Oficrete
08/06/2019 - 15:51

"Τον πολυδιαφημισμένο Χιλιανό έφερε ο ΟΦΗ"

Μια μεταγραφική ιστορία από το 1998 για τον "νέο Ίσις", το κελεπούρι όμως ήταν άλλο.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Κάθε χρονιά έχει πολλές μεταγραφικές ιστορίες που μπορεί να θυμηθεί κανείς, οι οποίες μας προσφέρουν μαθήματα για εγκράτεια για κάθε νέο απόκτημα. Ο καθρέφτης είναι πάντα και μόνο το γήπεδο.

Το καλοκαίρι του 1998 ήταν μάλλον δύσκολο για τον κόσμο του ΟΦΗ, καθώς υπήρξαν αρκετές απώλειες σημαντικών παικτών και όλα έδειχναν ότι η ομάδα θα έμπαινε τη νέα χρονιά στο γήπεδο αποδυναμωμένη: Χανιωτάκης, Κιάσσος, Ρίζνιτς, δεν ήταν πια κάτοικοι Ηρακλείου.

Οι Ομιλίτες είχαν ανάγκη για ένα καλό νέο και αυτό βρέθηκε στο όνομα του Χιλιανού Μιγκέλ Βάργκας. Με καλές συστάσεις από τον Χάιμε Βέρα, ποδοσφαιρόφατσα και χωρίς YouTube, ο κόσμος του ΟΦΗ περίμενε τον νέο Ίσις. Τελικά, ο Χιλιανός έκανε μόλις 12 συμμετοχές και αποχώρησε.

Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" της εποχής. Ένα κατεβατό για τον "ενθουσιασμό για τον πολυδιαφημισμένο νέο παικταρά από τη Χιλή" και μια υποσημείωση - ελάχιστες λέξεις - για την άλλη μεταγραφή, τον αδερφό του Αρούνα Ντιάρα, Μοχάμεντ. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι πολύ καλά.

Το ρεπορτάζ των Νέων:

ΟΦΗ: Ο Βέρα έφερε τον Βάργκας

ΚΡΗΤΙΚΟΣ θα είναι από σήμερα ο 29χρονος αμυντικός χαφ Μιγκέλε Βάργκας που ταξίδεψε από τη μακρινή Χιλή και εντάχθηκε στο δυναμικό του ΟΦΗ. Τον πολυδιαφημισμένο στο Ηράκλειο Χιλιανό συνόδευσαν ως την Κρήτη ο συμπατριώτης του και άλλοτε παίκτης του ΟΦΗ Χάιμε Βέρα και ο πρόεδρος της επιτροπής μεταγραφών Κώστας Καζανάκης. Ανυπόμονος να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ενημερωμένος από τους συμπατριώτες του Ίσις και Βέρα για «τον εκπληκτικό φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ» δήλωσε στο αεροδρόμιο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γκέραρντ και τον κ. Καζανάκη που με προτίμησαν. Θα παίξω καλή μπάλα στον ΟΦΗ και οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Χρειάζεται υπομονή για να οδηγήσουμε ξανά την ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα…».

Ο Μιγκέλε Βάργκας από μικρή ηλικία αγωνίστηκε στην Κόλο Κόλο και ως επαγγελματίας αργότερα έπαιξε στην Παλεστίνο και Σαντιέγκο Μόρνιγκ, απ" όπου πήρε μεταγραφή στον ΟΦΗ. Έχει αγωνιστεί επίσης στην Εθνική Νέων της Χιλής.

Το εγκώμιο του παίκτη έπλεξε στους δημοσιογράφους ο Χάιμε Βέρα, βοηθός προπονητή στην προηγούμενη ομάδα του Βάργκας. Και δεν παρέλειψε να εκφράσει το ενδιαφέρον του να γυρίσει στην Ελλάδα και να εργαστεί σε ομάδα ως προπονητής.

Ο νεοαποκτηθείς Χιλιανός το απόγευμα έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τον Γκέραρντ και τους συμπαίκτες του στο «Βαρδινογιάννειο» αθλητικό κέντρο. Φόρεσε για πρώτη φορά την ασπρόμαυρη φανέλα και πήρε μέρος στην προπόνηση. Σήμερα θα υπογράψει συμβόλαιο.

Είναι ένας παίκτης που συνδυάζει δύναμη και τεχνική. Είναι γρήγορος και ο τεχνικός των Κρητικών πιστεύει ότι θα καλύψει κατά τον καλύτερο τρόπο τη θέση για την οποία τον προορίζει.

Στο μεταξύ μεθαύριο αναχωρεί και πάλι για το εξωτερικό ο Έγκεν Γκέραρντ. Επισήμως το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται για να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας. Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επικείμενη ελληνοποίηση του Μίτιτς ο ΟΦΗ θα κάνει και άλλη μεταγραφή ξένου.

*** Χθες το βράδυ αναμένονταν στο Ηράκλειο το δεύτερο απόκτημα του ΟΦΗ Μοχάμεντ Ντιάρα, αδελφός του Αρούνα που αγωνίζεται ήδη από πέρυσι στην κρητική ομάδα.

Oficrete