ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
18/12/2018 - 12:26

1987: Η παραχώρηση του Σκαφιδαρά στον ΟΦΗ από το Δήμο Ηρακλείου

Το ντοκουμέντο με την ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Το σενάριο της ανταλλαγής του Γεντί Κουλέ με την έκταση στο Σκαφιδαρά, η αλήθεια είναι ότι “παίζει” πολλά χρόνια στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου θα αξιοποιήσει το χώρο του γηπέδου του ΟΦΗ, προς όφελος των δημοτών (πάρκο, χώρος αναψυχής, κτλ) και ο ΟΦΗ θα αποκτήσει μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση νέου, σύγχρονου γηπέδου.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε, αποκλειστικά, το έγγραφο με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της 6/7/1987, επί δημαρχίας του Μανόλη Καρέλλη, όπου προβλεπόταν η συγκεκριμένη ανταλλαγή: 40 στρέμματα από τα ακίνητα του Πανανείου στο Σκαφιδαρά, με αντάλλαγμα τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ στα Καμίνια. Τελικά εκείνο το σχέδιο δεν προχώρησε, μέχρι και σήμερα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνεδρίαση της Παρασκευής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το αν επικαιροποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του 1987 ή αν συζητηθεί από εντελώς νέα βάση, καθώς σήμερα οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικές.

Τι έχει αλλάξει από το 1987:

- Θυμόμαστε ότι η έκταση ήταν χωματερή, αργότερα - το 2002 - μετατράπηκε σε πρότυπο πάρκο, με χρηματοδότηση σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων από την ΕΕ και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, με όλες τις εγκαταστάσεις να έχουν πλέον ρημάξει και λεηλατηθεί και το χώρο να έχει μετατραπεί σήμερα σε βοσκότοπο. Για αρκετά χρόνια, ο Δήμος Ηρακλείου προσπάθησε να βρει κάποια λύση, είτε με εκμετάλλευση από ιδιώτη, είτε με νέα χρηματοδότηση, είτε με παραχώρηση στο Δήμο Γαζίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

- Η έκταση των 40 στρεμμάτων, στην οποία αναφέρεται η απόφαση, είναι πλέον πολύ μικρή για τον ΟΦΗ και τα σχέδια του Μιχάλη Μπούση. Ξενοδοχείο, γήπεδο, ακαδημίες, προπονητήρια, εμπορικοί χώροι. Για να υλοποιηθεί το όραμα της νέας διοίκησης του ΟΦΗ απαιτείται ολόκληρη η έκταση, η οποία αγγίζει τα 200 στρέμματα. Για να κάνουμε συγκρίσεις, σημειώνουμε ότι το Βαρδινογιάννειο έχει έκταση περίπου 50 στρέμματα. Η δήλωση της Αντιδημάρχου δημοτικής περιουσίας, κ.Στέλλας Αρχοντάκη στο cretalive.gr για την αξιοποίηση συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων, σαφώς πλησιάζει περισσότερο στα “θέλω” των ανθρώπων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

- Κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη για το αν εξακολουθεί να μπαίνει στην εξίσωση το Γεντί Κουλέ. Λογικά και αναμενόμενα, ναι, αλλά θα περιμένουμε τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

- Ένας λόγος της παραπάνω επιφύλαξης είναι και ότι σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση, οι ΠΑΕ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χτίζουν γήπεδα και εγκαταστάσεις, ενώ μέχρι σήμερα μόνο τα ερασιτεχνικά σωματεία είχαν το δικαίωμα αυτό. Και το γήπεδο του ΟΦΗ ανήκει στον Ερασιτέχνη, όπως και όλες οι εγκαταστάσεις. Βέβαια, ακόμα δεν είναι νόμος του κράτους, οπότε δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του κάποια απόφαση, προς το παρόν - αλλά την Παρασκευή τα νεότερα.

Καθίστε λίγο και συνειδητοποιείστε τι σημαίνει όλο αυτό για τον ΟΦΗ. Σε συνδυασμό με το Βαρδινογιάννειο, αν όλα πάνε καλά, δημιουργείται κάτι πραγματικά μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Μια τεράστια ασπρόμαυρη πολιτεία - Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, που θα αλλάξει ολόκληρη την πόλη. Και που θα οδηγήσει τον ΟΦΗ σε άλλο επίπεδο, που θα ξεφεύγει από τα όρια της χώρας.
Περιμένουμε την Παρασκευή με αγωνία!


Opera Στιγμιότυπο 2018 12 18 105804 www.google.com

Oficrete