Oficrete
Μύρων Κανάκης

Μύρων Κανάκης

Έχω την τύχη να ανήκω στην γενιά που η άφιξη του Γκέραρντ μας βρήκε στην παιδική ηλικία. Βέβαια ,θυμάμαι  τον Ο.Φ.Η. λίγο πιο πριν, όταν κάθε Κυριακή μεσημέρι με έβρισκε καρφωμένο στο ραδιοφωνάκι να ακούω τα κατορθώματα του Ιορντανέσκου, του Τσιριμώκου, του Αγιομαμίτη . Θυμάμαι φυσικά το πρώτο ματς που παρακολούθησα στο Γεντί Κουλέ ,στην θύρα των ορθίων κάτω από την θύρα 5 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Βλαστό να σημειώνει δυο γκολ κι να μας χαρίζει την νίκη απέναντι στον μετέπειτα πρωταθλητή. Θυμάμαι τα όνειρα έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλου για την γιγάντωση της ομάδας αφού εκείνη την περίοδο ήταν σε διάρκεια η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος .Τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς κι μετέπειτα τους μεγάλους θριάμβους .

Υπάρχουν όμως και άσχημες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Η αδικία που νιώθαμε αφού το σύστημα ,το τότε ιδιοκτησιακό καθεστώς, το «ταβάνι» που υπήρχε δεν επέτρεψε στην ομάδα του μεγάλου Δάσκαλου να κατακτήσει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα.

Η οργή για τις αποχωρήσεις των αστέρων της ομάδας, του Σαμαρά, του Νιόπλια, του Ντελγκάδο και τόσων άλλων. Οι δανεικοί που έπρεπε να ψηθούν για την άλλη ομάδα των ιδιοκτητών, δανεικοί που στερούσαν από τα Κρητικόπουλα την ευκαιρία να φορέσουν την φανέλα του Όμιλου .

Έτσι από τα πρώτα νεανικά χρόνια ήμουν συνειδητά ενάντια στο  τότε καθεστώς. Νιώθω για αυτό περήφανος να ανήκω στην παρέα που ξεκίνησε τον ανένδοτο απέναντι στο τότε ιδιοκτησιακό και τους ντόπιους τοποτηρητές τους. Έτσι χωρίς να το πολυκαταλάβω και να το πολυσκεφτώ βρέθηκα να αρθρογραφώ, αργότερα να κάνω ραδιόφωνο, ακόμη κι εκπομπή στην τηλεόραση, πάντα με στόχο την γιγάντωση του Ο.Φ.Η .

Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν .Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την τιμητική πρόταση να έχω ένα βήμα σχολιασμού σε αυτήν την νέα προσπάθεια που γίνεται.

Ευελπιστώ να καταφέρω να βάλω ένα μικρό λιθαράκι ώστε να γίνει ο Ο.Φ.Η. ακόμη μεγαλύτερος, όπως αρμόζει στον Πρίγκιπα της Κρήτης. Γιατί εν τέλει, η ιστορία, το ελληνικό ποδόσφαιρο, χρωστούν  πολλά στον Ο.Φ.Η. Κι αυτήν την φορά, ταβάνι δεν υπάρχει…

Επιστροφή στις νίκες, με πολύ ευκολότερο τρόπο από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, απέναντι στην ΑΕΚ.
03/12/2019 - 19:22
Σάββατο βράδυ, μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδος, γύρω στις 7.30 - 8.00 τοπική ώρα στο εξωτικό Περού, η Ρίβερ Πλέιτ, η 2η μεγαλύτερη ομάδα της Αργεντινής (χε χε) έχει σχεδόν αγκαλιάσει το τρόπαιο του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες.
28/11/2019 - 11:08
Ψάχνοντας στο σκληρό δίσκο για ένα παλιό αρχείο, συνάντησα την παρακάτω παρουσίαση, την οποία είχα ετοιμάσει όταν μερικοί συντοπίτες μου, γνωστοί μου, είχαν ανακατευθεί με τον ΟΦΗ, σε εκείνο το restart του Συλλόγου το 2015, από τη Γ' Εθνική.
20/11/2019 - 18:10
Πέρασε και το 2ο ματς του α γύρου, με τον έτερο βασικό διεκδικητή του τίτλου, χωρίς η ομάδα μας να πάρει, έστω, 1 βαθμό.
14/11/2019 - 18:00
Ορίστε, με κάτι τέτοιες ήττες θα χάσουμε το πρωτάθλημα, στο τέλος*...
06/11/2019 - 11:52
Η αλήθεια είναι, ότι όλοι περιμέναμε ότι το ματς της Καβάλας θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Όπως φάνηκε, ακόμη και οι ποδοσφαιριστές μας είχαν την ίδια αντίληψη, για αυτό και το πληρώσαμε.
01/11/2019 - 19:10
Θυμάστε το καλοκαιράκι, που σας έλεγα ότι την πρόβλεψη μου για το φετινό πρωτάθλημα, μπορεί να την ρίξω σαν #κουζουλάδα, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή; Οι συνδαιτυμόνες στα γραφεία του oficrete.gr, θα τη θυμούνται, όπως και οι σταθεροί αναγνώστες της στήλης.
22/10/2019 - 17:40
Συνεχίζουμε τον σχολιασμό του ρόστερ, τι προσδοκούμε από τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, ώστε όλοι μαζί - έχοντας υψηλό βαθμό αγωνιστικότητας και επιτυχημένης παρουσίας - να οδηγήσουν τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται.
18/10/2019 - 19:01
Ξέρετε, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε 2 κατηγορίες, ανάλογα τον τρόπο που σκέφτονται. Υπάρχουν αυτοί που είναι βολεμένοι με μια κατάσταση, που δεν αναζητούν το καλύτερο, που φοβούνται τις αλλαγές.
13/10/2019 - 13:06
Καλώς τα παιδιά, καλώς τα παιδιά… Τρία τεμάχια!
01/10/2019 - 20:16
Σελίδα 1 από 7

Oficrete