Oficrete
28/08/2019 - 15:15

Τι βρήκε ο ΟΦΗ στον Κουτρουμπή;

Η προσθήκη του αποτελεί μίνι - έκπληξη, αν και το όνομά του είχε παίξει στο παρελθόν. Είναι μία επιλογή, όμως, κοντά στο προφίλ που αναζητούσε ο ΟΦΗ, ή όχι;

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
H αναζήτηση στόπερ έχει γίνει το σήριαλ του Ομιλίτικου καλοκαιριού. Κυρίως επειδή ο τρόπος που θέλει να παίξει ο ΟΦΗ, αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του είχαν δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο προφίλ, δυσεύρετο και αρκετά ακριβό.

Ο πρώτος στόπερ, επιτέλους, βρέθηκε και είναι τελικά Έλληνας. Ένα όνομα που ακούστηκε πολύ και το καλοκαίρι και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλά τώρα, προκάλεσε μία μίνι - έκπληξη, καθώς όλοι κοιτούσαμε προς το εξωτερικό. Γιώργος Κουτρουμπής, λοιπόν. Ας δούμε πόσο κοντά είναι στο προφίλ που αναζητούσε ο ΟΦΗ.

Τι θέλαμε, αγωνιστικά;

• Να είναι καλός ανασταλτικά (το προφανές δηλαδή).

• Να είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια και στο passing game.

• Να είναι γρήγορος σε σκέψη και αν είναι εφικτό και σωματικά.

• Να έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά.

• Να προσθέτει λίγο ύψος, στη μάλλον «κοντή» σύνθεσή μας.

Τι βρήκαμε;

• Έναν ικανό - για τα ελληνικά δεδομένα - αμυντικό, που έχει κληθεί και στην Εθνική Ομάδα παλιότερα.

• Έναν αμυντικό που παίζει αρκετά με τα πόδια, έχει ικανότητα να ανεβαίνει και γι’ αυτό άλλωστε μπορεί και παίζει και ως αμυντικό χαφ.

• Ένα ψηλό, αλλά όχι υπερβολικά βαρύ στόπερ. Με μειονέκτημα κάποια επιπολαιότητα, που κατά καιρούς εμφάνιζε στις αποφάσεις του και θέματα έλλειψης συγκέντρωσης. Στο θέμα της ταχύτητας (σωματικής και σκέψης) θα πρέπει να επικεντρωθεί η δουλειά που θα κάνει στον ΟΦΗ για να εξελιχθεί, ακόμα και στα 28 του.

• Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει προσωπικότητα και παραστάσεις από μεγάλες ομάδες, αλλά και το εξωτερικό.

• Έχει το ύψος και τη δυνατότητα να βοηθήσει αμυντικά και επιθετικά, σε στημένες φάσεις.

Tι θέλαμε, γενικότερα;

• Nα είναι σε καλή ηλικία, με περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης (όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός το ακολουθεί αυτό).

Nα έχει μεταπωλητική αξία.

Nα είναι εντός μπάτζετ.

To ρεπορτάζ έλεγε ότι πρώτη επιλογή είναι ποδοσφαιριστές νέοι, με περιθώρια εξέλιξης και πιθανότητα να φέρουν έσοδα. Μάλιστα είχε ξεκαθαριστεί ότι οι προτάσεις για στόπερ πάνω από 29 ετών, απορρίπτονταν εξαρχής.

Τι βρήκαμε;

Ο Κουτρουμπής λοιπόν είναι 28. Δεν είναι μεγάλος μεν, αλλά δεν είναι και από τις περιπτώσεις από όπου θα ελπίζεις να έχεις ιδιαίτερα έσοδα στο μέλλον. Δεν αποτελεί επένδυση, αλλά μία «σίγουρη λύση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περίπτωσή του ήταν από καιρό (πιθανόν από το χειμώνα) προτεραιότητα, αλλά κολλούσε στο οικονομικό. Προφανώς κρίθηκε ότι έχει να προσφέρει σε εμπειρία και χαρακτήρα, στοιχεία που μας λείπουν και έτσι το τελευταίο κριτήριο, αυτό της μεταπωλητικής αξίας, «θυσιάστηκε» στην περίπτωσή του.

Επιπλέον, ο Κουτρουμπής, έμεινε 6 μήνες χωρίς ομάδα το χειμώνα του 2018 (μεταξύ Σταντάρ Λιέγης και Κονκόρντια), επειδή δεν έριχνε το κασέ του. Το γεγονός ότι ανακοινώνεται τέλος Αυγούστου, μάλλον σημαίνει ότι έριξε αρκετό νερό στο κρασί των απαιτήσεών του. Οι διαπραγματεύσεις κρατάνε πολύ όταν έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ, υψηλές απαιτήσεις, αλλά και πολλά χρόνια να ακουστεί το όνομά σου - θετικά - στην αγορά.

Το ρεζουμέ:

Έρχεται ένας έμπειρος, αλλά όχι βετεράνος, Έλληνας στόπερ, με αγωνιστικά στοιχεία πολύ κοντά στο ζητούμενο προφίλ. Είναι θετικό ότι γνωρίζει το πρωτάθλημα (πάνω από 140 παιχνίδια στην Super League) και δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Βέβαια, ως ελεύθερος, στην καλύτερη περίπτωση να έκανε προπονήσεις μόνος, οπότε θα χρειαστεί χρόνο προετοιμασίας και σε φυσική κατάσταση, αλλά και στο να αφομοιώσει το παιχνίδι της ομάδας.

Ουσιαστικά, του δίνει ο ΟΦΗ μία μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει και να παίξει, με στόχο να ξαναγίνει ο αμυντικός που ήταν στις, προεπιλογές έστω, της Εθνικής Ομάδας και στη λίστα με τους καλούς Έλληνες αμυντικούς της Super League. Όπως ήταν δηλαδή από το 2012 ως το 2017, αγωνιζόμενος με ΑΕΚ και κυρίως με Παναθηναϊκό. Γιατί στη Σταντάρ Λιέγης ξεκίνησε καλά το 2018, πήρε και Κύπελλο, αλλά η αλλαγή προπονητή (Σα Πίντο), του έκοψε την ανανέωση που προβλεπόταν. Στη συνέχεια, το ακατέβατο κασέ του, του στοίχισε 6 μήνες ανεργίας, ενώ το τελευταίο του 6μηνο στη Ρουμανία ήταν μάλλον αρνητικό, με την ομάδα του να έχει οικονομικά προβλήματα.

Τώρα έχει έρθει σε μία ομάδα με ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και τεχνογνωσία και ειδικό βάρος. Ας ελπίσουμε, να το πιάσει από εκεί που το είχε αφήσει στο Βέλγιο…

Oficrete