεκινήσει σίγουρα το πρωτάθλημα. Αφού ξεκίνησε η επόμενη αγωνιστική μάθαμε τον MVP και το καλύτερο γκολ της προηγούμενης. Πρόγραμμα με ώρες/μέρες δεν έχει βγει, συνολικό ως το τέλος, όπως θα έπρεπε. Τέλειωσε η 2η αγωνιστική, για να δεήσουν να βγάλουν την 3η!

Το χειρότερο όλων φυσικά, η πρώτη διακοπή λόγω βίας στη Νέα Σμύρνη, όπου έφυγε η φωτοβολίδα από το πέταλο του ΠΑΟΚ πάνω σε οικογενειακή εξέδρα, κυριολεκτικά στα καλά καθούμενα. Το ότι δεν έχει ακόμα συλληφθεί ο δράστης είναι απαράδεκτο. Το ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε συγνώμη ελπιδοφόρο. Ελπίζω και αν βρεθεί ο ένοχος και είναι κανένας συνδεσμίτης να μην τον καλύψει η διοίκηση...

Επίσης, έχουμε δει και κακές μεταδόσεις, με μέτρια εικόνα και βαριεστημένους σπίκερ, κυρίως από πλευράς ΕΡΤ, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του πρωταθλήματος, αλλά των Media.

Για το τέλος, να πούμε και κανένα ευχάριστο, για να αλλάξει το γούρι! Ο Άρης έχει επιστρέψει δυναμικά και αγωνιστικά και οπαδικά. Και είναι καλό αυτό για το πρωτάθλημα. Αν έχει επιστρέψει και οικονομικά και δε σκάσει με το άνοιγμα που έχει κάνει, θα φανεί. Αλλά 10.000 διαρκείας είναι μεγάλη υπόθεση! Στα καλά και η πιτσιρικαρία του ΠΑΟ και η εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο Δώνης. Αν πάνε καλά φέτος, φτιάχνουν κορμό για μία 5ετία.

Oficrete