ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete

Σαν σήμερα: ΟΦΗ - Ολυμπιακός 4-1

Και λίγα ήταν.

Όσοι γεννηθήκαμε αρχές της δεκαετίας του 80 και ξεκινήσαμε την οπαδική μας πορεία στις αρχές του 90, είχαμε δεδομένη τη νίκη εντός έδρας επί του Ολυμπιακού. Αλλά οι πατεράδες μας, μας έλεγαν για χρόνια για την 4άρα του 1987, οπότε εμείς πηγαίναμε κάθε χρόνο στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα ξανασυμβεί, γιατί τότε ήμασταν μικιοί. Αλλά “δυστυχώς” νικούσαμε ΜΟΝΟ με 1 και 2 γκολ διαφορά...

29/3/1987: ΟΦΗ - Ολυμπιακός 4-1. Σε ένα φλεγόμενο Γεντί Κουλέ, η ομαδάρα του Ευγένιου Γκέραρντ, η οποία σε 3 μήνες θα κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, ήταν ασταμάτητη.

Το 1-0 για τον ΟΦΗ πέτυχε ο Γιώργος Βλαστός στο 25ο λεπτό, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το 2-0 έκανε ο Νίκος Τσίμπος με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 50ο λεπτό ο Νίκος Νιόπλιας εκτέλεσε πέναλτι και έδωσε διαστάσεις στη νίκη του ΟΦΗ (3-0). Ο καταιγισμός του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε στο 74ο λεπτό και πάλι με το Βλαστό, μετά από εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά του Νίκου Γκουλή (4-0).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 87’ ο Βράμπλιτς (4-1).

Παρακολουθώντας σήμερα τις φάσεις διαπιστώνει κανείς ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον κολακευτικό για τον Ολυμπιακό και ότι θα μπορούσε άνετα να είχε ξεφύγει το εύρος του σκορ.

Η Super League γράφει για το συγκεκριμένο ματς:

"1987

Ο Ολυμπιακός είναι επτά βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και οκτώ από τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό και βαδίζει για τον τίτλο, έχοντας χάσει εκτός μόνο στην Τούμπα. Έτσι στο παιχνίδι του Ηρακλείου ο ΟΦΗ εντυπωσιάζει, όταν καταφέρνει να τον νικήσει με το ευρύ 4-1 (25’ σουτ, 74’ σουτ Βλαστός, 47’ σουτ Τσίμπος, 50’ πέναλτι Νιόπλιας – 87’ σουτ Βράμπλιτς). Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε βέβαια στη συνέχεια να χάσει τον τίτλο".

- Συστήνουμε το ωραίο αφιέρωμα της ιστοσελίδας sport-retro.gr για την "τεσσάρα του ΟΦΗ στον Ολυμπιακό"

Δείτε το Video

Oficrete