Oficrete
24/11/2020 - 12:10

Διπλό ηρεμίας για τον ΟΦΗ

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Papou 4
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη νίκη μετά από καιρό!

Χθες, δεν είδαμε τον καλύτερο ΟΦΗ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, είδαμε όμως αρκετά θετικά στοιχεία, που δημιουργούν πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Αποτελεσματικότητα: Ο φετινός ΟΦΗ μέχρι πρότινος δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός, δημιουργούσε λίγες φάσεις και δεν κατάφερνε να τις κάνει γκολ. Ευτυχώς χθες αυτό άλλαξε, μετά από καιρό έβαλε 4 γκολ, αξιοποιώντας το όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Σαρδινέρο (να σας πω την αλήθεια μου, ούτε εγώ τον πίστεψα στην αρχή, αλλά μας έχει διαψεύσει όλους!) εμπνέει εμπιστοσύνη στο τελείωμα των φάσεων και φαίνεται ότι έχει το καθαρό μυαλό και το κρύο αίμα για να σκοράρει.

Λιγότερα λάθη: Επιτέλους ένας αγώνας με λιγότερα λάθη από την πλευρά μας. Και η άμυνα και το κέντρο (εξαιρώντας τον Μεγιάδο που έκανε 2-3 λάθος πάσες) διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, απέφυγαν φθηνά λάθη που είχαν κοστίσει τον προηγούμενο καιρό και κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα ολόκληρης της ομάδας.

Κάθετο παιχνίδι: Αυτό που έλειπε από τον φετινό ΟΦΗ. Το είδαμε και αυτό χθες, ιδιαίτερα από τον Νέιρα που κατάφερε να περάσει κάποιες πανέμορφες μπαλιές, αλλά και από τον Ντε Γκούζμαν που έδειξε την ποιότητά του. Το στοιχείο αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και για το γκολ του Σαρδινερο, αλλά και για το πέναλτι και την κόκκινη που κέρδισε.

Δημιουργία φάσεων: Οι 13 ευκαιρίες για γκολ αποτελούν ρεκόρ για φέτος, όπως και τα 7 σουτ στο στόχο. Σίγουρα, βοήθησε σε αυτό ο τρόπος παιχνιδιού του Βόλου και η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε από νωρίς, όμως ο ΟΦΗ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και πήρε τους 3 βαθμούς. Ο Στάρτζεον δημιούργησε πολλές φάσεις και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός μέχρι το τέλος. Νέιρα και Ντε Γκούζμαν βοήθησαν πολύ και σε αυτόν τον τομέα με την τεχνική τους κατάρτιση και την εμπειρία που διαθέτουν.

Σίγουρα δεν ήταν όλα τέλεια όμως. Επαναλήφθηκαν κάποια λάθη, που ευτυχώς δεν κόστισαν (περίεργο...).

Νωθρό ξεκίνημα: Για ένα ακόμη παιχνίδι, ξεκινήσαμε νωθρά και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ο Βόλος, χωρίς να το είχαμε καταλάβει καν. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς από το 45' μέχρι το 60-65' περίπου, η ομάδα φαινόταν να έχει μείνει στα αποδυτήρια.

Γκολ από στημένη φάση: Άλλο ένα ματς που δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Ιδιαίτερα ο σκόρερ Δημόπουλος, αποτελεί έναν από τους ψηλότερους παίχτες του Βόλου και σίγουρα θα χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή.

Ανούσιες κίτρινες κάρτες: Δε θα σταθώ σε αυτές των Κοροβέση και Λυμπεράκη, αλλά σε αυτές των Νέιρα και Μεγιάδο. Για μια ακόμη φορά, δέχθηκαν κάρτα για διαμαρτυρία, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, αφού δεν έγινε και κάτι τόσο σημαντικό. Αυτό συμβαίνει επανειλημμένα και έχει ως αποτέλεσμα να λείψουν και οι δύο, σε ένα από τα 4 σημαντικά ματς της συνέχειας.

Καθυστέρηση των αλλαγών: Ναι μεν η πρώτη έγινε πολύ γρήγορα και ορθά στο 45', με τον Λυμπεράκη να παίρνει την θέση του Κοροβέση. Η επόμενη όμως έγινε στο 89' (!), ενώ η ομάδα έδειχνε να έχει κουραστεί από το 70' και μετά. Ευτυχώς, δε μας κόστισε αυτό, για μια ακόμη φορά όμως οι βοήθειες από τον (γεμάτο) πάγκο άργησαν αισθητά.

Εν κατακλείδι, κατά την γνώμη μου ήταν ένα μεγάλο διπλό αυτό που πετύχαμε χθες. Όχι επειδή ο Βόλος είναι καμιά ιστορική ομάδα, αλλά γιατί διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίχτες, από τη μέση και μπροστά.

Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα μας, πήρε τη νίκη, που εκτός από τους 3 (σημαντικούς) πόντους, φέρνει ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και στον κόσμο. Ελπίζουμε σε μία ανάλογη συνέχεια.

Περιμένω την γνώμη σας στα σχόλια, Papou 4.

Oficrete