Oficrete
13/10/2018 - 09:11

"Όταν οι οπαδοί συνεργάζονται, πετυχαίνουν πολλά"

Aπόσπασμα από ανακοίνωση των Πανθήρων του Πανιωνίου - γροθιά σε όσους θεωρούν τους οπαδούς ζώα και με πολλαπλά μηνύματα που βρίσκουν ανταπόκριση σε όλες τις ομάδες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Ο οπαδός, αποτελεί στην συνείδηση του μέσου ανθρώπου μια οντότητα δεύτερης κατηγορίας. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο οπαδός, θεωρείται και παρίας ανάμεσα στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Η αντιμετώπιση από τα μέσα είναι συχνά απαξιωτική, κακόβουλη και με το ανάθεμα , δικάζοντάς μας προκαταβολικά και με ευκολία κάθε φορά που δεν συμβιβαζόμαστε σαν τα πειθήνια ανθρωπάκια.

Τα ίδια και χειρότερα από τις διοικήσεις των Συλλόγων που υποστηρίζουμε. «Τα παιδιά» όταν πρέπει να βγει το φίδι από την τρύπα, οι αλήτες όταν εκείνοι χρησιμοποιούν την ανιδιοτελή αγάπη μας αλλά εμείς αντιδράμε.

Μόνο όσοι έχουν βιώσει εκ των έσω τι σημαίνει Σύνδεσμος, εκδρομή, γκολ της ομάδας σου (ή των αντιπάλων) στο ‘90 μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά είμαστε.

Κανείς άλλος παρά μόνο εμείς αντιλαμβανόμαστε την αγνότητα κάτω από το σκληρό πρόσωπο, τις αληθινές σχέσεις μιας ζωής που οικοδομούνται από τα χρόνια στο τσιμέντο και την αδερφική συμπαράσταση από το διπλανό παιδί στην κερκίδα.

Το πόσες φορές έχουμε χρησιμοποιηθεί από τις διοικήσεις με πρόσχημα την αγάπη για την ομάδα, θεωρούμε πως κανείς δεν μπορεί να το υπολογίσει.

Ξανά και ξανά και ξανά. Επαναλαμβανόμενα.

Είναι λάθος λοιπόν, εμείς οι οπαδοί των ομάδων εκτός ΠΟΚ, να κανιβαλιζόμαστε χρεώνοντας ο ένας στον άλλον την σαπίλα των παραγόντων των ομάδων μας, λες και φταίμε εμείς γι’ αυτούς. Όταν επιλέξαμε ομάδα το κάναμε συνειδητά και συνειδητά αποφασίσαμε να είμαστε εκτός των τριών της διαφθοράς που έχουν συνώνυμό τους την βρωμιά. Αν λοιπόν οι διοικήσεις των ομάδων μας επιλέγουν έναν δρόμο ασύμβατο με τους λόγους που επιλέξαμε κάποτε ομάδα, δεν θα πρέπει να κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του απέναντι οπαδού χλευάζοντάς τον, γιατί η διοίκηση της ομάδας του αποφάσισε να βρωμιστεί, παρά να τον βοηθήσουμε να την πολεμήσει και να την απομακρύνει.

Όταν θέλουν οι οπαδοί να συνεργαστούν, πετυχαίνουν πολλά. Το βλέπουμε στα κοινωνικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια, το βλέπουμε και μέσα στα γήπεδα.

Πολλές φορές που ο λαϊκός κόσμος στρώνει το χαλί για επεισόδια βρίζοντας και προκαλώντας φανατικούς της αντίπαλης ομάδας, είναι ο σεβασμός μεταξύ μας που σώνει την κατάσταση και που προάγει μια διαφορετική στάση, αγνοώντας την θρασύδειλη συμπεριφορά του λαϊκού που αν δεν είχε μπάτσους και κάγκελα στην μέση θα έκανε την κότα πανηγυρικά.

Ένα σύμπλεγμα διαφθοράς μεταξύ Π.Α.Ε, πολιτικών, αρχών, δημοσιογράφων, μπάτσων και ποδοσφαιριστών, όλοι σε πλήρη αντιδιαστολή με την δική μας φάση, λοιπόν.

Αυτοί για τα λεφτά και μείς για την ιδέα. Εκεί που πάντα καταλήγουν όλα.

Η λογική του μακιγιάζ στην ασχήμια από τους βρώμικους εναντίον της αλήθειας που λάμπει και εκπέμπει από την καθαρότητα της ψυχής του οπαδού.
Κάπως έτσι, αηδιασμένοι με τον εξωραϊσμό της ασχήμιας που οι διοικήσεις επί μονίμου βάσεως κλωσούν, με την δικιά μας να μην αποτελεί εξαίρεση, φτάσαμε να γράφουμε τις γραμμές αυτές.

Κανείς ποτέ δεν ήταν με τον οπαδό. Κανείς ποτέ δεν ήθελε αυτό που θέλαμε εμείς.

Ο αγώνας μας όμως για αξιοπρέπεια, αυτονομία, ανεξαρτησία και καθαρή συνείδηση δεν θα σταματήσει ποτέ.

πηγή: Panthers est. 1983 Official

Oficrete